Tävling.

Jag är med och tävlar om dessa snygga namnbyxor på Älskade Hjärtegryn


ev. vinst

trött.

idag är jag trött.. jag har sovit 2+2 timmar inatt, jihoo... men jag får väl inte klagga, så det är bara att bita i det sura äpplet.. och imorgon ska martin klippas så då blir det oxå en tidig morgon...

varför jag klev upp imorse beror på att jag har haft labb på förmiddagen.. det gick nog bra. och så kan man inte sova när man kommer hem. för då ska labbrapport skrivas. fast just nu kan jag inte göra mer för jag saknar en bilaga med massa jobbiga värden. och det skulle jag få efter fem... men samtidigt är det inte så mycket kvar. fila lite mer på disskusionen...

mamma ska komma snart och låna datorn oxå. jag ska väl ta och göra lite mat.. och kanske sätta upp adventsstakarna. få se om jag orkar.. har en känsla av att edwin inte vill sova något längre heller... han tyckte det inte var så kul att skriva labbrapport med sin mamma så han somnade ;)

nämen.

och modo förlorade. syns att foppa är sjuk...

vinna.

måste säga. timrå lyckades vinna :) hur ofta händer det. och så var det på bortaplan, chockad... hoppas att det har vänt nu så de kan plocka in lite poäng..

det blev 0-2 i alla fall..

beröm.

imorgon blir det stan med mamma.. inte för att jag ska köpa nått speciellt. skulle vara rätt så roligt att göra någonting mer än bara gå hemma och göra saker... ska kolla på strumpor åt edwin i alla fall. har 30 kr kvar på presentkortet från hm. hans strumpor börjar bli små. han kan nog ha dem en stund till men det är nog bra att ha några i rätt storlek oxå..

sedan ska jag ha beröm idag. äntligen gick jag in på försäkringskassans hemsida och sökte mammapeng. så nu ska vi se hur lång tid det tar... varför jag inte sökt tidigare beror nog mest på att jag glömt. och så vips så har jag sparat massa dagar ;) skulle vara lite roligt att få lite mer pengar i plånboken än 1000-lappen, som är barnbidraget. och då har jag ett bokpaket i månaden som går på strax under 200 kr. fast det är "edwins" pengar så de betalar jag utan att klagga på..

fick min telia-räkning i veckan och det låg på typ 850 kr med de fasta avgifterna. och det är all tid på sjukhuset.. så fem veckor på sjukhuset gav resultat på räkningen.. jag gjorde inte så mycket mer än att prata i telefon och smsa medan jag låg inne.. inte när jag hade besök, dock.. men det blev besöksförbud på 45:an så det gav oxå ett resultat.. mobilbatteriet som normalt räcker en vecka tog slut på typ tre dagar.. det var nog värst tiden på bb.. när man lagt på så fick man nästa samtal osv.. och då bodde inte martin där heller så då var man mycket ensam..

men jag tror att martin ska betala den räkningen. han har sagt att han kan betala nån av dem jag har. så han lär betala den.. jag är glad om han överhuvudtaget betalar någon av dem.. julklappar ska oxå handlas denna månad. jag kommer gå på minus.. men men...

nu ska jag kolla på tv. och roa min lille pojke som ligger och pratar med lampan. att den kan vara så rolig ;)

ökning.

nu har jag ökat edwins mat till 200 ml. och han äter upp nästintill allt.. han har vaknat flera nätter i rad vid fem och är hungrig så jag testar att öka så kanske han sover längre igen.. fick även ta fram den större flaskan för att få plats med allt..

även att vårt inloggingsnamn på spotify försvann i lördags. kom ihåg lösenordet men inte namnet..  men igår knäckte jag det ;) så nu lyssnar jag på spotify. edwin har även fått en mapp. måste bara rensa lite där. har massa som är samma sak.. men just nu vill edwins mamma lyssna på musik.. edwin själv sitter i babysittern och tittar på tv. att tvn är så intressant..

även att vi skaffade voddler igår. och det funka klock rent, som martin skulle ha sagt.. inte en hackning. så nu har man lite film att se på. fanns inte så jätte mycket än men det kommer väl. tjänsten är ganska ny så det beror väl på det..

och vi fick upp nästan alla tavlor i lördags. några kvar, men vart ska vi ha dem?? inne på edwins rum vill jag inte sätta upp några av "våra" tavlor. där inne ska det vara barntavlor.. ska göra några stycken. men hans rum ska väl stå klart innan jag börjar med det.. och så behövs det ramar (IKEA) och lite färg. tänkte mig pastell blå, pastell grön och nån till färg. turkos kanske.. vi får se..

vi var väldigt effektiv på labben idag. fast det var en labb som skulle gå fort. men vi gjorde "fel" och fick göra om två gånger men ändå var vi klara först.. och jag gjorde väl inte så jätte mycket som vanligt.. hålla koll, typ.. och sitta och fundera på hur allt går till.. vi är ju en tredje person i vår grupp, så det går väl sådär. positiva med han är att han redan gjort labbarna, men han är lite slarvig. men men...

trött.

trött är vad jag är. labbade imorse på för middagen.. och ordet effektiv är bara förnamnet vad vi är. fast vi fick göra om så var vi klar först :) tror det blev bra resultat oxå. även att handledaren sa fel till oss. vi kollade nämligen upp grejen på internet oxå. vi var inne på rätt spår men hon tycket lite annorlunda fast det var samma sak.. lite halv invecklat..

igår var det kalas hos lea. och jag tror hon hade det bra. vart nog super nöjd över hennes alla paket som hon fick.. jag åt tårta. var på ica innan och köpte mig lite frukost som jag åt innan lea kom hem. jag gick dit lite tidigare. ville inte lyssna på martins alla spyningar...

städa ihop lite hemma innan. intorkad sprit på vardagsrummsbordet, det var en hit.. huvva. och så alla glas. tur man har diskmaskin. fast tabletterna tog slut, så det finns glas kvar att diska... och så var det rödvinsfläckar på golvet i köket, fast de försvann fort med hjälp av en trassa ;) och så gick jag ut och plockade lite fimpar. tog en påse över ena handen och tog en annan påse som jag lade alla fimpar i.. och så hittade jag ett glas på väg ut. tyckte jag oxå att det saknades ett, men det fann jag ;)

det gick bra att ha edwin hemma. han somande vid tolv. han åt vid halv elva och sedan fick han ligga i sin säng. men eftersom han är mister bök så vrider han sig x-antal gånger innan han somnar.. men men.. han somande till slut.. själv drack jag bara lite glögg åt cheesballs ;) martin däremot blev fullare än fullats, därav han mådde inte så bra igår. hihi..

tavlor.

nu finslippar vi det sista med att sätta upp tavlor ;) igår kom mina katter upp, det blev lite halv plåttrigt men det får man ta. vill inte packa ner nån av dem heller, har inte hjärta för det.. skulle egentligt haft en till katthylla så skulle det bli lite bättre..

själv så går man fortfarande i nattlinne ;) kanske dax att klä på sig snart och göra sig klar. ska bara sätta upp alla tavlor först.. men jag tror att jag klä på mig gör mat, äter och gör mig i ordning. så får folket komma medan jag gör mig klar. martin har nämligen sagt fem till folk.. så jag tror att nästintill alla kommer då. vi får se..

nu har martin slutat prata i telefon, så taveldax!

ica.

idag kom bokpaket.. ska snart ner på ica och hämta ut det. och då ska vi även handla till pajen jag ska göra tills martin kommer hem.. för när han kommer hem ska vi slänga i oss mat och sedan åka till birtsa. där martin ska handla på systemet och så ska vi handla på ica maxi. få se om det blir öb oxå..

och ikväll ska jag passa på att duscha. det behövs om man säger så..

nu har martin pratat med lite mer folk tills på lördag. en skulle väl ringa imorgon och säga hur han gör. en annan lät väldigt sugen, så vi får väl se om han dyker upp.. och även att ett par från stockholm kommer. de vi var hos på inflyttningsfest i juli eller när det var. fast de skulle på bio och hade redan betallat. men jag säger så att de kan komma innan och så kan de dyka upp efter oxå ;)

nää, nu ska vi gå ner på affären. om jag känner min tur så lär det börja regna innan vi kommit ut genom dörren.. så bäst att skynda sig..

möblerat.

när man skriver att man ska göra nått så vaknar han, man kanske ska använda de metoderna senare oxå. det verkar funka i alla fall ;)

nu sitter edwin i soffan i sin nya body jag köpte igår. så fin han blev ;)

jag möblerade lite i vardagsrummet oxå.. ställde fotpallen framförsoffan på sidan liksom, så det blev en liten sån där utstick som det är på soffor nu för tiden. vad heter det nu igen.. och så ställde jag vardagsrumsbordet i hållet. blev rätt så bra. skulle bara haft ett mindre vardagsrumsbord bara.. blev lite halv klumpigt... och så flyttade jag in den delen som var kvar från bokhyllan. och den ställde jag framför fönstret och så poängfotöljen brevid den.. det blev bra. och så fick det mjuka baby-gymet hamna framför den lilla delen... blev stort och bra :)

nu är det bara porslinskatterna som ska upp. det blir morgondagens jobb.. och så ska alla tavlor upp, men det behöver jag hjälp med. så det får vi göra på lördag.. och martin har ett jobb kvar, borra upp bakre högtalarna på väggen, hålen är gjorda. och så ska han borra upp nyckelskåpet.. så vi sedan kan lämna tillbaka alla borrmaskiner vi lånat. tre stycken ;)

och nu ringde pappa och ska komma förbi :) han har tydligen en polly-påse med sig till mig ;) muma. men ska väl försöka spara den till imorgon i alla fall. eller spara den till och med på lördag, vi får se.. det beror på hur det blir på lördag.. jag tänker inte direkt drika nått om edwin är hemma. kanske smaka lite, men inge mer.. men spela lips kan jag göra ändå, får se till så att alla andra blir fulla så kommer de inte ihåg hur dålig jag är ;) bra idé va? ;)

nu ska jag roa min lille pojk tills pappa kommer, och sen är det dax att göra mat oxå. martin slutar halv fem så han är väl hemma runt fem och tills dess ska maten stå på bordet. korv och stuvade makaroner, med ketchup..

falskt alarm.

det var visst falskt alarm. han gnällde lite i sömnen och när jag kom in till sovrummet så susade han så sött igen.. vet inte riktigt vad jag ska göra. om jag ska väcka han eller inte, eller sova lite själv.. jag menar om han sover så här nu så kommer han vara vaken läänge inatt, antar jag...

igår när han skulle sova och jag skulle släcka hans lampa. så låg han och flinade åt sin mamma och började prata. och då kan man släcka lampan och gå?? njää, inte riktigt.. men till slut så drog jag mig därifrån med lampan släckt. men min lille kille ville inte sova.. han börja gnälla och protestera. så martin låg och klagade.. så jag tog upp han och satte oss i soffan och kollade på tv.. efter en timme gav jag han mat och då var han lite halv trött. så jag lade han i sin säng.. och jag lade mig i vår säng.. jag somnade och jag vet inte när han somande.. tyst var han i alla fall..

undra om man ska göra lite nytta innan man ska göra lite mat.. blir korv och makaroner, som alltid typ.. äter det i alla fall en gång i veckan...

suck och stön.

ikväll ska det vara kryddparty. spännande och se om det blir något av det. susan som har det har ännu inte ringt, och det brukar hon göra typ två-tre dagar innan partyt och då undrar hon hur många som kommer... men ännu har hon inte ringt. skickade ett sms vid halv ett men inget svar. jag tycker att det är hos som ska höra av sig och inte jag.... folket kommer i alla fall, får väl skicka hem dem om det inte blir nått. inge mer med det. men då är det i alla fall sista gången jag har med susan att göra i alla fall.. då får man gå på jakt efter en annan konsulent, om jag nu ska fortsätta... fast jag har en idé/teori, hon kanske bara ska göra dipper och ringer inte på grund av det, och så kan hon ha tappat mitt nummer, vad vet jag...

och inge paket från go´boken heller. det skickades i fredags, så imorgon har det gått en vecka. om jag inte får nått imorgon ska jag ringa och försöka spåra paket på nått visn på måndag.. det första stället man ringer då blir väl själva bokklubben, så man kan få kollidenummret osv... hoppas att det inte är borttappat.

jag har gått och fått en sjusovare till barn. han sover än. han vaknade åtta och fick mat och sen halv elva. men då klev vi upp.. men eftersom jag åt frukost så lade jag han i soffan, där han somnade.. sen efter jag ätit lade jag han i sin säng och började dammsuga. och än sover han.. han skulle ha ätit för en timme sen. maten står på värmning och medicin gjord.. nu ska han bara vakna...

igår köpte jag en body till edwin. hade 50 kr på coop på deras barnkläder.. och den måste förbrukas innan sista december så eftersom vi var där igår så köpte jag en body.. och så köpte jag nappar till edwin, sånna som går uppåt och så viste jag inte om jag skulle ta silikon eller latex. så det blev latex, roligare motiv på dem :)

vi handlade åt martins mormor igår, hon var även med.. hon bjöd på mat på ikea och sedan handlade vi på coop där ute i birsta.. hon julhandlade.. inte för det blev mer handlat, lite julpapper och sånt extra..

nu börjar min lilla stjärna vakna, bäst att ta upp han innan det blir jätte grin..

julprat.

nu var det längesen jag var här och skrev nått.. inte varit på humör helt enkelt...

nu får edwin fem droppar järn. vi var hos martins mormor på besök och då ställde jag mig med edwin på vågen och sedan ställde jag bara mig. och det blev nog ganska exakt fem kilo på den lille.. martin fick en namsdagspresent, 500 kr som alltid. det roliga är att hans syster får 100 kr för att martin har namnsdag :P och så vice versa.. och så fick han 500 kr till att köpa nån julklapp för, nått i klädväg. blir nog jeans för han igen.... och så ska han tillbaka med julklappen till henne så hon kan slå in och så får han den till jul tillsammans med 1000 kr, några askar after eight och 2 stycken hudvårdsprodukter, vilket martin kommer välja shampoo i alla fall. och så kommer han få 100 kr för ulrika har namsdag på julafton eller om det är juldagen, hon heter eva i mellannamn... jag kan de här jularna nu. vad man får i paketen.. av martins mormor kommer jag få nå godis som jag kommer välja själv, de senaste gångerna har det blivit toffee, jag gillar inte paradisaskarna längre. blivit less på dem. och så kommer jag få två hudvårdsprodukter, tror jag väljer en deo och duchcreme. det enda är att jag har så MÅNGA duschcremer nu så känns onödigt att ta det men jag vill inte ta shampoo och inte balsam.. och tillsammans så kommer vi att få en eller två stycken  tvålar, och det är tvålar vi inte använder. har kvar från de gångna åren. hmm....

vi ska nämligen åka och julhandla med martins mormor till veckan. efter hon har fått pension, och efter mitt kryddparty som jag visst kommer ha snart.. trodde det var långt kvar tills dess men så fel jag hade.. måste börja kolla på hur många som kommer för jag antar att susan kommer att höra av sig snart och undra hur många som kommer. så hon vet hur mycket hon ska göra av allt...

hur vi ska göra på jul är ännu inte bestämt.... först så funderade vi på att åka till liden och sova där och även fira j uldagen där. men då kommer martins mormor med att hon ska ha mat på juldagen. och hon kommer bli väldigt sur/besviken på om vi inte kommer.. så då fick jag en ny idé. vi "skiter" i martins släkt på julafton och åker till pappa direkt på morgonen eller dagen innan. och på juldagen så äter vi med martins släkt och "firar" jul... för en tanke var att vi skulle åka till hans släkt på julafton men bara fika där och det kommer bli så stressigt eftersom martins syster ska iväg på förmiddagen oxå. och de lär komma hem när vi ska åka iväg typ.. och då kom jag med ett förslag att vi åker till martins mamma innan de åker till njurunda och sedan åker till liden... men min idé om att vi åker till pappa dagen innan är nog bäst! vi får se hur martin jobbar de dagarna, och så ska jag tvinga pappa till att spela bingolotto :) för det är tradition att man gör, med lite olika personer har det blivit dock... Och jag hoppas verkligen att de ska fira julen på julafton inte på juldagen, för då uppstår det ännu mera problem..... fast i och för sig så då blir det atomatiskt att vi inte äter hos martins mormor på juldagen utan firar hela julafton med de...

uscha, jag blir yr på detta jultänkande.. och jag har börjat med detta och det är över en månad kvar till jul, vaddå tidig?? men vi måste få ihop allt på bästa sätt. martins mamma funderar på att åka till paris oxå mitt i allt, våra beslut hänger lite på hur de ska göra oxå. om vi ska stressa ihjäl oss på julafton eller inte?? och jag har börjat med detta på grund av att alla andra börjat, dels med frågor hur vi ska göra osv..

trött.

idag är jag trött. fått sovit typ fem timmar inatt och dessa timmar var inte ens sammanhängande. om det är lika inatt så ska jag börja öka edwins mat, få se om det blir bättre.. just nu ligger han under baby-gymet och kollar på alla leksaker. han blir nog less snart, då ska vi väcka hans pappa :P

det var tydligen bra inatt för han. han körde in nästan 6000 kr, vilket är väldigt bra... det var bland annat ladies night, och lika dessperata som alltid är de när det är slut... klänger på bildörrarna, och säger "jag har väntat längst". vilket de inte gjort, alla har ju väntat lika länge...

idag är vi nog bjuden på middag hos martins mamma.. hon tycket väl att det var längesen vi var där, sist vi var där var vi bara en snabbis och fixade datorn... så idag så är det hennes intiativ till en middag. annars ringer alltid martin och fråga om hon gör mat.. jag tror att det skulle bli enchilladas. vi får väl se..

lite roligt då. jag satt och frunderade på att jag vill ha julgran iår. tänkte smöra för pappa och se om jag får hans :P tror han ändå inte använder sin... och så slog tanken mig att morfar lär inte vilja ha sin gran iår. sa det till mamma att hon kanske kan ta den om han inte vill ha den, eftersom hon vill ha en gran.. och en halvtimme senare så är mamma hos morfar. och han säger detta, att hon kan ta hans julgran :P jag börjar undra, har man övernaturliga krafter?? :P

RSS 2.0