Depend Magnetic 6001.

köpte nytt nagellack (igen) då jag var på ica maxi sist. köpte Depend magnetic (som jag skrev om tidigare) och så blev det nummer 6001.
 
det jag tycker om de är väl lite tråkigt att det var så mörka färger, jag som gillar ljusa färger. men valde den lilla varianten. sedan så trodde jag att magneten skulle vara bra men tji fick jag. fick helt enkelt ta en kylskåpsmagnet. med den medföljande magneten kunde jag göra en nagel som knappt syns. efter den nageln gav magneten upp. men det funkar med vilken magnet som helst, som tur är.
 
sedan så trodde jag resultatet skulle bli häftigare, såsom på bilden. man ser knappt sträckena som blev på diagonalen för mig (inte för det gör något). men säger det i alla fall att det är rätt häftigt ändå. det blir såsom ränderna rör sig när man rör på fingret såsom det holografiska. men bara det att det just ränder. mörka ränder i det lilla som ger en inblick på grönt i solljus. rätt så häftigt.
 

Fredagsmys?

Är det här som kallas fredagsmys?
 

Dagens prognos.

tog bort plåstrena och tvättade igår. så klart hade jag blött igenon båda två. vilket jag förstod med tanke på att det forsade ut blod, ungefär. och så satt det fast. så när jag drog så blev det öppet mitt på. men jag var noga med att inte pilla, dels för det är ingen mening och den största orsaken till att det inte ska komma massa skit i. så jag tog min klorhexidin och torkade med en bomullsrondell (det bara droppade klorhexidin från bomullen).

samma sak imorse. men passade då på att ta ett kort för att se hur det verkligen ser ut. och som det ser ut just då så ser prognosen inge vidare ut. ser lite varigt ut. men som sagt, kroppen kan ta reda på det själv. bara jag är noga med att tvätta osv. så jag hoppas på att jag slipper någon infektion nu.

Lite resultat angående "knölen".

Nu har  jag i alla fall fått raka besked vad gäller min "knöl". min tanke var när jag kom på vårdcentralen att de inte kommer kunna göra något. säga samma sak som alla andra gånger. och jag ville träffa en läkare som kunde ge mig svar eller skicka en remiss upp till sjukhuset.
 
kom dit. och hon började så klart säga massa som jag redan visste. men även massa nytt. att det är något som är inkapslat, sten eller något salt.?. och att det är stenhård. vilket jag sa att det var. jag satt och små grimaserade då hon petade. men hon sa att det var dött så det kunde inte göra ont, alltså själva knölen. men huden runt om kan göra ont, vilket hon förstod att jag kunde haft under tiden som gått. och hon sa att det aldrig kommer kunna läka riktigt, och att det kan komma en infektion under om man har otur. hon sade även att hon trodde att det kommer behövas skäras runt om för att lyfta bort.
 
hon frågade om jag någon gång fått bort det. och det har jag inte. det var då hon började peta. jag sade att jag har petat och smörjt sedan feburari och inget har hänt. det var väl då hon började peta riktigt så blodet rann. och insåg att det inte går bort. alltså ni ska höra hur det låter när det petas på den. tänk er en sten, som man skrapar något vasst emot. så låter det.
 
i alla fall skulle hon gå och rådfråga. tog ett tag så kom hon med läkaren. en invandrare, inte illa menat mot dem, men vissa är det lite svårt att höra vad som säges. såsom denna. en svengelska blandat med mummel. hörde inte direkt så mycket. hon började peta igen medan han var där och förklarade hur det kändes. och han tyckte att det skulle skäras bort. men hon förklarade att det är större på insidan och gav sin teori. han bad henne hämta massa saker. medan han satte sig ner medan han tog på sig handskarna.
 
hon frågade om han hade tid med detta. men man såg verkligen hur detta "fall" var intressan i hans ögon. hur det kliades i hans fingrar. hon började oxå lysa upp litegrana att detta är lite spännande. hon hämtade massa saker, det som fanns, dvs inte så mycket.
 
han började känna med grejen. gjorde liksom "knölen" som en ö, så det är öppet runt om. försökte ta ut. slutade med att han stoppade in grejen långt in under huden, i alla fall mer än 5 mm. och insåg att detta är verkligen större på insidan. jag kollade inte så super noga då jag tycker det kan göra ondare då man ser. fast det är intressant så det är klart att man kollar lite nu och då.
 
sköterskan pratade om tid. att efter semestern. (då vår vårdcentral stänger under juli månad) läkaren pratade om att han hade fyra patienter kvar. han gick iväg. hon stannade en liten stund och frågade om jag förstod vad han sa, jag svarade att jag inte förstod allt. inte hon heller. det är väl det som kallas bra kommunikation..
 
hon satte på plåster. två stycken som i ett kors. jag trodde aldrig att det skulle gå då jag blödde så mycket. har blött igenom, kan jag medela. men har i alla fall slutat blött. jag fick sitta och trycka medan hon gick iväg och kollade tider.
 
efter en bra stund kom hon tillbaka och sade att jag kommer vilja bada och sola i sommar, vilket jag höll med om. så efter semestern blir det operation. bara de orden ekar tomt i skallen. inte för det är så stor operation. kommer ske på vårdcentralen. ett litet snitt kommer läggas för att kunna lyfta ut "knölen". och jag ska be om att få se den. vill bara se hur en så "liten" sak kan göra sådana stora problem.
 
frågade vad hon menade med efter semestern då skolan börjar igen, eller vad? fick svar att i augusti. så helt enkelt i augusti ska jag höra av mig för att få en tid för att skära bort den. men tror jag väntar till vi kommer hem från semestern. sedan om det är en ful månad så spelar det ingen roll om det görs innan eller efter. men om det är en fin månad så vill jag göra det efter.
 
så nu ska jag tvätta såret jag har två gånger per dag. och avsluta med lite sprit på det. antar att jag ska göra så tills det "läkt" ihop igen. dvs att det ser ut som det gjorde innan jag gick ner till vårdcentralen idag.
 
jag frågade även om hon skrev ner detta så jag slipper gå igenom detta igen. vilket hon skulle skriva. och det även att läkare har kollat på det. och vad han har sagt.
 
Så kan meddela att min dag angående denna "knöl" gav resultat. och det bra resultat. me like :)

Tomt.

någon som kan förklara vad de tänker göra? hoppas på en ny stor och inte som hos mammas ena nya med en jätte sandlåda och ett litet gungdjur. tiden får utvisa vad det blir.
 

Nagellacket.

så här blev nagellacket jag köpte. så snyggt. Depend Holographic - Steel Blue (2034).
 

Hyfsad natt.

det har väl gått hyfsat i natt. jag har vaknat för lilla minsta. så att ha edwin i sängen var ingen bra idé då man bara fick sova en liten stund. men lättare att väcka han så. när klockan ringde så var edwin redan halvt vaken. hade frågat han innan om vi skulle kliva upp. men då skakade han på huvudet. när klockan ringde så kollade han konstigt på mig och jag for upp ur sängen och visade mobilen och att klockan ringde. tände lampan och sa "upp och hoppa". han fick ta med sig sina snuttar och gosedjur och sätta sig i soffan. och där sitter han än, och kollar på tv´n. tur att både disney chanel och cartoon network går dygnet runt. annars har vi lite filmer vi kan se. både rorri och bananerna.

Magnetlack från Depend.?.

såg även att det kommit något nytt från Depend, eller om det är jag som är seg på den fronten. det är i alla fall med en magnet. blir snyggt mönster från dem. så det vill jag köpa någon gång oxå. funderar på färgen 6001. höll i ett men lade tillbaka då jag insåg att man bara kan ha ett nagellack på midsommar. sedan så läste jag att det ska vara både underlack och överlack. men samtidigt funkade det utan på de holografiska (då jag läste det senare) så ska ge det en chans i alla fall. är snyggt i alla fall.
 
bild lånad från Depend.se

Holografiskt från Depend.

När vi var på ica maxi gjorde jag ett fynd vid nagellacken. hittade holografiska från Depend. snack om jag blev glad. dock så var silver slut så det fick bli Steel Blue. trodde det skulle vara mindre effekt eftersom det är ljust blått. men så fel jag hade. är så nöjd. vill självklart ha silver, för maximalaeffekten. men även andra färger vill jag ha. såsom Heather Pink och Lavender. men en i varje färg skulle absolut inte skada ;)
 
bild lånad från Depend

Funkar?

en till lite rolig sak är att jag skrev det inlägget om bettet från min mobil. och då från webbsidan, liksom ingen app-app. kul om det funkar bra.

konstigt ut??

är det bara just nu min blogg ser tokig ut eller har den sett ut så länge?? kan någon vara snäll och svara. är det den nya designen hos blogg.se som gör den tokig. för jag har då inte rört något.... om det så är fallet behöver jag hjälp kan jag säga. annars får det se ut som det gör för jag kan inte bloggdesign överhuvudtaget..

Bett?

någon som kan svara på vad detta är?
han har haft den övre i några dagar. den undre såg jag nu. jag skulle gissa på något bett av något slag, troligtvis knott. då det är mycket sådant i lekparken. eller så är det en vampyr :)

Inför sömn-eeg.

imorgno är det dax för sömn-eeg. kommer bli spännande. dvs att hålla edwin vaken. han börjar redan nu vilja sova. ligger just nu i soffan så dax att gå dit och störa lite. det är två timmar kvar innan han kan sova. går nog rätt "lätt" ikväll. lite jobbigare imorgnobitti då han ska upp fyra på morgonen, då lär jag oxå vara trött.

Vad göra??

undra vad man ska hitta på idag då? blåser ute som igårkväll. skillnaden är att det är sol idag och inte igår. vilket är skönt. fundera ett tag på att gå på stan en stund. kolla in lite rea, och även sett par snygga shorts åt edwin som jag vill ha till han. men lär så klart vara slut när jag väl kommer dit. så får se vad vi hittar på.

Utelek.

idag passade vi emil en stund på förmiddagen. vi var ute mesta dels av tiden i finvädret. gjorde lunch, och då hämtades emil precis. sedan for vi iväg till juniskär. tog en glass och kollade på fisken som simmade i vattnet från bryggorna. kom på tanken när vi satte oss i bilen vilket datum det var. så iväg till stan igen där edwins första tandläkarbesök väntade.

handla och gjorde mat. lasagne. och så ut igen. träffade på E med pojkarna. och även syrran med emil och saga kom till lekparken. även att edwins kusiner (emil, saga och lea) deras morfars fru var där med hennes barnbarn. dvs edwins kusiners kusin. lite halvt invecklat....

så kan säga att det var bara att stoppa edwin i badet när vi kom hem. en liten skitgris var vad han var. till och med massa sand i blöjan. vile inte bada så länge då det gjorde ont. troligtivs något av hans små sår på benen som sved.

syns så väl att han haft kortbyxor på sig idag. massa små rivmärken överallt där det är bart. att lång byxor skyddar så mycket som de gör har jag inte tänkt på förrut kan jag säga.

Gårdagen.

Igår var vi ute i den nya lekpaken. edwins dagis, eller småbarnsavdelningarna, var där oxå. även E med pojkarna. edwin var lite blyg eller vad man nu ska säga. men efter ett tag så busade han hejvilt med E´s pojkar. det en gjorde, gjorde de andra. rätt kul att se.

Vi gick in och tog en snabb lunch bestående av gröt till edwin och nudelsoppa till mig. insåg att vi inte direkt hade något lunchmatrial hemma. men det fixade jag lite senare på dagen.

efter lunch och lite tv-tittande. så for vi upp på norra berget med I. busade runt där. klättrade och åkte rutchkana, gjorde edwin om och om igen. såg även en liten nyfiken ekorre.

vi for sedan på ica maxi och handlade lite för maten och kvällen. blev grillat till mat och till kvällen gottade vi oss i vattenmelon, brieost, morötter, gurka, och tre stycken dipp.

jag spenderade kvällen hos I (&F som inte var hemma) vi såg på film. en rolig en. sedan en tecknad på tv´n. dock så råkade jag somna en stund. men den filmen var oxå rolig. gillar tecknade filmer då man får följa den "onda" istället för de goda. lite annorlunda. och då bruka filmerna vara grymt rolig oxå.

Spännande.

var lite spännande det här med nya blogg.se. men det blir nog bra när man lärt sig det.

Lämnat prover.

var vi in igen och edwin fick lämna de sista rören blod. och jag hoppas att de inte ringer och säger samma sak att vi måste in igen. det gick bra, i alla fall. lite grin, och så tog det "slut" på blod i ena armen. så de blev tvungen att sticka i andra armen oxå. så tråkigt att edwins kärl liksom sticker iväg så blodet tar "slut" eller vad det nu är som sker. liksom inte första gången det händer. har gjort så sedan han föddes. fast samtidigt är det ett barn.

det gjorde ont på edwin då blodet tog "slut" då grinade han till. men sedan var det bra igen. han fick själv välja vilken leksak han skulle få och han valde en orange studsboll (som nu ligger under soffan). träffade även på tjejen som stack edwin i tisdags så hon stannade och pratade med edwin. och även denna gång blev de två stycken som var inne rummet. och en av dem var med i tisdags och den andra kände jag igen. troligvis från när vi legat inne på 44:an, eller om det till och med kan vara från 45:an.

Svar..

nu är det så att spyorna och det med kramperna är inte samma sak. helt olika saker. och kramperna är helt vanliga feberkramper, som kommer att försvinna. det läkarna kollar med alla koller (dvs eeg och magnetröntgen) det är för att kolla om edwin inte ha epilepsi. för att utesluta. för just epilepsi börjar oftast med feberkramper. men som det ser ut nu är att det är helt vanliga feberkramper. och det försvinner med åldern. från 6 mån till 6 år, brukar det sägas.

och jag litar fullständigt på våran sjukvård. tycker det är bra att kollerna görs. just för att utesluta osv. även det med spyorna då det troligtvis är övre magmunen som krånglar. men det togs ändå prover på just njurar och lever.

blir bra bemött och världens bästa barnläkare. svarar på ens frågor och är väldigt pedagogisk, pratar så man förstår. ger tips och råd. hur man ska göra i vissa situationer också vidare.

Läkarbesök.

fick som sagt en kallelse till barn- och ungdomskliniken. vilket vi fick ändrat datum på och då stod det barn- och ungdomsmedicin. samma tid, samma läkare men en annan dag. sak samma. läkaren vi träffat förr i alla fall. jag trodde det var för alla kramper edwin haft.

vi kom dit. lite senare än min plan men ändå gott om tid och fick ändå vänta. och smart som man är fick M släppa av mig och edwin vid huvudentrén. så vi anmälde oss i centralstation medan han parkerade bilen vid barn och gick på insidan och mötte oss. och smart som man är (igen) så gick jag mot barn för en centralstation. såg den första där det var tre rullstolar innan oss. så chansade och tog en längre bort. och där var det tomt. snacka om tur.

väl inne på mottagningen igen så fick vi vänta. sedan blev vi uppropad för längd och vikt. vikten hamnade på 15,6 kg dock med kiss i blöjan och alla kläder utom skor och keps. så skulle chansa på att den lille väger närmare 15,3 kg. så han har gått upp typ 1 kg på en månad. vilket jag tycker är rätt mycket men läkaren sade inget om det eftersom han ligger där han ska på sina kurvor. och edwins längd stannade på 92,5 cm. så kortare än normalt men ändå hans kurva. hatten som togs inne hos läkaren stannade på 51 cm.

vi satte oss ner hos läkaren och han frågade hur det var med edwin. och om han haft några fler kramper sedan sist vilket han har, tre stycken närmare bestämt. och han sade "det är inte detta ni är inne för men vi tar det ändå" jag tänkte jaha, vad vill de då. klickade i min lilla hjärna då läkaren senare sade att de fått in en remiss och frågade om edwins spyor.

edwin undersöktes. både reflexer, utveckling och klämdes det och kändes det på edwin.

det om kramperna sades det väl inge mer än redde ut alla var för sig. och hur de beter sig också vidare. då de andra läkarna inte skrivit det. blev skickad till ett nytt eeg. som ska göras "sovande". han ska inte sövas men vara trött, och kanske somna under undersökningen. han berättade lite hur det bruka gå till men på kallelsen kommer det stå hur vi ska göra.

det han sade var att tonåringar får vara vaken hela natten. och barn såsom edwin får vara vaken några timmar längre än läggdax, sova, och väckas kanske vid fyra för att ha undersökning på morgonen. så tror vi får köra skift gång den dagen sker.

läkaren kom senare och sade (då edwin tog prover) att han skulle skicka en kallelse till magnetröntgen oxå. då han har fler kramper nu. från början hade han bara en gång per halvår och nu har han haft tre stycken på det senare halv året. och detta magnetröntgen sade han att att han inte skulle sövas, om jag nu förstod rätt. snarare få lugnande.

så vi ska träffa han igen i höst, vilket egentligen var en tid för kramperna. och då ska alla undersökningar vara klara och svar kommit in. han pratade om två veckor för magnetröntgen, men jag vet inte. kan höra fel. och så beror det på vilka tider det finns. så vi får väl se när undersökningarna dimper ner i brevlådan.

och om magen sade han att det troligvis var övre magmun som gjorde något, glapp eller vad han nu sa. så prover skulle det tas. för njurarna och levern, och även lite andra prover såsom blodstatus osv.

även när vi var påväg ut så stoppade han edwin och kollade på edwins sida. han har ett födelsedagsmärke där. och så sade han något om att pappan är fräkning. frågade M om han hade fräknar i armhålan och sedan om edwin hade några fler märken (vilket edwin inte har). och sedan att det inte är någon fara. så man blev lite orolig.

så edwin fick emla på handen utav sjuksköterskorna. de hittade ett så bra kärl. men jag förstår inte varför de inte satte på något mer ställen. och så fick vi "rast" en timme. vi tog en fika med andra ord. fyllde på med pengar i parkeringsautomaten. hämtade ut mera stesolid på apoteket, osv.

in igen och ta proverna. de stack. fyllde inte ens ett rör förrän det brast eller flyttade sig eller vad det nu gjorde. slut på blod i alla fall. så de fick ta ett hål i fingret och fylla små rör istället. slog igång tv´n åt edwin så han fick kolla. han fick även en liten blå bil. de sjöng för honom oxå. syns att de jobbar just med barn. jag nämde att vi legat inne på 45:an och genast så säger en utav dem att hon kände igen oss.

när vi kom hem och jag gjorde tårta och mamma var ute med edwin och lea så ringer de. hinner flyga många tankar i ens huvud innan de kommer till sak. så klart massa alvarliga saker hinner flyga igenom, att vi måste dit fort för han är jätte sjuk eller något sådant, så klart tänker man allt hemskt. men i alla fall så hade tydligen ett av rören koagulerat. så nu ska det göras ett till rör med andra ord. så emla ska hämtas, två stycken. ett på handen och ett i armvecket på andra armen ska sättas. och det en timme innan vi ska dit.

fick själv bestämma dag att åka dit. och tycker det ska bli gjort denna vecka så jag sade på torsdag. och på förmiddagen. och klantiga jag skulle sagt eftermiddagen istället. för nu kommer han inte att få komma på dagis på torsdag. för om man sade eftermiddagen skulle man tagit det efter dagis, helt enkelt.

Donas.

det bakas och städas här hemma.

bakade alla kakor igår. bara rulltårtorna kvar. tänkte en med hallonsylt och den andra med äppelmos och kanel. sedan är en tårta gjord och den andra ska göras senare.

ska nämligen strax iväg, igen.


Chock.

idag blev jag glad, överlycklig, eller kanske i en chock. vad vet jag. jag började till och med grina. kanske inte storböla men lite tårar börja komma i alla fall. försökte hålla dem tillbaka men insåg att det inte håller så likabra att få ut dem. dock så tog jag inte ut dem riktigt så jag gick och små snyftade lite här och där. gick "över" då vi kom ut och fick full fokus på barngruppen igen.

fick i alla fall en rejäl överaskning. T&P kom in på avdelningen jag var på idag och tackade för att jag gjort praktik där. att det gått bra, och jag varit bra, osv. kommer inte riktigt ihåg deras ord då jag stod i chock. fick ett kuvert med ett presentkort på en bio. kan säga att jag blev glad i alla fall :)

trodde nämligen aldrig jag skulle få något. var ju ändå bara praktik med några dagar vikk här och där. men det nog som gjorde så tårarna kom (som jag har listat ut i efterhand) är nog att jag blev ihåg kommen. eller hur man ska uttrycka mig.

tänk vad en liten gest kan göra. tänkte först då de kom in, undra vad de vill? tanken gick först att T skulle säga hejdå för hon skulle gå och P skulle fråga något såsom stängning inne/ute/baksida/framsida. så blev det något helt annat. jaa, chock hamnade jag i. en glad chock :)

RSS 2.0