Feber, igen.

så klart fick lillen feber innan läggdax, alltså så pass så en alvedon behövdes. få se vad vi hittar på imorgon. funderar på att försöka komma ut på en promenad såsom idag. en kort men ändå rätt skönt. och denna gång försöka lite mer att få liten att sova. men samtidigt är det inte lätt när han inte vill sova.

En dag i tvättstugan.

fortfarande full fart på lillen. men imorse hade han liite feber. så blir vab imorgon oxå. ikväll har jag inte tagit nån temp. det blir när han ska lägga sig, om inte alls för länge till. för lillen har inte sovit något idag.

haft tvättstuga sedan tolv idag, och har det till tio. inte för vi hade så mycket tvätt i klädväg. men sängkläder. så tvättat överkastet medan jag ändå håller på. trodde jag skulle hinna med filtar och sådant men då plockade sambon fram en till maskin tvätt i form av hans kläder som ligger på sovrumsgolvet. jag tvättar endast det som ligger i tvättkorgen. men samtidigt sa jag åt han att plocka ihop en maskin då jag såg att det låg rätt så mycket där ändå.

var på en promenad med I. tänkte att edwin skulle sova i sin vagn. så ner bäddad var han i sin åkpåse. men han somnade inte. vi tog affären på vägen hem, eller så kan man uttrycka sig att vi tog en omväg till affären ;) jag som bara skulle handla mjölk och tvättmedel. lämnade affären med lite mer saker, så det kan gå ;) ska försöka få i lilleman lite mer ätbart i form av blåbärssoppa, kräm, osv. köpte även en tetra välling för att ha som reserv. får se hur det kommer gå.

Bättringsvägen?

edwin hosta blev bättre. men jag var som sagt skeptisk till en början då hostan blev värre. och igår innan jag somnade så hostade han som en tok igen. fick ta upp han ett par gånger så han fick sitta lite mer. men till slut så lade jag en till kudde på hans kudde. och det verkar ha fungerat lite i alla fall.

nu ligger lilleman i sin säng och ska sova. hostar lite lätt. men det är väl okej motför hur det var igår och de dagar innan det.

och febern vill inte ge med sig riktigt. han hade på gränsen imorse då vi klev upp. jag tog då beslutet att se hur det blev under dagen. och senare fick han en supp. liksom efter han sov sin middag. ingen feber men avvaktning. och nu när han skulle sova feber, så en supp alvedon.

hoppas febern vill ge med sig snart oxå. hoppas hoppas att han är feberfri imorgon. inge kul att ha ett febrigt barn. sen så är han hängig på ögonen. men hittar på alla världens bus ändå. och är allmänt pigg. jag förstår inte riktigt vart hans energi kommer ifrån. då han knappt äter något heller. den lilla busen.

Genväg.

edwin såg inte till en början de två katter som låg på hans rum och sov. när han väl upptäckte de liggandes på hans soffa. så sa han något i stil med bu. och ut flyger de två katter som ligger där. och den ena genar över min fot. och en klo hamnade då på insidan utav min stortå. det gjorde ont kan jag säga. så nu har jag lämnat visitkort lite överallt i lägenheten. har torkat efter mig men upptäcker nya ställen hela tiden. och då menar jag med visitkort små bloddroppar.


Bättre.

edwin är bättre i sin hosta idag. men har ännu feber. och kvällen igår innan vi somnade var inte kul. edwin hostade och hostade. tyckte så synd om han. så kom på en idé som jag testade. tog två stycken kuddar som han fick sova med. det verkar ha fungerat lite i alla fall. men han ligger verkligen inte stil och sover när vi sover i soffan. tror nog inte att han ligger stil i sin säng på nätterna heller. sak samma.

i natt tror jag vi tar steget och går tillbaka till våra sängar och sover. beror lite på hur kvällen kommer se ut. men som det ser ut just nu så kommer det bli så.

Bloggnätverk - Smartson


Smartson lanserar ett bloggnätverk, där man får möjligheten att få specialinbjudningar och möjlighet att testa produkter först av alla. Anmäl dig du oxå, gör det här.


Ringt.

ringde först I bara för att. sedan ringde jag 1177 om edwins hosta. och denna männsika sa att det han nu får vidgar och gör slemet mer löst och då kommer hostan som ett brev på posten, typ. så med korta drag får han något mot sin hosta som gör den värre. i alla fall till en början. så sköterskan i luren tyckte vi skulle stå ut ett tag och se vad som händer, så att säga.

så det blir ännu en natt på soffan. så skönt, eller hur det var. det positiva är att har tillgäng till alla kanaler att kolla på medan man ska sova. om det nu blir någon sömn i natt. det tror jag inte. för om edwin kommer somna så kommer vi få kliva upp på toa och då piggnar han på sig och är vaken nån timme till. och sedan samma visa igen. man kanske ska passa på att sova en liten stund nu medan vi är två hemma.

Värre?

alltså det edwin fick utskrivet känns som hans hosta bara blev värre. vet inte hur många gånger vi fått springa in på toa nu. så frågan är om man ska avvakta eller ringa 1177 och rådfråga? det kanske inte ger resultat på en gång, det jag blir osäker på hur jag ska göra.

Besöket.

nere på vårdcentralen så var det edwins tur först. läkaren kollade öron, hals och lyssnade på både hjärta och lungor. öronen var bra. halsen var lite röd, ett prov skulle visa om det var något där. och ena lungan pep lite. så edwin fick lämna både halsprov och stick i fingret för att ta "snabb sänkan". och allt var bra. så vi fick en ny "hostmedicin" utskriven. den är utvidgande. så får se om den funkar. om det blir värre skulle vi återkomma.

och på mig kollade läkaren lite lätt. petade lite och sa att jag ska smörja in med mjukgörande och pilla. inte pilla så det blöder utan pilla. och om det inte försvann skulle jag återkomma så fick de skära bort det. suck. står på samma ställe och stampar.

så efter vårdcentralen så åkte vi först på banken och fixade. världens kö. sedan på apoteket med en rätt så lång kö. sedan så delade vi på en korv, då edwin fortfarande inte har någon matlust. knappt så att vätska gå ner i han. vi gick in på bokia och köpte en bok till edwin på bokrean. sedan for vi en snabbis på kappahl och köpte de dära byxorna jag ville ha till edwin. tur var det att jag köpte dem nu, var sista paret i den storleken jag köpte. sedan så var det en edwin som ville hem. och väl hemma fick han en supp alvedon då febern återstår.

Ring VC.

nu inväntar jag att vc ska ringa. ringer för två anledningar. min "skorpa". och den största anledningen är edwin. han har ännu feber så blir vab imrogon oxå. och han hostar och hostar. igår kväll började han matvägra oxå, enklusive drickbart. troligtvis så har han väl hostat så att det gör ont i halsen. fick knappt i han hostmedicinen till kvällen igår. jag fick hålla fast hans armar och huvud och M fick försöka styra in den i edwins mun och bända upp käkarna. det kanske låter grymt men hostan blir ändå lite bättre av just hostmedicinen.

och edwin i vanliga fall älskar sin hostmedicin. man såg när han fick testa dricka själv hur han tyckte det gjorde ont, den lilla droppen som åkte ner. så ont gör det.

just nu har han suttit med en filtallrik i snart 30 min. när jag försöker mata så ruskar han på huvudet. om jag tar tallriken av han så gnäller han och blir ledsen. men tillslut måste jag göra det då det finns risk att katterna äter upp den istället om ingen är i närheten, då de älskar fil.

men han har ändå druckit ett glas saft till morgonen. men antar att det kommer bli som igår. att han kommer vägra det mot kvällen. men huvudsaken det står framme och han får ta när han vill.

inte för jag tror vc kan göra något i edwins sammanhang. då det kan vara influensan han åkt på. men hans hostmedicin är snart slut, så behöver ny. så det hoppas jag att de kan fixa åt honom. då jag ändå tycker det hjälper lite granna. kanske inte fullt ut, men att dricka vatten och saft utöver så ska vi nog få bort hostan till slut.

Tävling - Goodiebag hos Zasata

Jag tävlar inne hos Zasata om en Goodiebag med produkter från:

Meandi.se
MyKidoo.se
Mecco.se
Dagispåsen.se
Amvina.se
Pierrerobert.se
Dermoshop.se
StickIn.se
Libero.se
Pino.se
DonkenDesign.se
Mecco.se
Babybarn.se
Tefrossa.se

Tävlingen avslutas 29 februari klockan 21:00.

Piggelin.

medan jag ändå håller på att tävla så fortsätter jag väl med lite fler. spendera lite tid. annars somnar jag väl i soffan. blev trött. och edwin blev en piggelin efter hans 1 och ½ timmes sömn. känns inte så sjuk just nu. men det kan vända fort igen.

Tävling - hos Fröken M


Jag tävlar om ett presentkort värde 500:- hos Fröken M i samarbete med IoB-Butiken.se


Sjukling.

blir vab imorgon. då edwin har feber. och så världens jobbigaste hosta på det. hostar så han spyr om och om igen. han har börjat lärt sig att man spyr i toan. så det underlättar liite grana i alla fall. för oftast kommer det på golvet därinne, men i alla fall ett steg i rätt riktning.

han var kokhet när han vaknade imorse. jag vaknade till och med först och slog igång tv´n. så han vaknade så småning om han oxå. vi gick på toa och bytte blöja och tog feber. och ack så rätt vi hade, feber hade han. så i med en supp, då vi inte vet om han kommer hosta eller ej och spy upp. så lättast att ge en supp då. sedan var han vaken i en timme. åt lite frukost i form av blåbärssoppa, macka och någon pizzabit som var kvar sedan igår.

så nu sover han igen. och har väl sovit i en timme. och hårt sover lillen. så han får väl sova tills han vaknar. fick lite hostmedicin medan han åt sin frukost. jag chansade och gav han flyttande. och det verkar som det gett verkan eftersom han varken hostar och så sover han. han har väl som mig sovit dåligt inatt pga hostan.

vi sov på soffan inatt då han hostar så pass mycket. lättare att hålla koll på han där om man ligger vid hans sida. och min rygg mår inte så bra idag pga det. bruka inte få ont i ryggen av att sova på soffan. men denna gång blev det så. var väl för jag tänkte vända mig till en skönare ställning men det fick jag inte för då började edwin gnälla. han såg väl mig inte, antagligen.

och jag säger det. är väldigt orolig för att han ska krampa. just för han har feber. jag smyger på tå och kollar på han omvartannant. men direkt inget jag kan påverka. mer än att ge han febernedsättande. och tänka i steg hur jag kommer göra om detta sker. vart alla saker som ska med ligger osv. men hoppas att detta inte sker. håller mina tummar och tår.

nu ska jag göra edwin sällskap i soffan och glo på tv´n en stund. och kanske få sig en blund.

Sova borta.

måste säga att det känns jätta konstigt utan min lille prins hemma.

det blev sådant att mormorn hämtade hem han från dagis. då både jag och pappan slutade vid fem idag och edwins dagis stänger kvart över fem, möjligt halv sex oxå. vilket innebär att jag skulle hinna med nöd och näppe och hämta upp honom. och M vet aldrig hur hans dagar kommer att se ut på jobbet.

sedan visade det sig att den personen jag vickar för kommer vara sjuk imorgon oxå. vilket innebär att jag får vicka imorgon oxå. och då öppna klockan sju. går väl att räckna ut lite själv där. edwins dagis öppnar halv sju, jag skulle inte hinna helt enkelt att ta mig från A till B med buss och promenad. så han fick sova över hos hans mormor. vilket jag tror edwin tycker är skoj.

i och med att jag börjar tidigt så kommer jag sluta tidigt. så edwin får en kortdag imorgon i alla fall. vilket är skönt. även jag får en kortdag, men dock börja tidigt. men men, ska nog gå det oxå ;)Jobb.

själv så jobbar man och står i på veckorna. jag kallar praktisera att jobba, bara så ni vet ;)

igår fick jag vicka. ska även göra det imorgon fast på en annan avdelning, där jag varit en gång tidigare. ska bli kul. kommer jag inte känna mig lost vad gäller namn. något enstaka kommer behövas påminnas men det är fort gjort :)

Tävling - hos Deer


Jag är med och tävlar om en valfri mössa från MiMa Collection hos Deer!


"Lyckad" tårta.

min "lyckade" tårta. lär vara god i alla fall. det är väl det som är huvudsaken. för det första så har liten snott massa från första botten. så det var ett stort hål i den. sedan så halv brände jag smörkrämen. blev lite bruna flagnor i den. men smaken är det inge fel på. sen så blev konsistensen rätt så bra, ändå. och muma smakade den. den andra botten blev väl okej. så nu hoppas jag att de små fingrarna håller sig borta från tårtan i kylen. det blir grädde och blåbär på den imorgon när vi kommer fram. insåg att det är lättare att frakta den fem mil utan grädde och saker på.

så ska komma ihåg att låsa kylen när jag lägger mig. då jag förhoppningsvis får sovmorgon imorgon ;)

UVI.

har känt av mer eller mindre en uvi. förra helgen försökte jag kissa ur den. det blev bättre för att sedan bli sämre. en kväll i veckan kom tårarna när jag kissade för att sedan bli bättre dagen efter. så de dagar vi har varit ute med jobbet har resulterat i att dagen efter har det känts sämre. det går väl hand i hand. min käre mor hade hört på radion att om panan och fötter (eller om det är händer) blir kalla så är risken stor för en uvi. det har tydligen inget med att sitta på något kallt.

sak samma. idag har det väl varit sisådär. var som sagt i pulkabacken. blev tokkissnödig. letade upp en toa borta vid skidbacken, efter mycket om och men. kom tillbaka till pulkabacken, men det dröjde inte så länge innan jag blev kissis igen. så stod ut ett långt tag innan jag gav upp. och vi åkte hem. 

M fick skjutsa mig ända fram till porten. klev av och så fort in på toan hemma. men det blev inte bättre. så när resterande del av familjen kom in så hoppade jag ner i badet. blev väl kanske en aningen bättre för stunden. men inte bra.

så jag stod i valet och kvalet om jag skulle ringa 1177. vilket jag gjorde. för det gjorde så ont att kissa och var konstant kissnödig. blev ombedd att åka till centrum för att lämna prov.

edwin fick lite gröt och sedan så lämnades han av hos I&F med lite leksaker, snutte&tutte, och även lite gotta som jag hade i skåpen. och vi for iväg till centrums vc.

väl där så var med lite folk och de andra som var där, var barn. men blev visad till en toalett på en gång. så M fick min jacka i knät medan jag sprang iväg.

och hur lätt är det att kissa på kommando. fast jag var kissnödig och kissade inte hemma för jag visste att jag skulle hamna där med att försöka träffa en liten plastmugg. men hörde hur sköterskorna pratade och skrattade på andra sidan. och de väntade på mig. vilket gjorde det ännu svårare för mig att få ut något. men tillslut så. även att jag missade med den lilla platsmuggen, vilket snarare borde vara svårt att misslyckas. men det ordnade sig.

skrev mitt namn, vilket det stod att jag skulle göra. men skrev även mitt födelsenummer, dvs datumet då jag är född. så det inte skulle förväxlas, fast det var lite folk :P

fick vänta i väntrummet max fem minuter innan jag fick följa med till ett rum. väl där satte jag mig ner och hann inte vänta länge innan läkaren kom. en lite äldre herre med rödrutig skjorta, glasögon, grått hår och kissande ögon. en lite rolig läkare.

pratade lite lätt och ditten och datten. om jag hade haftd et förr osv. berättade att för ca sex månader sedan så kissade jag ur en uvi. vilket han sa att man kunde göra men då lade han denna kommentar "men denna kommer du inte kunna kissa ur" var tydligen många vita blodkroppar. sen så sa han massa annat roligt denna läkare :P

så dommen blev tre tabletter i fem dagar. han sa även att oftast räcker det med bara äta någon tablett innan symptomen försvinner. så det hoppas vi på. att det går fort.

sen så påminde min käre sambo att jag troligtvis kommer åka på en rolig biverkning som jag typ alltid åker på då jag äter penicillin. vilket jag hoppas jag klarar mig utan denna gång.

Pulkabacken.

dagen spenderade i pulkabacken i sidsjön. var först till huli men var proppfullt med bilar då det var någon tävling där. så vi ringde våra vänner och de hade glömt att meddela oss om att de hade förflyttat sig till sidsjön istället. vilket nog blev super bra.

massa folk. mest barn då ;) och min sambo det flumpuckot (nu snor jag ditt ord, tessan) lade bilnyckeln så fint på innerlisten till bagaget och stängde igen luckan. och bilen gick i lås. så där stod vi. dock med alla grejor vi skulle ha på utsidan. fundilerandes på hur vi skulle gå till väga. såg nyckeln men gick inte att pilla upp den. så iväg till våra vänner i backen och ragga skjuts hem och hämta extra nyckeln.

men blev några åk innan det för lille man. har bara hans froggy. så M gick upp en bit i backen och släpte han i pulkan ner till mig som stod längre ner, super kul tyckte edwin.

det grillades även korv. vi hade inget med då vi glömde stanna till på affären och så var vi redan sena efter vi bytte bil i garaget. men edwin "tiggde" åt sig två korvbröd och vi andra blev bjudna på korv. men jag själv var inte sugen så jag avstod. satt med den lilla vovven istället ;)

M och edwin lånade även en snowracer och åkte hela den långa backen. vilket edwin tyckte det var super kul. pekade och visade med hela kroppen att han ville åka igen. så tror det blev tre gånger innan vi gav upp och for hem. eller jag gav upp för en orsak som jag ska skriva lite senare om.

Farligt ;)

är farligt det dära att sitta i soffan. edwin ville kolla på mr bean, det var det jag slog igång och kom in på någon kanal på youtube som visade avsnitt efter avsnitt. så jag satte mig i soffan och bytte kanal till något mer lämpligt till mig motför barnprogrammet som var. och ju mer jag sjunk ihop desto mer blev ögonlocken tyngre. så jag somnade tillslut.

vaknade vid halv åtta. då hade edwin ledsnat att kolla på mr bean efter att kollat 1 & ½ timme. så då var det full fart igen. säger det igen. farligt att sätta sig i soffan ;)Ring igen.

ringde vc imorse. men fanns tid vid halv tolv, mitt i lunchen. så vi bestämde att jag ska ringa imorgon istället. då hon såg att det fanns akuttider på eftermiddagen, ingen garanti att jag fick någon. kan hoppas i alla fall. sen finns kanske risken att det kommit in någon återbudstid, det vet man aldrig.

som sagt så kommer jag få komma direkt till en läkare. som ska kolla. så hej då 150 kr. men vill ändå att det ska skötas riktigt. så det får väl vara värt det då. sen så tror jag att det inte är någon fara på torpet. men sköterskan jag "har" sa att man inte ska gå med en skorpa i evigheter heller, därav mitt kommande besök.

Det eviga tjatet om denna skorpa.

vill ni veta en till sak. min sårskorpa ha ännu inte försvunnit. tänkte ta mig tid att ringa imorgon på jobbet. kvart i åtta är det inte så många barn. sen så får jag nog lov att ha mobilen med ljud. bara säga att jag väntar på att vc ska ringa upp. och försöka få en tid redan imorgon eftermiddag eller fredag eftermiddag. då jag slutar tidigt båda dessa dagar.

till och med edwin pekar på skorpan och frågar vad det är för något, och lägger sin lilla näsa på sne. jag svarar att det är ett sår, vad mer ska jag säga. det han tycker är väl att det är vitt. väl därför han lägger märke till det, antar jag.

det ännu roligare i denna historia är att jag fått en till plupp lite längre upp på benet och mer i mitten. såsom den såg ut från början. fast betydligt mindre. ser ut som en mini mini finne. så frågan är om jag törs klämma eller försöka låta det vara. men hur lätt är det?

måste bara tillägga att det är tre veckor sedan jag hade en tid som jag fick avboka. och då fyra veckor sedan jag var in sist på vc. och då fem veckor sedan jag träffade hon som är insatt i min historia. och redan då pratade vi om att eventuellt en träff med läkaren eftersom skorpan var kvar..

Röda mulen.

igår när jag lade mig skulle jag dra upp täcket såsom man gör när man bra på sig själv täcke till kvällen. men jag antar att jag slant och fick ont i näsan, såsom ett rivmärke. kändes som jag blödde men tog på såret och fick inge på handen. inte vad jag märkte i mörkret med tv´n som lampa. sved rätt bra tills jag somnade.

när jag vaknade tänkte jag inte på det. förrän jag kom fram till spegeln. ooops. rudolf med röda mulen, kände jag mig som. med ett ganska så stort rivmärke mitt på snoken. och blod hade det kommit. rätt säker på det då såret ser så ut. det som är ännu mer störande är att när man kollar neråt så ser man det på näsan, då det står upp lite.

satt och funderade på bussen hur många frågande barn jag kommer få på detta. men det var ynka två stycken som frågade mig. men kan väl komma fler, typ imorgon.

och själv tycker jag att jag inte ens har några naglar då de gått av. så måste ha lyckats ganska bra........

Små trött.

en dag på jobbet, gått i vanligt tempo. även fått varit med på ett morgonmöte och även ett planeringsmöte. rätt intressant, mycket att ta in. kanske inte infon i sig men rutinerna som det görs på, vad som ska tas upp osv. blir väl samma lika nästa måndag, antar jag. får öva ;)

idag var det öppning. och en sen kväll igår. kanske självförvålat. men ville umgås så länge som möjligt med vårt långväga besök som vi senast sågs i sommras. så det var ändå värt det. så klart man var trött när klockan ringde, men det är jag väl alltid ;) när jag vaknar till vilket oftast sker när jag sitter på toan eller vid frukosttallriken. har kommit på mig själv att sova på toaletten. även att M kom in en natt då han hade slutat och jag hade vaknat och måste så klart kissa. han såg inte att jag smet in dit plus att jag inte tänder lampan, då vaknar man till ännu mera, vilket gör det svårare att somna om.

så nu tror jag att jag struntar i att kolla på de tv-program jag bruka kolla på en måndag. är väl ett kvar som slutar elva och går och hoppar i säng istället. halv sju ringer klockan, kanske inte så super tidigt då vi ska stänga imorgon men skönt att få sova.


Tvättar och skrivare.

har tvättstuga nu. få bort lite kläder. inte för det var så mycket men de braiga kläderna till praktiken är smutsig. är bra med fikor vilket jag inte har på allt för mycket plagg. på småbarnsavdelningen hade jag mobilen i en fika och papper i den andra. nu är de flesta barnen så stora så det sköter det mesta själv, och sen så är det väl inte så många snoriga näsor just nu. men mobilen i en fika har jag i alla fall.

måste idag skriva ut ett papper som jag kan skriva under och skicka in till försäkringskassan men saken är den att vi har ingen skrivare. så på jakt efter en skrivare är jag, har ändå fått ett napp. men får vänta en stund. det måste skrivas ut idag och även skickas. då jag reglerar när jag får pengarna med det. två veckor "väntetid". så min första period blir 1-11 feb. så inte direkt många dagar jag kommer få betalt men då blir det rätt fas till nästa utbetalning. som även då ska skrivas ut och skrivas under. så en gång i månaden behöver jag göra detta. lite frusterande är det må jag säga, men det måste göras. så allt som allt kommer det bli fem gånger, två gånger i maj (den 11:e och den 31:e).

Muma.

kollar in melodifestivalen deltävling två just nu. är väl sådär. gillar i alla fall sarah dawn finers sångröst.

edwin fick lite godis med oss förrut. det tyckte han var gott. fick plocka undan påsen för jag tyckte det räckte för han. och inge klagande, så han var nog rätt mätt eller vad man säger.

åt för övrigt världens godaste mat idag. entrecoté. mums. sen så kunde man väl göra resterande bättre. för det blev färdig köpt potatisgratäng, var hungrig. kall b-sås, och så en gurka till det. men blev så gott ändå. skulle lätt kunna äta endast kött, sås och gurka. muma.

To do?

undra vad man ska hitta på i helgen då?

imorgon, söndag, är väl så gott som planerad så "fort" M vaknar. men tills han vaknar är det nog lite långsamt. liksom idag. man kanske ska klä på sig och gå ut, eller dona med något hemma. edwin skulle behövas klippas, börjar bli långt igen. men vet inte om vi har någon bra sax. får se vad vi hittar på.

somnade i soffan igår och det skulle jag inte ha gjort. resultatet blev att jag blev ännu tröttare. så stoppade edwin i sin säng, utan protester. så han var nog oxå trött. kollade på ett program på tv´n som slutade halv tio, sedan gick jag och knoppa. och idag klev vi upp halv nio. så jaa, vi har sovit länge :) lillen vaknade två gånger inatt men behövde bara gå in en gång till han.

Mammahjärtat.

idag gjorde det ont i mammahjärtat att lämna liten på dagis. vi var även sena, om man nu kan vara det till en dagislämning.

var en fröken som jobbar med de större barnen som öppnade. vilket edwin inte har träffat så mycket tidigare. så efter vi klätt av oss på avdelningen gick vi. och han höll handen, väl inne på avdelningen ville han inte släppa. som vanligt. försökte få han att leka med bilar men icke. sedan skulle en tjej lägga puzzel så fröken tog fram ett till edwin oxå. och så sa jag att hon kunde testa ta hans hand. vilket hon gjorde. tog han i knät. och då började hans läpp darra lite lätt. och ju längre jag gick desto mer kom gråten krypandes. och när jag stängde dörren till avdelningen så brast det väl för liten.

tänkte vända och gå tillbaka med en tutte. men ändrade mig innan jag hann vända. för det skulle bara göra saken värre och jobbigare för liten.

på parkeringen påvägen till bussen mötte jag en personal från edwins avdelningen. det lättate mitt mammahjärta lite i alla fall. men det var med tunga steg jag gick till bussen, och en lång bussfärd innan jag kunde koppla av riktigt. men antog att det gick bra ändå, annars skulle de väl ha ringt.

när jag hämtade liten så hade han precis ätit lunch. han hade varit så trött så de ville inte hålla han vaken. utan lade han innan lunch. så han hade sovit 2 timmar och 15 min. fått sin lunch. sedan kom jag och hämtade, typ.

och så hade det gått bra ändå imorse. edwins "personal" kom som sagt in då. hade tagit med sig han när hon skulle klä av sig sina ytterkläder och så hade han fått sin snutte och tutte. och så hade de gått tillbaka till avdelningen de är på morgonen en timme.

sedan så hade väl edwins dag inte varit den bästa. allt hade gått emot honom. inte som han velat. så en grinig edwin, antagligen. så är väl en anledning varför han somnade innan lunch. trött, mestadels. tar på krafterna att kliva upp halv sex på morgonen. lade han sju men han somnade väl inte förrän vid tjugo över åtta. tycker inte att jag ska behöva lägga han tidigare än sju heller.

Dagen.

T var snäll med mig idag, eller det är hon väl jämnt, men fick sluta tidigare. var så lite barn. man visste inte vart man skulle placera sig. kändes som det alltid var mer vuxna än barn i rummet, typ.

M hämtade upp mig och vi for på systemet och handlade, skönt att få det gjort. sedan bytte vi bil. och var påväg till dagis. men kom inte så långt för den enorma kön på bergsgatan. och så kom det massvis med brandbilar farande och en polisbil med blåljus bakom oss. så vi tog en omväg hem. upp vid ica, och sedan via "sidsjön" hem. och när vi kom fram till edwins dagis, skulle då svänga där för åka på affären först. så är det så klart på 16 de brinner. bara blinkade massa blått överallt, och så lite rök. eller mycket, beror på hur man ser det.

polismanen stod och bevakade så ingen skulle åka in. men tänkte om han nu stod kvar när vi kom tillbaka så fick man väl säga till att man ska hämta på dagiset. det stör knappast deras arbete. ambulansen kom då oxå när vi stod i korsningen.

väl på ica var det massvis med folk. M pantade flaskor och jag började handla. hade lite bråttom. köpte nästan allt till imorgon. så blir en sväng imorgon och köper resten, mestadels grönsaker.

när vi kom till dagiset igen. så var det bara en brandbil och en polisbil kvar. även att det klev ur två stycken ur polisbilen så antar att något förhör av något slag hade skett. sak samma. jag klev ur och M åkte hem med alltihopa.

edwin blev överlycklig när jag kom slängde sig i min famn. när han väl såg mig ;) kramades en stund och gick sedan och klädda på oss. var iskallt påvägen hem. och väl hemma stod M och väntade på oss, ville heja på edwin innan jobbet kallade. vi kom hem. vilade en stund och gjorde sedan mat. gröt fick det bli idag.

nu ska jag ta och natta lillen och igen och själv gå och lägga mig. är trött.

Bedtime.

ska strax hoppa in i duschen. kom på att det skulle oxå göras ikväll. edwin sover sedan nästan en timme tillbaka. han var trött. sen att han ramlade och tok grinade gjorde det att han somnade fort i sin säng, det sista lilla energin försvann där.

själv så halv sov jag framför tv´n. då edwin snodde datorn och kollade på tecknade mr bean. och tror att han lyckades slå igång mer själv. hur vet jag inte. men lyckas gjorde han i alla fall. eller så kom vi in på nått som gick om och om igen, eller om det var en hel del massa avsnitt efter varandra. sak samma, det roade han lite mer än en timme.

imorgon blir det dagis för lillen. känns lite konstigt att lämna en fredag. mer på det sättet att han inte gått något denna vecka. och så kommer han på fredagen då det är sista dagen på veckan. men vi kan inte pussla ihop det till imorgon, så då blir det dagis. blir nog skoj för liten. sen kommer han få vara ledig tills på tisdag, då han kommer befinna sig på dagis vid öppning. men det går nog det oxå. på måndagen är jag ledig, planeringsdag. vilket jag inte ska behöva vara med på. så då är edwin oxå ledig. ska vi mysa massa, om vi inte kommer på något annat vi ska göra.

nu ska jag hoppa in i duschen. sedan blir det sovdax. eller i alla fall tv-tittande i sovrummet.

Sova snart.

funderar på att gå och sova snart. åtminstonde bosätta mig i sängen istället. ska bara vänta in så att edwin åtminstonde är påväg att somna. just nu pratar han och tjoar i från sin säng. leker kanske, jag vet inte. törs inte kolla för då vill han upp.

han får sovmorgon imorgon då han ska vara hemma med pappan. medan jag jobbar. sedan byter vi av hemma. dock så är det massa saker jag måste göra efter jag slutar ett. men måste vara hemma till tre. så jag måste hinna. först var det bara en sak, men det ökades fort till två till. men men, jag hinner nog. vet nog eventuellt vad jag ska hitta på.

ska nog blanda ihop lite saft oxå innan jag går och lägger mig. känner inte för att dricka vatten till maten imorgon. så lite saft behövs nog :P

Middag + 2 lunchlådor.

nu har man gjort middag, och två matlådor. så morgondagens middag står fortfarande som ett frågetecken. men det kommer vi på vad vi ska äta imorgon, eller något.

idag gjorde jag något enkelt. såsom färdig potatisgratäng, ta hälften och he i ugnsform. sedan slängde jag på en färdig köttfärssås på den, såg något ställe där de hade tacoköttfärs på. men kände att det blev tacos på tacos då vi ska äta det på lördag. efter den burken på, så lade jag resterande potatisgratäng över. sedan massa riven ost. och in i ugnen.

väldigt lätt. så ett tips. dock så ska jag göra egen köttfärsås eller som det stod tacosköttfärs. lär bli bättre. inte för jag tycker om burk köttfärssåsen, den är muma. är någon krydda i den som gör det gott men inte kommit underfund med vilken det kan vara.

1:a dagen.

första dagen på praktiken gick bra. mycket att ta in. dock så var jag på samma dagis förra veckan så vissa saker är detsamma. så lite skönt på det sättet. fick sluta tidigare då jag skulle hem till edwin. så "missade" hur de äter mellis och sånt runt omkring det. men fick höra i ord och sånt. det skiljer sig från småbarn där jag var förra veckan, på småbarn äter de sin frukost och mellis på avdelning. det gör de inte nu, som sagt. alla måltider i matsalen. tycker det känns lite lyxigt med just en matsal :)

imorgon börjar jag halv åtta. tror jag det var, bäst att kolla innan jag går till sängs. så nya sysslor att göra och uppleva, spännande :P

RSS 2.0