Dag 59.

Temat är Städning.
 
059. Länka en städprodukt du tycker är bra
 
Inte för det är just en städprodukt men tvättning tycker jag ändå ingår lite i städning. Och jag vill tipsa om Vanish. Så otroligt bra. och jag kan inte vara utan det. Först spraya på fläcken och sedan som pulver i maskinen.
 
Bild lånad från http://www.rsc.org/learn-chemistry/resources/chemistry-in-your-cupboard/vanish/11
 
Sen tycker jag att märkes produkterna är bättre än de billigare. Såsom Ajax, osv. Vi har testat en spray som vi köpte någonstans där det är billigare. Och den sprayen var då inge bra. Så vi kör Ajax och riktiga märken här hemma. Likaså till tvätten, där är det också "riktiga" märken.

Dag 58.

Temat är Städning.
 
058. Om någon hälsar på oannonserat, får du skämmas för hur det ser ut hemma?
 
Det gör jag inte. Det jag så fall kan möjligt skämmas över är att det inte är fixat inne på katternas toa. Det får man väl ändå räkna med om man kommer oannoserat att det möjligtvis kan vara ostädat. Men nu för tiden är det väldigt sällan det blir oannoserat besök. Man bruka ringa och kolla om de är hemma innan man åker eller hälsar på. Det är min bild av saken i alla fall.
 
Om det ser helt kaos ut hemma får man öppna sin mun och säga att det är lite stökigt. Inte så svårt ;)
 
Bild lånad från http://www.commershuset.se/skylt-nystdat-dags-att-stda
 

Energikick.

Vilken energi det ger att jobba en dag. Det ringdes strax efter åtta imorse. Jag kom på under samtalet att M slutar 10 idag, så jag fick börja 10:30. Helt perfekt. Och glad och massa energi fick jag av att jobba. Och extra roligt då barnen kommer springades ute då jag kom ut. Vi skulle leka. Så under hökens vingar lekta vi, fast med barnens regler ;) blev nya hökar varje gång, och det funkade att göra så. Alla var med på noterna, så det var helt okej. 
 
Ett annat barn frågade ute då vi lekte, var massa barn och lekte, och den frågade om den fick se min klocka. Först tänkte jag vad menar den, men insåg att det var klockan på min arm som den kom ihåg. Och inte ens jag hade en tanke på det när jag var hemma. Och då börade jag så klart sakna den, eftersom jag fick en fråga om den. Likaså inne var det ett annat barn som frågade. Att de minns, och ändå var det ca 4 ½ månader sedan jag jobbade sist. 
 
Inne spelades det massa spel. Speldam som jag är, och så ville de väl umgås på något sätt. Först några parti med något charaderspel som jag aldrig spelat men fick det förklarat och redan då kan jag tro är det enkla regler. Så lätt att lära, och skoj var det. Jag som inte gillar charader kan inte säga nej när något barn kommer och frågar heller. För de ska då ändå tycka det är kul, så bjuda på sig själv. Fast så mycket charader var det ändå inte, vi gjorde vissa ljud. såsom hur en ko låter, osv. 
 
Och så spelades det mix-max eller vad det heter. När man ska pussla ihop toppen på huvud - huvudet/ansiktet - kroppen - fötter. Det är roligt och det kommer jag ihåg sedan jag var liten. Det spelades ett par gånger, med något uppehåll för mellanmålsfix och andra aktiviteter. Innan jag skulle gå vill ett barn spela memory men fick säga ifrån snällt eftersom jag slutade. 
 
Skulle hämta en timrapport men fanns ingen där, stötte ihop med chefen så "hjälpte" henne att hitta blanketten så den kunde skrivas ut. Och så snicksnackade vi, mestadels om Edwin. Och hans förskolechefs dåliga betende. Jag sade även att jag snart kommer kunna jobba lite mer, det var då vi kom in på detta. 

Dag 57.

Veckans tema är Städning.
 
057. Vem är det som städar hemma hos dig?
 
Måste jag svara på den frågan ;)
 
Frågar Edwin så säger han "Pappa dammsugar". 
 
Och mycket riktigt han dammsugar. Men jag gör mycket annat. Såsom dammar och torkar överallt, bortsett från vardagsrummet som är hans lilla juvel ;) Men köket, och bara det tar tid. Toan har jag också första tjing på. Liksom sovrummen och hallen. 
 
Diskmaskien sköter vi väl 50/50. Men jag har fått det i rutin att plocka i eftersom och ha det fint på bänken. Så plocka ur är nödvändigt för att få i igen. Och egentligen går det rätt så fort ;)
 
Men det är väl klart att jag dammsuger också. Men jag har så svårt att dammsuga om någon är hemma och kollar på mig. Om jag är själv eller jag och Edwin går det bra. Men inte annars. Blir stressad och väldigt arbetselak :P
 
Men tycker vi delar upp det rätt bra ändå, och det funka. Det är väl huvudsaken.
 
Bild lånad från http://se.freepik.com/vektor-fritt/tecknad-ren-disk-vektor_587514.htm
 

Dag 56.

Temat är Städning
 
056. Bryr du dig om hur städat andra har det i sina hem när du besöker dem?
 
Alla får ha så stökigt som de vill. Bryr mig inte på det sättet. Och beroende på hur väl man känner människorna desto mindre bryr jag mig. 
 
Om man är hos någon ny bekant och måste in på toan och toan inte är i det renaste laget kan jag rysa lite. Men vem gör inte det på en offentlig toalett? på en sådan vänder jag i dörren. Och Edwin är ännu värre än vad jag är. Bruka inte använda toan offentligt eller oftast inte hos någon annan, beroende på hur länge man är borta, men jag har "förmågan" att inte bli kissnödig. Jag vet att barn tar efter, men han har då inte tagit efter mig då jag inte visar några som helst problem. Det som rör sig i min skalle är lite svårt att tolka från utsidan.
 
Summa av kardemuma. Jag bryr mig inte hur det ser ut hos andra. Jag vet själv hur det kan se ut här hemma då ingen ska komma på besök. För om besök nalkas kommer mirakelmaskinen fram och tar bort allt grus som blir.
 
Men sen kan jag snarare tycka de som tycker hur vi har det hemma. Ingen som har något att göra med hur det ser ut hemma hos oss. Vi prioterar annat ibland. Vi tar ändå vårat motför vissa andra, speciellt om vi vet att någon ska komma på besök. med hjälp av dammsugaren. Som rutinen att dammsuga kommit ur fas, igen. Men nu gjordes det i helgen i alla fall ;) Så nu får vi se till att det görs till helgen igen.
 
Bild lånad från http://www.bonnierforlagen.se/Katalog/bonniercarlsen/Host-2011/Vem-stadar-inte/
 

Mötet.

Mötet med logopeden på förskolan gick bra. Det är olika logopeder. Denna logoped träffar inte barnen i fråga, utan funkar som stöd till personalen. Tips på övningar de kan göra osv. Lite kortfattat. Den vi träffar på sjukhuset har kontakt med logopeden som far runt på alla förskolor i kommunen. Och den på sjukhuset får vi övningar hem att göra medan hon som far runt på förskolorna ger pedagogerna tips på övningar. Och det inte övningar att hänga ut barnen utan mer kanske som lekar och samlingssaker, typ. 
 
Jag frågade direkt om omfattningen, sade det att chefen vill putta ner han till 15 timmar. Hon svarade att vi kommer till det senare. Jag berättade att han fått diabetes typ 1 att jag då inte stängde av ljuset på mobilen, om det skulle ringa. 
 
Pedagogen kom och mötet började. Vi konstaterade sist vi träffades den 30:e okt, dvs dagen innan debuten, har fokus legat på helt andra saker. Men Edwin är en lekare, en pojke som leker riktiga lekar. Inge pang, pang. Så klart han leker det, men det är kompisarna som börjar och han hängar på. När det byggs så bygger han kanske en brandbil medan kompisarna bygger skjutare, etc. Men han är ingen kille som bjuder in kompisarna till lek, de tycker det är intressant kommer de och vill leka, det får de väl oftast. Men han som sagt bjuder inte in dvs han frågar inte innan om de ska leka. Han leker gärna själv, men har så klart roligt och pratar om det efter om han leker med någon annan. Så han behöver lite puch utav personalen om han inte fixar det själv. 
 
Vi pratade lite diabetes också, eller rätt mycket. Logopeden visste vilka förskolor det var, och barn som var i samma ålder etc. Då hon reser runt på alla. Det pratades om att personalen kunde få göra studiebesök etc på någon annan förskola, osv. Hon skulle förmedla det vidare, eller hur det nu var. Så det kändes jätte skönt. 
 
Kom till omfatningen. Och tydligen var det chefen innan denna som tyckte att det var bäst att Edwin gick deltid istället för 15 timmars då jag jobbade så pass mycket. Hon tyckte det var bästa lösningen, och även jag då. Så det är väl därför denna chef inte haft någon anning. Bra att ta reda på saker och ting.. 
 
Logopeden trodde han gick deltid just för språketsbrister. Men som sagt inte pga det. Chefen var där, så pedagogen gick och hämtade henne. Logopeden pratade med mig att kanske 20 timmar räcker, en till dag. kanske mån-tors. Då sade jag att han går tis-fre 9-15 och det tycker jag funkar bra. Hon pratade om att "måndagshetsen" som är att barnen ska komma in i gruppen igen osv. Så kan vara bra att ha barnen en måndag, men det var upp till pedagogerna. Jag nämde det att de har planering och vet hur "struligt" det är då, och nu med diabetesen blir det nog ännu "struligare". Ta avbrott för planering för att sticka, etc. Det känns inte så bra. 
 
Pedagogen kom tillbaka och chefen efter en stund. Då påstår den dära chefen att hon inte fått påtryckningar av att han ska gå deltid. MEN?!?!?! tänkte jag skrika. Det har hon visst det. Men när jag säger det så går det inte in, men när någon annan som sitter på lite mer makt. Då går det minnsan in. 
 
Edwin har brister på begrepp, osv. Dvs hål i de lägre trappstegen och det är svårt att få till övningar när han går så lite tid. Plus att han är en lekare men vill helst leka själv och behöver ett öga att bevaka och ev pucha han till lek med andra barn. Så då går den dära chefen och hämtar blankett som jag ska fylla i. Men jag vet inte hur jag ska fylla i, de på kommun kommer klia sig i huvudet då de får in ansökan. Då det står att han ska gå deltid, men går nu 15 timmars och egentligen går han nu deltid. Så måste nog byta omfattning så det inte blir nå vajsning. 
 
Tycker det är skönt att logopeden sade att det inte blir stabilt för ett barn. För det är det jag bland annat försökt sagt nu tre gånger men utan respons. För hon verkar lyssna på logopeden, men inte mig. 
 
Det blev i alla fall bestämmt nu att han går tis-fre 9-15. Precis som vanligt. Och jag antar att jag kan trixa med tiderna om jag får jobba, precis som vanligt. Men ska väl kolla upp det ändå ;) Och så är det terminerna han går, och man skriver ny blankett varje termin. Så deltid till 13 juni, först och främst. 
 
Bestämde ett nytt möte den 25 september. Så långt fram i framtiden :P
 
Inte denna trappa jag pratar om utan en annan, med helt andra ord. Då är grammatiken det högsta steget på trappan. (Bild lånad från http://logopedeniskolan.blogspot.se/p/om-sprakutveckling-och-sprakstorning.html)
 

Irreterande.

Jag skrev världens inlägg så funkar det inte. Det sparades inte. Så irreterande. Fortsätta senare. Det var om mötet jag var på i alla fall.

Magen.

Har en smärta i magen utan dess like. Vet inte om det beror på hunger, eller vad. Är fortfarande i samma "rutin" som förrut, men nu petar jag i alla fall i mig frukost. Inte illemående i alla fall. Kanske träningsvärk efter alla dessa trappor upp till mamma, men det låter så konstigt. Eftersom det sitter så mycket högre upp. Men men, vi märker om det går över någon gång. Speciellt efter jag ätit. 

Låtar.

Denna låt är bra. Edwin säger att de spelar den på Himlabadet. Men han menar nog sporthallen, då vi var på innebandy. Kommer inte ihåg vilka låtar de spelade, och troligtvis så spelade de den här. Men lyssna, kolla inte på videon. Kollade inte på hela videon och det jag såg var väl kanske inte de bästa i mina ögon.
 
 
Denna låt är också bra, som spelas på NRJ.
 
 
Denna är väl då också flitigt spelande på NRJ.
 
 
Och här är låten jag letar efter. Blir glad av den på något sätt. 
 

Påfyllning.

Man kanske ska ta och fylla på lite lancetter, nålar och provstickor. Tror det aldrig hänt att allt är slut samtidigt. Provstickorna är de som går mest, sedan lancetterna. Och nålarna de som går åt minst. Men allt går ändå åt som smör i solsken, typ. Men stick i fingret ca 6 gånger per dag (kanske mer vissa dagar) och spruta i magen ca 5 gånger (kan bli mer) och stick i benet 1 gång per dag. Så kan man säga att det går åt en hel del. Och asken för provstickor är den ask som är minst. Går två burkar på en kartong med lancetter. 
 
Har en låda där en ask med lancetter och en ask med nålar får plats i. Är lite svårt att stänga då de är ny påfyllda. Och så har jag lagt en likadan låda på förskolan och en hos min mamma. Inte för vi är där så ofta, men skönt att det finns. Farmor (Edwins) kanske också ska få en då de kommit i ordning i huset. Fast där är vi minst, men skönt att det finns om man skulle vara någon annastans såsom birsta och inser att det är slut i necessär.
 
Fast vi har en gul. Vill ha en annan färg, så tråkigt med de gula. (Bild lånad från http://www.wellnessproducts.ch/?lan=se&page=2&id=67258)
 
Den rosa har vi. (Bild lånad från http://www.infucare.se/diabetes/pennkanyler/)
 
Bild lånad från http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=231969

Dag 55.

Veckans tema är Städning
 
055. Är du en organiserad person?
 
Det beror på hur man definerar organiserad. Men jag kan nog påstå att jag är organiserad. Speciellt om något ska göras. Det, det och det ska göras innan. Det, det och det ska med. osv. Och beroende på vad som ska göras desto större är planerna. Sen kanske det inte alltid går som man vill, men det löser sig eftersom.
 
Och organisation på hemmaplan. Jag vet vart allla saker är, mer eller mindre. Kan vara lite "värre" med de saker som flyttas runt utav andra eller plockas in i "fel" låda/skåp etc. Men organiserat kaos, är något jag använder ofta. Speciellt då vi har storstädning. 
 
 

Beslut.

Fick beslut idag. Vilket gjorde mig glad. Fast skulle väl tycka att man kan få för merkostnader. Men nej. Men jag tar min halva och är glad. Men det jag inte förstår att man ska betala skatt på ett bidrag. Det går inte ihop i mina öron. men men. Skulle säkert kunna kämpa för merkostnaderbiten. Fast samtidigt vet jag att man inte får igenom det. Men det känns inte rätt att jag ger med mig utan en kamp. Men kanske finns mer energi till nästa gång det ska sökas. Eller hur det fungerar. De skulle kontakta mig om två år i alla fall. Hoppas i pappersformat så man kan skriva. För om man pratar på telefon så glömer man så mycket som man vill ha fram. Men som sagt, jag är nöjd.
 
Så snart är jag riktigt "rik", eller hur man säger ;) Kommer få retroaktivt från november 2013, så första utbetalningen är nov 2013 - feb 2014. Och så pengarna för "vård hemma" som är kvar på kontot. Skoj. Men det ska sparas. Och eftersom jag inte har någon inkomst just nu kommer det väl till pass till diverse räkningar, en som jag egentligen kan strunta i men likabra att betala bort allt. Fast jag vet att jag har rätt till att inte betala något, men känner att det är likabra. Orka inte skicka in massa papper. 
 
Sen ska det väl sparas till sommaren så vi kan hitta på något skoj i sommar. Och så ska det handlas fleecefodrat galoon-ställ till Edwin och en vindfleece från PoP till samma "unge". Sen kanske en ny sommarjacka till honom. Vet inte hur det gamla sitter, liksom om jag kommer över någon ny vinterjacka till nästa vinter till honom. Men där är jag väldigt begränsad. Didriksson-vinterjacka. Men om man kommer över någon på någon rea så ska jag köpa annars väntar jag. Liksom ingen panik.
 
Bild lånad från http://www.fotoakuten.se/gratisbilder_foto-2481.html
 

Väntar..

Sitter och väntar på att tiden ska gå så jag kan promenera med Edwin till mamma och sedan gå på möte på förskolan med logopeden. Ska bli spännande. Men kommer nog inte bli så mycket snack då han knappt varit där själv sedan förra mötet. Men ska försöka ta upp vad hon "tycker" han ska gå i timmar. Sist sade hon att han inte ska gå mindre än 25 timmar (dvs halvtid). Om så även är fallet denna gång ska jag gå till chefen och säga det. Men hon lär inte lyssna på mig, som vanligt, men då har jag i alla fall rätt att söka utökat. Vilket chefen aldrig sagt till mig. Fått reda på det på andra håll.
 
Sedan har inte chefen med att göra vilka timmar han går. Det är kommunen. Det blir det nästa att ringa. Mycket strul med det ena och med det andra. Men kommer nog bli bra i slutändan.
 
Bild lånad från http://energipussel.se/pausovningar-med-hjalp-av-klockan
 
 
 

Lyssna på radio.

Har börjat lyssnat på NRJ. Dels i bilen men saknar radion hemma så har den igång på datorn, och just NRJ. Finns andra radiofrekvenser som också är bra. Men just nu NRJ. Varför kan jag inte svara på. Musik med fart kanske ;)
 
Bild lånad från www.nrj.se

Haha.

Men detta, så roligt. haha. 
 

Dag 54.

Veckans tema är Musik.
 
054. 5 låtar du rekommenderar
 
En låt jag gillar. Tänk att ha den på ett bröllop.
 
 
En annan låt som är riktigt bra är
 
 
En till låt som så klart är bra. Kan inte låta bli att sjunga :)
 
 
 Denna går jag verkligen igång på. 
 
 
För att tips om en annan låt, som så klart också är bra. Men tänker på min pappa jämnt, men det kan hänga på att det är en av hans favoriter. 
 
 
Skulle kunna tipsa i all oändlighet. Men dessa kommer jag på just nu :)
 
 

Dag 53.

Tema är Musik.
 
053. Hiss & Diss - Musik
 
Hiss är att det är skönt och lyssna på. Rogivande, osv. 
 
Man kan sjunga med är då väl också en hiss, och om man väljer att inte sjunga med så är det helt okej det också. Som nu när jag vet inte vad som hänt med täpptheten i skallen. 
 
Låtar som sätter sig på skallen kan då vara en hiss också, dvs om det är en bra låt :P
 
Dock, en diss, är den dåliga musiken ;)
 
En till diss är när vissa låtar som inte är så bra men ändå sätter sig på repeat i hjärnan ;)
 
Bild lånad från www.nazardark.com

Halsont.

Hade ont i halsen här en vecka. 4-5 veckor sedan. veckan efter det kom hesheten. Inte täpt bara i halsen, som vanligt. Blev inte rikitgt bra. Och förra veckan fick Edwin hosta. Och i helgen smittade han oss andra i familjen så vi blev sper förkyld. Men tack och lov så gick det över. Vattenkranen från näsan försvann sådär lagomt på söndagen. Sedan kom hostan för mig. Måndagmorgon hostade jag så jag spydde upp den dära hostmedicinen, inge trevligt. Men sedan blev det ändå bättre. 
 
Klarat mig utan hostmedicin. Men ack så kontsig jag känner mig. Känner mig super täpt i halsen. Hostar en aning, men inte lika mycket och som sgat klarar mig utan den dära hostmedicinen. Idag tvingade jag i mig 1 dl fil och flingor till frukost. Motför sedan i lördags enbart ätit middag och två glas vätska, per dag. Bortsett från igår då vi var på kalas, men det var mitt enda mål på hela dagen. Men kände att jag måste väl få i mig energi. Troligtvis tog jag ut mig igår, för så trött jag var kan säga att jag "vaknade" riktigt föräns ett idag. Hade så klart klivit upp och gett Edwin både frukost och lunch och han kom in till mig, och så. Men jag kommer direkt inte ihåg så mycker mer från morgonen än när jag gjorde frukost och lunch och någon gång sådär på morgon. Hemskt egentligen. Men ögonen gick inte att öppna, de var så trötta. 
 
Efter det kände jag mig en aning piggare. Somnade inte. Förrän M kom hem. Jag och Edwin lekte i sängen innan, med ett par gubbar. Huvudvärken kom som ett slag i skallen så när M kom hem passade jag på att vila mina ögon medan maten gjordes på spisen. Det blev väl bättre men kände img fortfarande seg. 
 
Så jag säger då det, vilket förkyldning vi åkte på. Min hals hann aldrig bli bra sedan förra gången halsontet var här, så kan bero på att det drabbar mig längre än de andra. Och jag har ingen aning om hur jag ska bli av med det. Inte för jag har ont. Men när jag pratar låter jag täppt, och jag är täppt. Men längre ner mot halsen. 

Dag 52.

Veckans tema är Musik.
 
052. Tipsa om något intressant som har med musik att göra
 
Intressant. Ja, Lady Gaga kommer till Sverige den 30:e september. Inte för jag kommer gå men önska kan man väl då ;)
 
Bild lånad från http://www.hollywoodreporter.com/news/china-censorship-lady-gaga-unbanned-672288
 

Dag 51.

Tema är Musik
 
051. Om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det?
 
Ojdå. instrument. Det är absolut inte  min grej. Piano, om jag ska välja en. För gitarr är så, jaa, så "tråkigt". Sitta där på sin gitarr och slå på strängarna. Inte min sträng ;)
 
Men piano däremot är väl mer. Vi hade en orgel hemma ett tag och jag lärde mig spela nu tändas tusen juleljus, men det är väl det man kan, typ. haha. men skoj var det. Och när den som ägde orgeln spelade spelade satt man i fotöljen och lyssnade eller brevid på bänken och trängdes. Följde även med till kyrkan på spelningarna som gjordes, då satt vi där oxå och trängdes. var spännande och roligt. 
 
Edwin tycker det också är roligt att klinka på piano. Han sjunger, hittar på text, och trycker på tagenterna. Skoj tycker han.
 
Typ en sådan som bodde hos oss en period. (Bildkälla goteborg-stad.annonsera.se)
 

Dag 50.

Veckans tema är Musik.
 
050. Berätta om ett härligt minne kopplat till musik
 
Ett härligt minne är väl de stunder under gymnasiet vi hade med kören. Dvs lucian, dels på skolan och sedan på olika företag. Det i två år sista året vi gick i gymnasiet fick inte sista års elever vara med då vi hade så mycket annat tänka på. Jag kan tycka det var tråkigt. För det var det som var lucia för mig, att få uppträda och sjunga luciasångerna. 
 
Sedan hade vi olika musikcaféer och kören uppträde med två-tre olika låtar varje år. Det var också riktigt roligt. Minns inte om det var i två:an eller tre:an som vi var en "riktig" scen. Jag och en kompis kom in i flowet och vi hade slutnummret, alltså kören. Klappa takten och gungade sådär fint i slutet. Men grejen var att kompisen och jag som stod längst bort på ena sidan (alt) gungade åt helt fel håll, vilket vi upptäckte ganksa sent efteråt. Åhh, vad vi skrattade åt det.
 
Sedan var det avslutningarna. Speciellt sommaren. Det andra året var jag borta hela repetionstiden, då den bara var ett-två tillfällen och väldigt sent utannonserat. Jag var med en annan kurs, friluftsliv eller vad den nu hette, och både cyklade, klättrade och vandrade. Men det en helt annan historia. Men fick reda på diverse stämmor ändå och var med. Förstår inte nu i efterhand att jag gjorde det. Hade inte direkt tränat, mer än själv. Och svullet, blått knä inklusive en blå axel. Inte så snyggt. 
 
Vi kunde ha diverse framträdande på fredagssamlingarna också. Men inte varje fredag. Det var också skoj. 
 
Och så hade vi den dära muiskalen jag pratade om. Det var super skoj. Massa träning. Dock var jag inte med på de träningarna som var under terminen, mer än körträningarna. Tyckte det var lite "fjantigt" och visste inte alls hur jag skulle göra. Men när de två veckorna kom som vi enbart skulle jobba med musikalen, inga lektioner och enbart musikalen. Då var jag med, och ack så roligt det var. Första veckan var vi på skolan och jobbade i ett rum som var helt målat i svart, och utan fönster. Lite halv instängt, fick raster så klart. Men var ändå där, blev rätt mysigt ändå. Och om vi inte hade repetitioner skulle scenkläderna och rekvisita fixas. Det var att prova, sy, pilla, fixa och trixa. Bara en notis, det var samma vecka som stan brann.
 
Andra veckan var vi på folketshus och tränade på den riktiga scenen och delvis med kammarorkestern som skulle spela med oss. Rätt så häftigt att ha de vid sin sida. Och att inte ha använt en microfon på det sättet. Få lära sig, osv. Det gick bra. Men lite pinsamt när vi skulle prata i micen för att ställa in den, men sedan gick det också över. Och spänningen när man låg där och låtsades sova medan alla människor satte sig ner i publiken, det var spänning. När musiken sedan började, och ljuset sakta tändes och alla i byn vaknade till liv. Och allt började.

Dag 49.

Temat är Musik.
 
049. Vad säger andra människor när du sjunger? (Kanske vågar du till och med visa ett klipp när du sjunger?)
 
Jag vet inte vad andra säger, och lyssnar inte på vad andra säger heller för den delen. Har sjungit i kör i en massa år under skoltiden. Och vad roligt det var. Sista året på gymnasiet var jag med i en musikal också, det var så roligt. Min del i muikalen var kören, men vi var även aktörer. Kanske inte så stora med egna repliker men ändå så viktig. Nu mer när jag kollar in något på tv. Så försöker jag få en blick utav alla i bakgrunden, dvs bakgrundskörer. Och kanske andra viktiga människor, som springer med vatten etc. 

Funderar.

Är lite sugen på "Läger för barn & ungdomar med Diabetes typ 1" men kostar lite för mycket för min plånbok. Och så kommer det garanterat mer chanser. Han är väl egentligen lite för "liten" fast han har åldern inne. För Edwin är det väl mer skoj och lek medan jag har mer utbyte med ämnena som tas upp såsom mat, kolhydratsräkning, insulinpumpen/pennor, vårdbidrag, skolan, och andra sociala samanhang. Som sagt det skulle vara mer för mig och hans utbyte skulle inte vara så stort. Så vi väntar, lär komma fler tillfällen.

Kinder Schoko-Bons.

Jag har fått äran att buzza Kinder Schoko-Bons. Ska bli jätte spännande och jag väntar nu in paket som ska skickas med posten vecka 8. Ännu roligare är att det finns en fototväling i samband med kampanjen ;)
 
Bilden lånad från Buzzador.
 

Dag 48.

Veckans tema är Musik
 
048. Vad för slags musik gillar du?
 
Jag gillar blandat. Men helst något med fart i. Favoriterna är Lady Gaga och Metallica (sedan länge). Och bara där är det en ren blandning. Sedan finns det mycket jag gillar, men en artist som absolut inte går hem i mina öron är Lars Winnerbäck. Jag har försökt gilla honom i perioder men det går helt enkelt inte. Sambon får spela honom i bilen då han jobbar alt hemma när inte jag är hemma. Det bara kryper i kroppen på mig.
 
Men åter till det jag gillar och det med fart i. Så klart finns det lugna låtar som är riktigt bra också. 

Dag 47.

Temat är Tävlingar
 
047. 5 bästa sakerna du vunnit
 
Tycker alla saker jag vunnit varit bra. 
 
Men den bästa vinsten är ändå de sportklockor jag fick som bonus. Två stycken närmare bestämt. Jag fick detta som bonus då de "glömde" bort mig och vinsten var en väska (kuvert) jag valde en svart, en plastic watch och där valde jag fuchsia, och så vann man ett survival bracelet och där valde jag en rosa till färg. Och eftersom de dröjde fick jag två bonusar det vill säga två stycken ION sport watch. Jag fick en vit och rosa. Och dessa två klockor använder jag super flitigt. När jag jobbar är de alldeles perfekt. Liten och smidig. Och jag önska att man kunde beställa mer men slut i lager.
 
Bild lånad från http://www.weardesign.se/ionsportwatch2.html
 
En annan bra vinst är doptavlan jag vann som är på Edwins rum.
 
Bästa bilden jag hittar på den för tillfället.
 
Mer bra vinster är att jag lyckas vunnit tre olika Pino-paket. Två utav dem nu i december. Dock fick jag dupletter på en bok och filmen jag vann hade vi redan köpt. Men kommer bli en bra present till något lyckligt barn. Jag älskar Pino, Edwin gillar Pino. Och jag kommer fortsätta att tävla i Pino-tävlingar just för deras sortiement ökar, och som jag förstår ska det komma ut fler böcker och ny film. Jag längtar ;)
 
Det första paketet vi vann, och intresset kom efter det.
 
En annan bra vinst är mössan från Novisen design som jag vann. Jag älskar dessa mössor och kommer troligtvis beställa någon ny då hennes sortiment har ökat. Vi har även tre stycken namntröjor därifrån. Så snyggt.
 
Bild lånad från Novisen.
 
En annan vinst som jag vann, som gjorde Edwin glad. Det var en massa Duplo. Det var andra pris jag vann men i min mening var jag föst som svarade. Inte för jag är missnöjd. Detta leker Edwin massvis med. 
 
Ett stort paket och en liten Edwin
 
Sen kan man tycka att alla vinster är bra. Har vunnit presentkort på diverse ställen (bla birsta city på hemmaplan), förbrukningsvaror såsom vanish, hygienartiklar såsom tandkräm, smycken såsom halsband, godis såsom en julklappsäck, "mat" såsom löksoppa från alpnearing, bäbissaker såsom Bambino skedar, ljus, tavlor, och en gratis resa med Silja Line (dock så uttnytjade den inte). Sedan är det massa vinster jag glömt också och i vissa kategorier ingår det massa vinster.

Dag 46.

Veckans tema är Tävlingar
 
046. Hiss & Diss - Tävlingsregler
 
Tävlingsregler är enkla att följa. Och oftast är det inte så svåra. 
 
Det jag inte gillar med vissa tävlingar är att man ska gilla på facebook. Om det inte är något som jag verkligen gillar, eller redan gillar, så tävlar jag inte. Om det är frivilligt att gilla eller man göra som man vill, det är mer okej. Det kanske kan ge en extra lott men inget tvång, då bruka jag kunna tävla. 
 
Sedan tycker inte jag att det är så konstiga tävlingsregler. Motivera, tycker jag är svårt men är ett måste i de flesta fallen då det bruka krävas det från företagen, eller om det är någon "lag" som säger så vet jag inte. Men svårt, och så kan man bli lite smått irreterad på de som är så bra på att ordbajsa, liksom de som skriver så man ska tycka synd om. Och det verka funka att skriva så, inte för mig dock. Fast varför ska jag skriva så folk tycker synd om mig, som det egentligen inte är så synd om. Det finns de som har det värre. Så klart jag tycker det är pest, men så är det nu så bara göra glädje av det istället.
 
Och sedan runt jul är det massa rim som ska skrivas. Om jag inte är på humör orkar jag inte ens tävla. Och mina rim, om det blir några, är på lågstadienivå. haha. lite roligt änå att man lyckas skriva några.

Dag 45.

Veckans tema är Tävlingar
 
045. Länka en tävling på internet som du deltar i just nu
 
Just nu är mitt deltagande lågt. Är fortfarande i "semestermode" efter decembermånads alla tävlingar. Så kan tyvärr inte länka till något för tillfället. Kan hända att jag börja tävla i helgen igen, men det är då det ;)

Sniglar?

Lite roligt denna artikel är då. Jag läste Sniglar först, och tänkte mig just en snigelinvension. Men så var då inte fallet.
 
Lite häftigt ändå att de lyckas boka varannan plats. Vilken tid det måste tagit för att struktrurear upp det. Och med hälsningen till paren "Ledsen, ni får sitta var för sig. Avstånd får kärleken att växa. Ge oss singlar en chans." haha lite gulligt ändå.
 
Fast jag skulle nog inte gå på bio ändå på alla hjärtansdag. Så mycke folk. Inte för jag har något emot det, men ändå. Men roligt för de som firar det att det infaller just en fredag så de kan fira det riktigt mysigt, och utan att tänka på att det är vardag dagen efter.

OS 2014 - Kläder.

Åter till lite kläder angående OS. Inte för jag är något sådant modefreak, men tycker kommenterar och lägger på minnet det jag tycker är "snyggt" eller rent konstigt ;)
 
Tycker Norges byxor i herr curling är riktig snygga. Står ut men ändå syggt på något sätt Tycker det inte blir för mycket heller. Går inte missa vart de är ifrån ;)
 
Bild lånad från http://www.expressen.se/sport/os-2014/norges-curlinglag-slar-till-med-ny-modechock/
 
Och USA´s i bland annat slopestyle. Gillar färg blandningen, matt men ändå snyggt. Och så den extra detaljen med USA-flaggan. Så snyggt.
 
Bildkälla q.usatoday.com 
 
 
 

Dag 44.

Veckans tema är Tävlingar
 
044. Om man bara tävlar för att vinna äran, är det någon mening att vara med då?
 
Så klart. Inte för de tävlingarna är lika lockande men tävla för äran kan man självklart göra och helt okej. För det är väl ändå det man gör när man spelar sällskapsspel. I alla fall vi. Vi vinner inget pris utan vi spelar spel och någon vinner och någon förlorar. 
 
Och det är ändå när man vinner man får det dära pirret i magen oavsett om det är någon vinst eller ej. Och man blir glad. Det är roligt.
 
 

Nya bud, igen.

Det eviga pratet om förskolan. Nu är vi här igen. 
 
Chefen kom och prata idag. Berättade läget, att hon hade ringt diabetessyrrorna men inget svar, etc. Ringde direkt till mottagningen och då fick hon prata med läkaren vi träffade sist angående diabetesen, dvs inte "vår" vanliga då de tyckte den hade så mycket på sina fötter ändå, och svår att få tag i.
 
Men sak samma läkaren sade att det inte var prio ett så det kunde ta ett tag. Men en vecka, sade hon. Vilket chefen accepterade. Och det då en handlingsplan de pratade om. Sen pratade om mer om läget, vilka som är villig att göra detta, osv. En personal är spruträdd, och så klart ska hon inte behöva göra det. Men jag kan tycka att hon kan lära sig lite av kosten. Då det kan ätas tillsammans, hon kan duka, etc. Vilket jag inte sade men tänkte.
 
Chefen pratade om bakup'ar. En är sjukskriven en viss del, vabbar, och nu influensa. Men den kunde som jag förstå räkna med till en viss del. Sedan nämde hon en till, som hon skulle kolla av. Och dessa två är på andra avdelningar, och inte på Edwins där han går. 
 
Men sedan kom hon till det med 15 timmars igen. Att när jag börja lämna honom är det 15 timmar som gäller. Jag ryckte på axlarna och sade inget. Men tänkte desto mer. Att det ska vara så svårt att förstå. Logopeden sade att han skulle gå deltid, inge mindre. Det för hans språkutveckling. Sedan jobbade jag deltid-heltid innan debuten, eller om jag ska vara ärlig innan sommaren. Och ska han då gå ner i tid för att sedan gå upp. Det rimmar så illa. Och det verkar vara så svårt att förstå. Eller villigheten att förstå.
 
Jag blir tjurig åt det andra hållet Okej då, han går ner på tid. Men inte ens en krona tänker jag betala i förskoleavgift. Just nu betalar vi deltid, för han går deltid. Efterom han är mer än 3år ska förskolan vara gratis 15 timmar. Så det dras bort. Men grejen är att det inte riktigt stämmer i vårat fall. Det vi betalade innan han fyllde 3år är inte den summan som dras bort, utan snarare hälften utav den summan. Så jag kommer vägra betala ett öre. Men det tar jag den dagen vi får de papperen, inget jag tänker lägga energi på nu. Och det är inget chefen på förskolan har att göra med utan det är kommunen. Sedan kan man även tycka, ska vi betala för en plats som vi blir tvingad att ha. Får inte gå mer. 
 
Jag kommer ha så dåligt samvete de gånger han måste gå längre. För chefen "vill" att han har sina 15-timmar och inge mer. Det känns som att det är hennes lösning på problemet, 15 timmar och inge mer. Så dåligt samvete, som sagt då det blir mer. 
 
Jag blir även så tjurig på det sättet att jag inte vill fixa fram något jobb. Jag blir helt off. För han får ju inte gå mer på förskolan, och hur ska jag då kunna jobba. Väldigt begränsad till tis-tors 9-14, dvs arbetstid 10-13. Och det i sin tur 9h i veckan, ev 10h om jag klämmer ihop allt lite. Jag kommer bli stenrik :P Så jag tar det som att jag inte kan jobba. Och det är inte rätt. 
 
Och om Edwin inte har "rätt" till förskola. Som har ett utbyte utav det med kompisar, etc. Så ska inte de barnen som inte har det utbytet gå i förskola heller, de barnen med särskilda behov. Nog med att Edwin också är ett sådant men jag syftar på de barnen som ev inte kan gå/prata/etc/andra diagnos fall såsom ds/en "grönsak"/etc. och då menar jag inte "små" barn som inte kan gå/prata utan mer de som egetligen "ska kunna" göra sådant. Förstå mig rätt. Vad är skillnaden där? Det finns sådana barn som går heltid, och de är då mer belastning än vad Edwin är. Kommer inte kunna påverka det, det vet jag. Men vad är skillnaden?
 
Jag reagera på sådant sätt, blir tjurig på helt fel sätt. Hänger upp mig på små saker. innan jag kommer på vad det egentligen sitter i. Känner att jag skulle kunna sova i en vecka minst. men det kommer inte hjälpa det minsta. Att då försöka sig an massa andra saker, går inte, stopp säger hjärnkontoret.
 
Usch. vad irreterad jag är. och trött på allt.................
 
Visst ja. Hon kom och pratade igen. Chefen alltså. Och då hade någon utav diabetessköterskorna ringt upp. Och så sade hon "Du hade rätt, de hade varit sjuk" Mitt ord betyder då ingeting. Så om två veckor är det dax för utbildning igen för personalen. Hon som var spruträdd ska följa med, för annars kände hon sig så utanför. Jag sade det till henne sedan att jag tycker det var bra att hon åkte så kunde hon lära sig matbiten då det är en del trix med det. Plus så kan de äta ihop, etc. Och sedan skulle hon kolla med reserverna också, så de kanske också skulle följa med. Så det känns väl bra, ändå.
 
Hon frågade om det var stabilt nu. Men på den enkla frågan försökte jag svara att det blir inte stabilt. Det beror på vad han äter, hur aktiv han är, etc. Men det verkar inte heller gå in i hennes skalle.
 
Och än en gång. Jag vill helst inte byta förskola. Då det då kommer drabba Edwin som mest. Hans kompisar, och personalen som ändå är bra, etc. Och OM jag då skulle göra det så har det då gått lååångt. Då har bland annat tidningen kontaktas, och massvis med möten här och där. För så lätt ska chefen inte få det. Och om jag så fall skulle byta så skulle jag inte vara nöjd förrän chefen fck sluta sitt jobb. Oj, vad aggresiv jag blev :P

Dag 43.

Veckans tema är Tävlingar
 
043. Vad är det allra sämsta du vunnit?
 
Jag tycker ALLA mina vinster är bra. Om man ska se från hälso-perspektivet kanske inte de dära 16kg godiset jag (Edwin) vann då vi låg inne på sjukhuset då han debuterade i sin diabetes. Men som tur är så äts det på helgerna, utav mig i alla fall. Sedan bjuds det bort då vi har gäster.
 
Samtidigt tycker jag inte det är en dålig vinst. Utan bara en rolig vinst. Det var ändå första pris. Jag älskar att tävla och kommer fortsätta göra det och tycker då att alla vinster är roliga och bra vinster.
 
Bildkälla birgittabellman.se 
 
 
Jag kom på nu när jag sitter och skriver ett annat inlägg om vinster, och inte för jag kallar dessa två de sämsta. Men ändå. Det första är en vinst som aldrig anlände. En jultavla jag vann den 1:a december 2011. Den måste helt enkelt hamnat på vilovägar från postenssida. Och sedan en annan vinst jag vann var en dörrskylt. Men när jag skickade in min beställning så fanns inte just den jag ville ha, så fick välja en annan. Och den har fortfarande inte hamnat på dörren, och detta var också i december 2011.
 
 

Dag 42.

Temat är Tävlingar
 
042. Vad tävlar du helst om?
 
Jag tävlar i allt. Och helst vill man vill vinna sådana saker man behöver eller har användning för. Men lite dyrare saker är väl alltid lite roligare att tävla om, dock fler som tävlar så chansen att vinna är inte så stor direkt. Men jag bruka tävla i mindra tävlingar också.
 
Såg ett program någon dag sedan där människor i USA tävlade i tävlingar. dvs på internet, pappers tävlingar, osv. Det hette något speciellt. Det var helt sjukt. En kvinna vann en ny bil vartannat år. Man fick se då hon vann en. En annan kvinna som ville vinna ett babyshower åt hennes "någonting" var hennes dåvarande dröm att vinna, och så klart vann hon. Och en man som ville drömma om en tripp till Las Vegas och få umgås med fyra stycken bikinimodeller. Han vann dock inte mer än pommes för ett år, etc. Men han vann minst en resa per år. Men det var ändå sjukt för de som vann deras stor vinster vann även små såsom läsk, osv. 
 
Det finns tydligen i USA tävlingar på flingpaket, etc, där det står om man vunnit på insidan paketet. Och det för att locka till sig mer tävlande. Och det förstår jag, ett beroende om man får en nitlott. De nämde även i programmet att om den kvinnan det handlade om då sulle tävla i alla tävlingar skulle hon få sitta dygn och varje dygn kom det ut 300st nya tävlingar.
 
Men jag kan nog vara galen ibland jag också. Men detta var mycket mer extremt. Det kostar inget att tävla, så varför inte. Så de dagar jag är extremt rastlös bruka jag sitta och tävla. Och om det är något jag verkligen vill ha. Bortsett från Decembermåmnad då jag tävlar i diverse Julkalendrar, både hos företag och andra bloggare. Och de på Facebook, bruka jag då också vara flitig i att tävla i, och då hos seriösa företag.
 
 Bild lånad från palmzon.se
 

Sjuka.

Läkaren frågade idag om förskolan. Men just bara om han gick där, osv. Då berättade jag det som var. Då sade han att både diabetessköterskorna var sjuka idag.
 
Så frågan är om förskolechefen hann få tag i de i fredags eller ej. Troligtvis inte. Märks imorgon då vi ska dit på förskolan och om hon då säger något. Men antar att hon lär nog inte söka upp mig. ointresserad-punkt-nu är hon men blev så tvimngad utav kommunen att ta tag i problemet.

Träffat Läkare.

Idag var det dax för ytterligare ett läkarbesök. Det tog max en 15min så var det klart. Och det kändes med sorg i hjärtat. Inte för jag sade något. Vill så gärna ha kvar honom men utan feberkramper, den senaste i maj 2012 (tror ja det var) så har jag nog inget annat val än att avsluta läkarkontakten. 
 
Men kommer nog träffa han där ändå då vi springer där rätt ofta nuförtiden. Redan imorgon är det dax igen. Dock för att få se Daff-Daff skoja sig och fika på Lekterapin. Träffa Läskige Leo är väl också ett måste för morgondagen. 
 
Idag vägde han 20,4 kg. Det kan jag hålla med om. Fast 0,4kg på en vecka. Men kanske felade förra gången eller denna gång. Men inte så mycket att säga till om. Men snarare längden. Nu var han 108,5 cm lång, nästan 109 cm. Och jag tror då inte att han växt från 107cm sedan sist, dvs 1,5cm. Det stämmer nog inte. Sedan är det frågan om vilken mätsticka som är mer felande än den andra, det kan jag inte svara på. Men runt 107-108 cm är nog "lill" grabben. 
 
Nästa gång det kollas längd och vikt blir på nästa återbesök för diabetesen dvs om två månader. Inte fått någon kallelse men vi bestämmde två månader förra gången. Så två månader runt där. 
 
Jag frågade denna läkare om blekheten och han sade som jag sade att det är inge speciellt. Nu har det blivit bättre, vilket känns skönt. Han sade till mig kolla läpparna, de är röda och fina. Så det var inge konstigt. Han klämde och kände på Edwins mage, lyssna på hjärtat osv. En riktig läkarundersökning. Vilket känns bra då diabetesläkaren inte kollar på sådana ting om man inte efterfråga, skulle jag tro.

Dag 41.

Veckans tema är Tävlingar.
 
041. Har du varit med i någon tävling som visats på tv?
 
Jag har aldrig varit med en tävling på tv´n. Och jag tror jag klarar mig från dessa tävlingar såsom Farmen, etc. Postkodsmiljonären skulle jag väl kunna tänka mig mer, och sådana tävlingar såsom frågor, och familje-underhållning.
 
Bild lånad från ynaija.com 
 
 
Tävlar helst av allt på internet, men det går i perioder. Vissa perioder är jag med i allt, andra perioder inga tävlingar alls. Som sagt olika.

Dag 40.

Tema Hemma.
 
040. 5 saker som aldrig kommer in i ditt hem
 
Just nu är jag väldigt anti furu, och saker som allmänt är trä-färgad. Nu vet jag att man kan måla om de sakerna, såsom denna stol.
 
Bildkälla www.glosbomobel.se 
 
Och just nu kommer inte en enda möbler in i vårat hem. Så enkelt är det. Om en kommer in åker en annan ut. Vi ska göra pss av med den enorma kattpellaren vi har då katterna knappt använder den. Händer mer och mer sällan att den används. Och om den åker ut kommer vi få "massa" yta i vardagsrummet. Men funderar på att köpa en liten mindre för de måste ändå ha någonstans att klösa.
 
Jag är liiite anti gamla saker. Men vissa saker vill man ändå ha. Sådana saker som är snyggt eller som jag redan har någon del utav. Eller har en historia, och då en personlig historia. Till exempel någon tavla vi har som M´s morfar fick då han gick i pension. Eller tavlan min morfar har målat, etc. Sådana saker tycker jag om. Fick en skål nu som M´s mormor och morfar fick i bröllopspresent. Den står så fint på köksbordet nu. 
 
Sen har jag väldigt svårt att komma på saker som inte kommer hem till oss. Jag är öppen för förslag på diverse saker, och vissa saker kan man göra om.

Dag 39.

Tema är Hemma.
 
039. Hiss & Diss - Ditt hem
 
En hiss är planlösningen. Gillar planlösningen på denna lägenhet. Dock så skulle jag vilja ha balkongen till köket istället för vårat sovrum.
 
En till hiss är att vi bor längst ner. Så skönt att slippa ta hissen eller trappen. Tänkte då först då vi flytta in, vad jobbigt. Men nu känner jag att bo på någon våning inte är något för oss. Så klart kan jag höra porten än då det är tyst här hemma. Och de dära klackskorna vid sex på morgon. Men vad gör det. Alla fördelar väger över. Insyn är det väl en del, men i köket har jag persienen nerdragen men vinklad så man ser bra. På Edwins rum är tanken att jag ska vinkla upp på dagarna men nu när det är vinter ser man rakt in då folk går in. Har pärlat pärlplattor som jag sätta fast med självhäftande tejp i Edwins fönster. Tror det kommer bli bra. Och vårat rum är rullgardinerna nerdragna på balkongen, så ingen ser.
 
En diss som är "lätt" ordnat är att det är strukturerat kaos, dvs vissa rum har sina ställen där det behövs sorteras osv. Men just nu känner jag att tiden inte finns, då orken fort är slut efter en dag på förskolan och på helgen vill man göra annat. Men så småningom så blir det fint, men frågan om när?
 
En diss är att det är för trångt. Skulle lätt kunna fylla ett rum till, eller kanske två. 
 
En till diss är att toaletten är plutteliten. Och med de grejer vi har där blir det ännu mindre ;)
 
Så en bra lägenhet vi bor i.

4:a.

Osså 4:a i Slopestyle, Snowboard. Dock såg jag inte första åket men det andra. Han gjorde det bra i alla fall. Första OS så där har vi ett hopp i framtiden.

Silver

Ett silver! jiho. Bra kämpat Kalla.

Hejja.

Hejja Kalla! Kämpa. kanske första OS-medaljen, och kanske ett Guld. bara en bit kvar. nagelbitare...

OS 2014 - Invigningen/kläder.

Tysklad var färglad och det gillas. Men det passade bäst med de vita täckisarna, enligt mig. Men älska färg.
 
 
Kanada tänkte jag på sådan där skogsvakt i just kanada eller brandmän men utan reflexen
 

 
Usa hade snyggt. Men lite halv rörigt med så många stjärnor men jag älskar stjärnor så rätt snyggt :)
 
 
 
Första anblicken på Sverige tyckte jag var rätt rörigt. Men nu på denna bild ser det helk okej
 
 
Tyckte de påminde om Jultomtar. Ryssland
 
 
Bilder lånad från aftonbladet.se
 
Sen var det något land som var klädd i limegrön-jacka och gröna täckbyxor. Minns inte vilket land det var och hittar ingen bild. Men snyggt och färgglatt som jag gillar´t.

Roliga.

Älska kommentatorerna på OS invigningen. 
 
"Jag undra varför storväxta alltid ser så snäll ut?" "Är det kanske för att ingen törs sätta sig emot dem och de tror världen är snäll?" haha. bara en liten disskution de hade. Och med storväxta menar han långa. Samtalet kom upp då en bjäse till ishockeyback bar en flagga, minns inte vilket land dock.

Nummer.

Idag kom chefen igen och pratade om att hon vilje ha nummret till diabetessjuksköterskan. En handlingsplan ska göras. Jag sade det åt henne att om hon ändå ska ringa de så får hon beställa en ny tid för utbildning till personalen. 
 
Hon sade även att skolsköterskan kan tänka sig komma och visa personalen. Men jag känner som så att jag är där till personalen kan. Det sade jag dock inte, men får ta det till veckan. Hon sade nämligen att till veckan ska det vara löst. Så troligtvis har hon fått påbakning utav kommunen, lite roligt.
 
Innan hon gick från avdelningen tog hon massa papper som förskolan fick från den träffen de hade på sjukhuset. dvs information. Lite skrattretande. Hon tar sig an informationen då hennes högsta chef ringer, då kan han bli intresserad. Och det inte intresserad utan för att hon måste. Lite störande. 
 
Men som sagt jag går inte därifrån förrän två stycken kan relativt bra. dvs de känner sig säker, osv. 
 
Sedan ska jag kräva utav chefen att de inte kan gå kort på personal. Det var tydigen hon som sade att de skulle klara sig i onsdags utan vikarie. Och om då Edwin är där själv så kommer det inte fungera, jag kommer då absolut inte känna mig trygg. Det ska jag säga till henne, och "Edwins pedagog" som denna vecka varit sjuk. Det tycker den nog bara är bra att jag kräver.

Dag 38.

Tema är Hemma.
 
038. Länka en bloggare som du tycker har det fint hemma
 
Länka hit och dit. Jag vill inte säga någon. Finns många som har det fint hemma, ingen nämnd ingen glömd. Och visst får man massa insperation utav fllera. Gillar att kolla på bilder på hur folk har det hemma. Tycker det är roligt. Och när man kollar på hus, osv, så kollar jag alltid hur folk har det hemma. dvs på bilderna, har än så länge aldrig varit på en visning och så kommer det nog förbli länge till. Men skoj är det att kolla, och ev drömma sig bort. Eller inreda i sitt huvud ;)

OS 2014 - Vinter.

Och nu har OS börjat. Invigning imorgon kl 17:00 då sitter jag och kollar. Var smygpremiär idag med snowboard (vilket jag inte såg), puckelpist och konståkning. Och puckelpist, vad jobbigt det måste vara utav alla pucklar ;) Sjukt att se för de är så duktig.
 
Bild lånad från http://www.crossfitnordic.se/
 

CD-saga.

Miraklet att få Edwin att sova är CD-sagor. På förskolan, på Edwins grupps vila, så kör de CD-saga. De turas om med spöket laban, mamma mu, och pippi, osv. Fick idéen därifrån. Och testade och vips så sov han. Vi hade en Emil sedan tidigare. Och så köpte jag en spöketlaban, inte samma som på förskolan utan en annan. Och det funkar. Ska köpa på oss några fler. Antingen beställa från internet då man kan få bra pris, ex på cdon 49-59 kr styck. Och på Media Markt en annan pris peng men funderar på deras Bamse med 4 eller 5 skivor. Liksom en box, och det var helt okej ändå med så många skivor.
 
Bild lånad från http://www.bokus.com/bok/9789157093509/lilla-spoket-laban/
 

"Epedemi" av vattkoppor i framtiden?

Fick reda på att det går vattkoppor på Edwins förskola. På en utav småbarnsavdelningarna har det börjat. Så nu är frågan om det kommer sprida sig vidare eller stanna där. Återstår att se. Men chansen är stor att det sprider sig dels så finns det de barn som har syskon, och så är det mycket umgänge. Dock träffas oftast de yngre och äldre enbart ute men den andra syskonavdelningen umgås de lite mer med. Barnen leker ihop ute, och inne händer det att dörrarna öppas och det umgås. 
 
Sedan har det inte gått vattkoppor på förskolan förrut. En gång, och det då Edwin inskolades. Och då sluttampen, då de suddade ut texten den andra veckan. Så bara det säger att det kan bli en "epedemi".
 
Som sagt det finns syskon lite överallt, alla möjliga kombinationer. Och så rätt många som inte haft det. Så frågan återstår om det kommer sprida sig till alla avdelningar, och sedan om Edwin kommer få det eller ej? Men tiden får utvisa det.

Chefen sa.

Mycket riktigt chefen kom och pratade med mig idag. Lite skrattretande. Hon ville bara säga att det håller på att utredas, osv. Att hon såg mig igår och kom på "visst ja". Hon hade inte tid idag, men imorgon kanske, men till veckan åtminstonde, sade hon. Då ska hon ringa runt. Men jag menar vad då ringa runt... Det får hon göra så mycket hon vill i och för sig. 
 
Spännande att se vad som kommer ske.

Dag 37.

Tema är Hemma.
 
037. Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det?
 
Det blir svårt. Morrisen urna, är ett starkt alternativ. Och så har jag några kattprydnader som jag gillar starkt. 
 
Liksom ljuslyktor. 
 
Men för att blanda ihop dessa så tar jag någon utav alla kattljuslyktor jag har. 
 
 
Denna började jag att använda dagen Ice fick vandra över rengbågsbron, otroligt fin. Och bryter av lite från den svarta kattfamiljen jag har, som jag har dubblet av ;) Denna har jag än så länge bara en utav.
 

Kommunen.

Mamma ringde förrut. Då hade hon ringt kommun och pratat med högsta hönset. Och han tyckte att såhär ska det inte gå till. Mamma berättade allt, och att de enda som var intresserad var Edwins pedagog och kockerskan. Men grejen kan kokerskan vara mer intresserad, men då är Edwins pedagog där och hjälper om det blir tokig. 
 
Mamma angav namn, då hans fru har varit chef på förskolan. Han skulle ringa runt, bland annat till sin fru och till andra förskolor som har diabetesbarn. Tack för jag själv slapp göra det. Om mamma inte hade hört något om en vecka skulle hon ringa upp. 
 
Mamma hade sagt att han har rätt till resurs. På det svarade han nej. dvs inte resurs en person utan till resurs utav att någon gör detta som har med diabetesen att göra. Så helt klart en tolkningsfråga. Sjukhuset tolkar det som en person, men inte kommunen. suck.
 
Hon berättade också bland annat att jag är där. Men eftersom jag inte har någon inkomst får jag inga pengar. Att chefen tycker att han bara ska få gå 15 timmar, osv. Han hade sagt som jag skrev innan, såhär ska det inte gå till.
 
Så man kan säga att det brinner i knutarna. haha. Få se om jag blir haffad idag eller någon utav de närmaste dagarna utav chefen. Känner mig nog lite små nervös, speciellt för Edwins pedagog inte är där utan hemma sjuk eller något. 
 
Och om hon haffar mig och babblar på. Så om läget ges, så berättar jag om nedstående sak, den konflikträdda. För det kan jag väl ändå begära, att jag inte lämnar Edwin i hennes händer. Om det tycks att alla ska gå på kurs igen, då ska jag säga att hon inte ska gå, etc. 

Suck.

Inte för jag har med saken att göra men känner att konflikträdda människor inte ska jobba med barn, och då speciellt inte barn med särskilda behov. 
 
Detta barn vet exakt vart han har denna människa och vill vara med denna mycket. Men det för barnet får göra precis som denne vill. Sitta på bordet, eller andra saker såsom fönsterbrädan (som nu lutar), väcka andra barn, kasta och slå börjar också bli en vardag. Vilket blir konsekvensen av att barnet får göra som det vill. Idag for det snöbollar, eller snarare isklumpar mot fönstret ett åtskillda gånger. Männsikan bara stod och kolla, barnet kasta. "Tur" som var det bara fyra stycken, men egentligen fyra för mycket. Satt inne och tänkte att snart får jag massvis med glassplitter över mig. 
 
Jag känner att jag skulle inte klara av att jobba med en sådan människa, och tur är väl det att jag inte gör det. Det åts mellanmål (som varje dag). Barnet ville inte ha fil bara flingor, vilket barnet fick två gånger. Och då rätt mycket båda gångerna. Pedagogen sade Nej till mer. Barnet gick till människan, som sedan stoppar ner handen bland alla flingor, dvs utan skeden, och tar åt barnet. Barnet ville sedan ha mer. När vi var klar (dvs jag och E) så såg jag att barnet åt en macka som då männsikan hade gjort. suck, tänkte jag då.
 
Det funkar inte i en verksamhet. Det en jobbar fram och denna människa gör så det jobbas mot eftersom det görs som det görs, vill inte ta konflikten som uppkommer, etc. 
 
Jag kan inget säga. Det vet jag. Men jag har några idéer som kan fungera. Men som sagt jag har inget att säga till om, inte min sak. Bara så skönt att skriva av mig det, så det försvinner ur mitt huvud.
 
Jag vill så gärna markera då fel begås, men som sagt jag har inget att säga till om. Och jag är inte där för att jobba.

Dag 36.

Temat är Hemma.
 
036. Vilken stil har du hemma?
 
Väldig rörig ;) haha. Jag gillar saker, en samlare. Men har då blivit bättre på den fronten. Men väldig praktisk miljö här hemma, så gott det går. Praktisk för det syns att det bor barn här hemma. Stortsett allt är ändå anpassat för honom. I alla fall det mesta. Försöker hålla vårat rum fri från Edwin leksaker, etc. Någon frizon måste vi få ha. Så klart det kommer in, men det får tas ut då han går ut. Inte lämnas.
 
 

Dag 35.

Denna veckas tema är Hemma.
 
035. Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?
 
Varsegod att rota. Bara du inte tar något ;) prova handkräm och sådant får man göra. Inte för jag har det i badrumsskåpet. Men att stoppa något i fikan är inte okej. Och att förstöra något är inte heller okej. 
 
Var med om det som barn. Inte för jag hade det i badrumsskåpet men på handfatet. Vi gick i sisådär tvåan-trean. Jag hade en egen tandkräm, såsom barn har. En rosa, som var typ flyttande. En kompis var hos oss och vi skulle gå till fritidsgården ihop. Hon var inne på toan och kom ut, vi fortsatte att leka. Hon sade att det var blött i hennes fika. Vi tog ur tjugan som vi luktade på och den luktade gott (min tandkräm) men tänkte inte något mer på vad den luktade. Vi torkade och gick senare på fritidsgården. När jag kom hem och skulle sova så var tandkrämen borta. Då bröt kära jag ihop. Pappa kunde inget göra då det var kväll. Så fick så snällt ta hans starka tandkräm. Jag kopplade inte ihop det förrän mycket senare. Och kompisen erkände aldrig. Fast en sådan kompis kanske inte är en kompis. Det hände saker senare under vår tid ihop, eller vad man säger. Som inte en kompis gör, så det kan vara.
 
Men i vårat badrumsskåp får man kolla i. Dock är det total oordning där. Mestadels plåster och så massa "skräp". Ska ta mig rensning av hela lägenheten. En dag = ett rum. Men det är så tråkigt. 
 
Inte vårat badrumsskåp (Bildkälla www.badlagret.se)
 

Vård hemma.

Glömde skriva det vi pratade om att läkaren skulle skriva läkarintyg som jag kunde skicka till försäkringsbolaget för "Vård hemma" precis där vi är nu. Läkaren förstod inte riktigt vad jag menade. Fick förklar ett par gånger. Och hon sade, precis som den andra läkaren, att försäkringsbolaget får begära det utav de. Vi föräldrar ska inte vara någon mellanhandel. På detta sätt tjänar försäkringsbolaget pengar. Då det kostar en summa varje gång de vill ha sina papper, och om de ber föräldrar eller annan förmyndare om papperena slipper de betala massa pengar. 
 
Och så förstod hon inte vad hon skulle skriva. Hon kunde skriva att han har diabetes typ 1. Men jag sade att vi har skickat in journalanteckningar, så det vet de. Så hon sade att jag skulle prata med de så fick de skicka det de ville ha påskrivet. Sedan tyckte hon det var konstigt. Blir de frisk så fort de kommer hem.?. tänk om det vore så.
 
Sagt och gjort. Kände först, suck, ännu en sak att strida mot. Men tänkte att det ger pengar såklart ska jag strida.
 
Ringde. Hände något första samtalet, kom inte ens fram. Telefonen bangade ur då det var någon som ringde. Alltså jag blir tokig på den. Vill ha en ny :P
 
Ringde igen. Kom fram och sade det jag ville. Hon kollade ärendet och såg att det var avslutat. Men hänvisade stund på stund att den jag pratat med innan, osv. Så hon knappade. Förstod nog inte riktigt vad jag ville och vad jag menade men tillslut så. Hon knappade mer. Och jag börja leta i papperena fast visste att jag inte hade något läkarintyg mer än journalanteckningarna. Men letade då om det följt med ändå. 
 
Hon sade sedan att hon då satt in pengar till oss. 12750 kr. Jag höll på att ramla av stolen. Räknade lite lätt, okej då det blir den summan. 425kr/dag i 30 dagar. Vilket är max att ta ut. Så på fredag sade hon att då har jag pengarna. Men det är inte stopp där. Vi har angett M´s kontonummer då det var det vi fort fick fram när vi låg inne på sjukhuset. Så de kommer till han och ska sättas över till mig. Måste komma ihåg att ändra tills deras del utav vårdbidrgat kommer. 
 
Hon påpekade att det var de sista pengarna vi hade att hämta om detta. Mer än när beslutet av vårdbidraget kommer och kostnader. Men kostnader måste vi komma upp i deras självrisk, vilket vi nog är uppe i nu. 
 
Så detta utbelatt snart. Sjukhusvitselsen utbetald ganska snart vi kom hem dvs i nov. Och pengarna till Edwin som är överförrmyndarspärrat vilket större belopp från försäkringsbolag är kom in på Edwins konto nu i veckan. Diabetes typ 1 räknas som 15% medicinsk invaliditet. 
 
Så nu ska kostnader skickas in men gör det då jag får beslutet från försäkringskassan om vårdbidraget och kan skicka med det i samma. Kommer väl att få ½ vårdbidrag som jag förstår det men hur länge det får vi se. Sen får man söka om det, och kan då få mindre. Man blir aldrig av med det, så till 18-19 års ålder, kommer vi väl få ha det från försäkringskassan men inte från försäkringsbolaget. Vet inte hur läge försäkringsbolaget betalar sitt. 
 
Som sagt det flyter idag. Så Glad!

Busskortet.

Nu till mitt busskort. Det är så dum med mig. De senaste gångerna jag åkt får jag ge det till busscaffören så får denne trycka. Det står att det inte finns några pengar på det men det är välladdat. Nu efter sista resan idag hade jag 157kr. 
 
En gång sade jag "Jag har massa pengar på det" Busschaffören sade då "Massa pengar?" och flinade. Det lät nog lite roligt. Och det var ju sant, då hade jag över 200kr när han väl tog korten och tryckte. 
 
Idag då vi skulle åka hem från sjukhuset så tryckte jag bara en-två gånger innan jag gav det till busschaffören. Och han frågade om jag skulle ladda. Vilket jag inte skulle. Förklarade mitt problem och han tryckte och det funka på en gång vilket det stortsett alltid gör när busschaffören får göra det.
 
Denna chafför hade nog inte en sån bra dag. Resenären efter oss fick sig en "utskällning" för hon hade företagskort och visste inte hur man gjorde, typ. Han var sen, osv, osv. Att han snart gick i pension, då skulle han rymma sin kos, osv, osv. Han visste flera som tänkte sluta då de är missnöjda och det är så dåligt, osv, osv. Kan tänka mig det då körschemana är så pressade och minsta lilla snö så blir de 8min sen. Och sedan halka på det, så inställda bussar, osv. Och dessa dragspelsbussar är nog värst. Det går mest såna dit vi bor och det är oftast de turerna som blir inställd pga konstiga backar på andra sidan navet, mot Birsta hållet. 
 
Åter till mitt busskort. Övergångar funkar klockrent. Är just betalning som det krånglar med mitt kort.
 
Så på navet sprang jag in till det dära båset där. Och jag blev lite skrämd över hur det var omgjort där. De fick prata i högtalare så lät så roligt då de pratade. Plus jag fick spärra upp öronen, och jag som ändå hör bra. Och lägga kortet fattade jag inte heller till en början. En rundplatta som jag sätter fast mitt kort på eller lägger. Så snurrar de in den till dem. 
 
Han kollade och det funkade hos dem. Fick med mig ett kvitto att jag hade varit där. Den andra frågade vart jag åker, jag sade från där vi bor. Alltså stadstrafik. Tydligen om man åker blandat, alltså har annat kort och åker stads kan det bli lite felande. Sade att jag ska ta det ur plånboken, vilket jag gör. Varje gång. Testa olika håll, osv. Men det gör jag. Fick en plastfika med mig som jag ska ha busskortet i istället för plånboken. Men jag har det inte i plånboken. Och om jag har det i den jag fick kommer det slarvas bort. Inte för jag är slarvig av mig men jaa. 
 
Skulle komma tillbaka om felet kvarstod. Så tänkte nästa gång man går på stan och man får betala när man ska hem igen. Så sprnger jag dit först. För det är ändå då problemet är. Nu var det övergång inprogramerat. Fast det kanske inte är så i deras apparat förstås. 
 
Återstår att se om det blir samma visa nästa gång vi ska åka buss.
 
Bild lånad från www.dintur.se
 

Möte med Läkare och Diabetessjuksköterska.

Efter Logopedbesöket gick vi ner till barnmottagningen för ett besök hos läkare och diabetessköterska. Fick vänta en del, men inget jag tänkte på. snarare mamma som tänkte på det. 
 
Fick väga och mäta först. så 107 cm lång, förstod att han hade växt då han nu mer drar åt 110 i byxor och de flesta 104 i byxor börja bli lite små. Men tröjorna i 98/104 är väl ändå okej än, vissa är små som han då inte kan ha. men de flesta är då helt okej. Och så väger han nu mer 20,0 kg, så 0,5 hade han gått ner från sist men läkaren var inte oroad då de har koll, besök ofta.
 
Pratade om ditten och datten. Visade dagboken, och pappret vi hade med. Då fyllde hon i på datorn och vi snackade om värden. Hur jag gör, osv. Jag berättade om det låga värdet han fick i fredags då jag missbedömde mig själv och gav han för mycket. Vaknade till då jag var uppe i 12, och tänkte vad fick han nu? kollade och hade då fåttt 2E istället för 1E som var tänkt då han var lite "hög" fast han skulle då äta för en 0,5E. Men läkaren hade inställningen att det händer, hon sade inget. Snarare om jag hade gjort rätt, så skulle det blivit super bra. Inget att jag hade gjort fel, osv. VIlket är så skönt :)
 
Hon frågade hur låga värden visar sig och jag svarade att vissa gånger visar han det och visa inte. lite 50/50. Och hur vi då vet det? jaa, han blir trött, gnällig. Kan komma och säga att han är hungig eller törstig, osv. Eller så ser vi det på mätaren. Och hur vi gör vid låga värden? vilket jag tycker det var den "dummaste" frågan. Då det är så självklart. Dextrsol, svarade jag på den frågan så klart. En? Du vet att du kan ge två? ja, en och sen en till kanske. Två på nattetid. Kanske inte är självklart för de som inte lever med detta men för mig och troligtvis de andra som lever med detta. 
 
Vi kollade som sagt hur mycket insulin han fick per dag. Jag nämde till att börja med att jag har ökat långtidsverkande 0,5E så till 3,5E och det för han hade så konstiga värden dvs högre värden så testade att höja och det verkar funka, som jag så fint sade. Hon antacknade på datorn, frågade om frukost svarade. hade skrivit upp det, liksom lunchen som är olika men det som var oftast. Mellanmål brukar också för det mesta vara det samma. Det är middagen som är olika allt mellan 1-2E, så vi skrev 1,5E. Och kvällsfika är då också samma. Vi äter samma frukost och samma kvällsfika här hemma. Ibland blir det undantag men inte så ofta. Liksom mellanmål bruka också lätt bli det samma.
 
Kom fram till att han har 8,5E per dygn. Och det bästa som jag blev så glad över, att Hba1c-värdet var 53. dvs det hade gått ner. Trodde det hade gått upp då vi har haft fler höga värden denna gång. Så skönt, så glad. Läkaren sade att han har mycket utav sin egna produktion kvar. Vilket i klarspråk innebär smekmånad. Hoppas vi förblir här länge. Hoppas på ett sådant extrem fall på 10år, det skulle då vara skönt. Men troligtvis inte, upptäckte det ändå halv sent. Fast sent kan det inte bli då det gäller barn då förloppet går så fort. Men han hann få syraförgiftning. Men hoppas de två dygnen med dropp hjälpte till det bättre.
 
Jag sade då vi pratade om middagsinsulinet som är olika, så sade jag "Det beror på vad vi äter" Läkaren skrattade och sa att det var ju självklart. Räknade på dosorna och där fick jag briljera igen. Han har för lågt egentligen, då övrig tid är 1:45 så är det egentligen med dagsbehovet på 8,5E 1:58. Men jag sade att om han får generellt med låga värden så räknar jag om, dvs höjer dosorna. Då rynkade läkaren på brynen och fick tänka i sitt huvud om det var rätt. vilket det var, som hon så klart kom på ;)
 
Hon frågade om korrigeringen funkar. Men jag svarade att jag korrar inte på det sättet. Jag bruka korra i samband med måltid, dvs öka på. Pekade på ett värde i boken och räknade fort i sitt huvud att då borde han hamna på 4,0 vilket han gjorde. Vilket hon blev glad att se då hon kollade vidare. Berättade hur jag gör. Att jag kan korra 1E och ibland bara 0,5E beroende på vad blodsockret är och vad som äts, osv. Hon tyckte det lät bra, skönt att höra. 
 
Det där med att han fick sitt utbrott på IKEA kunde bero på de lågavärdena fast han var påväg upp. Kroppen hann inte riktigt med. Och sedan blev det nog en rekyl, som jag sade. Och de höll med. Så känns så bra. Fick även beröm utav denna läkare som vi inte träffat förrut. Att jag har koll på detta, osv. Att jag gör som hon skulle ha gjort, precis som den andra läkaren sade. Så skönt att höra att man gör rätt. Och stolt för berömmet. 
 
Vi diskuterade förskolefrågan. De ska ringa förskolan och prata med de. För de skrev tydligen på nå papper att de ska göra detta, bland annat. De var osäker. Men det finns olika infomöten, en för äldre barn dvs skolbarn och en för yngre barn dvs förskolebarn. För sköterskan sade Det bruka vi inte ta upp med förskolan, till läkaren. Så det skulle ev bli ett nytt möte. Hann inte riktigt med. Men resurs har han rätt till, om inte förskolan fixar det. Blir kommunen TVINGAD att skjuta in pengar till resurs för det är tydligen lag på det. Jag sa vad facken säger, och läkaren tycker det låter så fjantigt, jag håller med. Sen nöjer jag mig inte med att en kan, det ska vara minst två. Det tycker sköterskan också. Det funkar inte med en, då den är borta faller ALLT. Så får då se hur det lösaer sig. 
 
Nästa besök är om 2 mån. Läkaren avslutade med att om två månader får ni komma tillbaka, och förhoppningsvis har det löst sig då, i alla fall påbärjat. Så då tänkte jag såhär, det är i april. så först i maj (förhoppningsvis) i sådanfall kan jag börja jobba, 1 mån. Sen sommarlov, och det bruka innebära lite med jobb. Och om de som kan detta då har semester kan han inte vara på förskolan. Vilket i sin tur innebär att det kommer få vara en ny "inskolning" i augusti/september. Så först sep/okt kanske man är tillgänglig. får se det så i alla fall. Så blir jag positiv överaskad om det löser sig innan ;)
 
Påpekade att han är blek. Men sade i nästa mening att det är många barn som är det nu. Så vi gjorde ingen sak med det. Hon pratade om att det kan vara olika. Det första de bruka kolla är blodvärde, etc. Och då sade hon att det fanns ett bodvärde i datorn sedan den 31/10 dvs debut dagen. Och det värdet var bra, FÖR bra. Så ett blodvärde kan då vara mer än bra. Alltså för bra. Hon gjorde ingen sak utav det så antar att det är lugnt.
 
Så summa av kardemumma. Jag är glad och stolt. Ett Hba1c-värde på 53. 107cm och 20,0kg. Antar att det kommer tas nya mått på måndag igen ;) Men då ska jag även säga det med blekheten igen, då det är en läkare på helt andra plan. Min favoritläkare. Och det med vikten, om det inte ändras igen. Antar att det kommer bli sista träffen med denna, vilket är så tråkigt. Men kan kanske tjata till mig ett till :P Men det på måndag.

Logopedbesök.

Idag var det först logopoedbesök. Så upp klockan sju för att hinna med. Och Edwin som somnade så sent kvällen innan. Han klagade på ont i magen, som vanligt då han väcks. Men det går över efter frukost. Ska fråga någon läkare om det, ska träffa en idag och sedan en om en vecka. 
 
Tog bussen som redan var full. men insåg att det var bussen innan som var sen. Vi klev på ändå. Mamma klev också på annars tänkte jag att vi klev av i stan och väntade in henne. Hon hade också ärenden på sjukhuset idag. Så vi samåkte. Och mitt busskort. Blir tokig på det. mer om det senare. Jag må säga att det går väldigt smidigt i centralreceprion. Även om det är massa folk, så går det fort. Fast idag berodde det dels på att alla kassor var öppen och det löpte på. Mammas nummer kom först, sedan vårat. Vi blev klar före då vi inte behöver betala bara anmäla. Så det är extra snabbt :P
 
Vi ska fortsätta jobba på. Och det blir bara bättre och bättre med språket. Måste berätta om rolig sak han sade. De lade pinnpuzzel. Och under bitarna som var upp och ner låg det kort med ord på m och p, så klart också upp och ner. Det kom upp en mun. Men Edwin min son han sa "Puss". både jag och logopeden skratta. Hon kontra med "Vad pussar man med?" och pekar på munen och sedan "Vad äter man med?" då svarar han "Tänder". Då pekar hon in i munen och sade tillslut mun. Vilken han sedan fint sa. Jag älskar hur barn tänker. Så roligt, och lärorikt. Han visste nog att det hette mun kom bort sig lite då hon ställde frågorna.
 
Inte exakt en sådan mun och inte färg. (Bildkälla www.funktionshinder.se)
 
"Spelade" det vanliga spelet man övar positioner med. Det tycker Edwin är roligt tydligen. Men busig blev han och kunde inte riktigt lyssna och latjade runt. Han fick även berätta och denna gång behövde jag inte ge lika många stödfrågor. Det går framåt :)
 
De avslutade med ett bamse-lotto. Fick förklara vad det var på bilden och hitta bilden. Gick väl helt okej. Fick hjälpa lite med stödfrågor. När de spelade klart och vi pratade om nästa inbokade möte på logopedmottagningen hörde vi som en helikopter. Gick till fönstret med såg ingen. Gick sedan tillbaka till bordet och våra jackor. Kom Edwin, den pinsama, på att han inte hade frågat om vad lådan avr för något. Vilket han gick fram och visade och pekade på. Så han fick välja ett klistermärke eller tatuering och denna dag blev det en tatuering.

Dag 34.

Denna veckas tema är Hemma
 
034. Hur ser ditt drömhem ut?
 
Stilrent, och modernt, och bra med förvaring, som då är snyggt. Och med stilrent är det inte helt tomt på saker jag menar utan bara snyggt.
 
Jag vill göra om överallt här hemma. Vardagsrummet är det rum jag är mest nöjd med men vill få bort det akvariumet står på och någon annan möbel fast i svart. Kanske byta plats på det och det i hallen. och vetrinskåpet vill jag också få bort liksom det vita skrivbordet. I vardagsrummet ska det vara svarta möbler. Vi ska även slänga ut kattpellaren vi har som går upp till taket. Tar plats. Skulle vilja ha en mindre, i antingen grått, rosa eller svart. Som passar tapeterna.
 
I Edwins rum vill jag ha nya tapeter. 
 
I vårat sovrum vill jag ha bra förvaring.
 
Köket vill jag ha omgjort. Då Picasso-Edwin ritat på vägen. Men dock skulle jag vilja ha den tapetbitarna i en snygg ram. Är nog omöjligt men skulle vara lite eget. Vill även få bort den jobbiga panelen. 
 
Och hallen vill jag helt göra om, tapetsera och nya möbler. eller kanske möbel man skriver ;) då hallen är så liten, avlång och dörrar överallt. Funderar på en sådan expedit-hylla att ha skor i, den största. Och ev några korgar med mössor och vantar, osv. 
 
Inte för vi kommer uppnå mitt drömhem med att göra om här hemma. Jag vill ha större. Egen uteplats kanske. inget krav, men ändå kunna ha så man kan ha öppet och inte katterna sticker sin väg. Ett sovrum och ett lekrum till Edwin, så två rum till honom. Det skulle vara bra och behändigt. 
 
Så svårt att säga då man inte har det klart i skallen hur det ska se ut. Jag är flexibel och anpassar mig. Det som är viktigt då man ska köpa nytt är ändå badrum och kök. Sedan planlösningen, som man inte direkt kan påverka på samma sätt som hur det ser ut.

Dag 33.

Temat denna vecka är Sociala medier.
 
033. 5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier
 
Det kan vara att man säger A men inte B. Jag som är så nyfiken ;) men samtidigt är det väl så att de som skriver så vill ha kommentarer. 
 
Liksom kryptiska saker gillar jag inte. Men samtidigt är jag rätt så bra på att lösa dem. Kankse inte kommenterar men har mina aningar. Sen är det väl inte alla som man har "rätt" att veta. Sedan så får man reda på inom sin tid. Så direkt inget jag lägger energi på. 
 
Sedan kan jag "störa" mig på att om någon skriver en statusuppdatering och så kommenterar man och så blir det världens upplopp. Tycker man kan ta både positivt och negativt i en viss bemärkelse. Det får man räkna med. Nu mer kommenterar jag inte, jag är tyst. Kan diskutera för mig själv men inge mer. 
 
Sedan kan jag störa mig på att man skriver en sak en dag och en annan dag så är det helt tvärtom. För att förenkla det extremt mycket "att idag älskar jag rött" och nästa dag "älskar jag grönt". Det med färger kan ju ändras men ni förstår principen.
 
Att man säger emot sig själv går in i lite den ovanför. Till exempel så kan det skrivas idag att jag äter inga tabletter och tänker aldrig göra och nästa dag står det att man äter nästintill alla. Antingen är det vitt eller svart, inge grått. 
 
Och att överdriva kan jag då också störa mig på en viss del. 
 
Men alla är så olika. Så visst jag läser, tänker, diskutera med mig själv, och lägger bort det. Enkelt och gott. Försöker då inte lägga någon energi på det, så gott det går. Men så klart det har hänt men skakat av mig. Sedan kan text misstolkas och det kan uppstå massa diskutioner.

Leka tillsammans.

Mina busiga katter. I alla fall har de sina ljusglimtar på busfronten. Men den yngsta, dvs Arwen är 9år och fyller 10år vid lucia iår. Och den äldre, dvs Isolde är två år äldre så hon är 11år och fyller 12år i okt. Det är även mor och dotter, så likheter finns de emellan. Arwen är en blandning av sin mamma och sin pappa, så klart ;) Mammas sköldpaddstäckning men med pappans blåa färg medan mamman har den bruna. Och gosig är dem. Bara man går in i sovrummet kommer de hoppandes på sängen och kurrar. Och på kvällarna kommer de till soffan också, vilket kan hända under dagtid också. Men då inte lika ofta, och Isolde är bättre på det än Arwen. Men Arwen den sparven är väl fortfarande lite små rädd för Edwin. Det är så klart bättre, men han kan ju röra mig (tänker Arwen). Isolde tillåter han att få klappa om jag är där brevid och klappa. Annars är inte Edwin intresserad utav dem, bara när jag pratar med de och gosar med de. Fast nu när vi kommer hem så bruka han hejja på dem. "Nu är vi hemma". Hittade föresten stamtavlorna igår. Lite spännande. Vet inte riktigt vad man ska göra med Ices men ska såklart ha kvar den. 
 

Dag 32.

Temat är Sociala medier.
 
032. Hiss & Diss - Sociala medier
 
En hiss är ändå att det är roligt :) och för mig även tidsfördriv då Edwin och sover, osv. 
 
En annan hiss är att man kan läsa och få en inblick i olika skeden.
 
Och även läsa om de man inte träffar så ofta.
 
En diss är att viss information ska ges muntligt eller personligt inte över sociala medier. Förstår det att man når ut till alla men det finns vissa gränser. 
 
En till diss är att text kan lätt missförstås. Man kan läsa mellaraderna eller läsa orden ordagrant och misstolkas. Det händer ofta misstolkningar.

RSS 2.0