krypsteg.

för en timme sen tog edwin sina första krypsteg. två stycken blev det. sedan lade han sig ner och "ålade" sig fram, går mycket fortare då..

dåligt har vi sovit på morgonen. halv sju började det. edwin var lite täppt i näsan och kunde inte sova rikitgt på grund av det. vid åtta tog jag han till vår säng. lade han brevid mig och martin. och så hade han en "vuxenkudde" så han låg högt med huvud, axlar och lite rygg. jag höll om han och skakade han lite lätt. så somnade han tillslut. sov en timme. så nio fick vi kliva upp för att inte väka hans pappa allt för mycket..

ingen feber har han i alla fall. lite små gnällig, men det blev bättre efter gröten. även näsan blev bättre, men det rinner lite.. och så tror jag att han håller på att få en till tand. den första upp, såg lite vitt när jag kollade förrut..

och nu kröp lille man tre steg till :P han är duktig min lille son.


dagen.

idag följde jag med mamma ut till birsta. köpte en dress för min sista 30% check. en bamsedress. fin var den i alla fall.. sedan inne på ikea. som vi skulle äta lunch på men fullt i folk så det blev en pizzaslis istället ;) vilket oxå var kö men gick fort... som sagt inne på ikea köpte jag till edwin en speldosa som är en räv, och såna dära djup tallrikar i plast i olika färger.. sedan gick vi mest runt och kollade. avslutade vår tur inne på coop. där fick edwin majskrokar, och jag keso :P måste även säga att de säljer libero-blöjor för 89 kr på coop i birsta, i alla fall från storlek fyra och uppåt.

martins mamma ringde mig och sa att de skulle göra porterstek. så jag och edwin klev av bussen där. och gick upp för den jobbiga uppförsbacken. men men. fram tog vi oss.. hemma hos dem var även kusin så det blev mycket lek och skoj för den lille som nu sover i sin säng.

imorgon ska vi på systemet och handla. inte för jag är behov av något men vill ha de "nya" cidrarna. sommar edition och så hade baccardi släppt nå nya cidrar eller alkoläsk som det så fint heter.. sedan ska vi ev åka ring och wakebord, om vädret tillåter, och så är det grillfest efter det.

nu blir det sängen. lösa lite korsord så man blir riktigt trött först. kanske lite tv tittande oxå.


trött.

idag händer det inte så mycket. är fulväder så vad ska man göra.. kom på igår att jag fortfarande har en 30% kvar på lindex. och x-antal rabatter på pampers. och alla går ut den 31:a. så ska i alla fall handla något plagg på lindex. tror martin får äran att bestäma för en gångsskull ;) och så ska vi köpa ett paket pampers blöjor i alla fall, fast jag har en oöppnad libero kvar. likabra.. men detta som vi ska göra tar inte lång stund. så vad göra se?

Krysning marihamn -2010.

Söndag

Var i birsta och handlade en pip-mugg åt edwin. fast den är inte riktig pip-mugg:ig. utan det är ett stopp på den så man måste suga. fast inte på samma sätt som en flaska. börja här. och köpa en ny riktig senare, tänkte jag.. I birsta köpte vi även grejor till bussresan. en godispåse och en dricka var. och jag köpte även en korsordstidning.

När vi kom hem så packade jag ihop edwins alla grejor. kläder, leksaker, badrumsgrejor, sovsaker, resesängen, gåtstolen, och maten (välling, gröt och några bägare med fruktpuré som används till gröten). Gick till mamma och lämnde edwin vid fem, innan han blev hungrig. tänkte att han skulle få äta där. han fick mat och jag packade upp alla grejor. sängen som jag även bäddade. reste gåstolen. och så vidare.

var hos mamma tills vi kom fram till vad vi skulle äta. det blev kinabuffé, vid sju som vanligt. ogillar att äta så sent.. åt kina och skulle sedan till tessan och alex och kolla på film. passade på medan vi inte har edwin. inte för att det inte går att kolla på film borta med han men är behändigast hemma. nära till hans säng, när det blir dax att sova osv..

efter filmen så åkte vi hem och jag tog och packade våra saker. mitt i natten kändes det som. och så blev det en dusch. ställde klockan på åtta. skulle få skjuts av en jobbarkompis till martin, han jobba morgon. martin gillar inte att åka buss så det var inget alternativ ens för martin..

Måndag

Vaknade typ utvilad vid sju. ville inte kliva upp. tror det mesta var förväntningar på hur allt skulle se ut och så vidare.. vid kvart i åtta ställde jag om klockan till kavrt över åtta.. halv sov mellan sju och tills klockan ringde. klev upp och vaknade till vid datorn, som alltid ;) hörde martíns telsfon ringa och det var han som skulle skjutsa oss. jag kollade bussen medan han prata i telefon. i alla fall så hade han fått fel på bilen så han kunde inte skjutsa oss. Jag försökte sparka upp martin ur sängen ett par gånger för om vi skulle åka bussen så skulle vi gå kvart över nio till bussen och den var tjugo i nio, vilket sa att det var lite halv bråttom.. Martin ringde och väkte hofling som så snällt ställde upp och skjutsade oss.

hofling kom vid halv tio. och vi var färdiga för att åka. katterna hade fått mat i fyra skålar. vatten i tre skålar varav en stod i sovrummet. jag hade stängt "kattluckan" så de fick hålla sig inne medan vi var borta.. åkte till navet. behövde inte vänta så länge innan bussen kom. sa våra namn, lämnde väskan till busschaffören och klev på bussen. satt oss vid i mitten på bussen.. kom på det dära med toan, att det kanske inte var så bra att sitta här ändå. varit med om en stank från göteborg-sundsvall en gång och det gör jag inte om! men men, vi satt kvar..

en trevlig busschafför var det. plockade upp folk ända till söderhamn. bussen blev full. satt och lyssnade på vad folk runt omkring sa. framför oss satt en värstingtant. himla rolig var hon.. och bakom satt det ett syskonpar med respektive. de pratade mest, om allt mellan himmel och jord.. och typ längst bak i bussen satt det två tjejer med deras mammor, små tjejerna hade väldigt roligt åt diverse saker ;)

blev värsta traffikstockningen precis innan gävlebro. de bakom satt och sa, "det var den lunchen det". jag var mer hinner vi med båten? tänkte jag.. men kön rullade stundtals, som om det vore trafikljus.. det var en transport på något med bredlast stannade där man kunde köra om, det var antingen en filigt eller två.. de stannade för att släppa på lite traffik, tre lastbilar och en transportvägledare... men det var fortfarande en lång kö... mycket längre fram stod det en lastbil med varningstriangel, där det var en filigt. insåg problemet.. men vi tog oss förbi, men det var nära... tur man inte är åkrädd av sig...

efter vi tog oss förbi så var det inte långt kvar tills gävlebro. där lunch väntade! vi gick igenom tunneln till andra sidan där det finns en korvkisok på slutet. mamma som rekomendera. martin köpte en hamburgare med läsk och jag två korvar och mos med läsk. detta för 78 kr, helt klart ganska billigt. jämfört med resturangen på gävlebro.. vi satt oss utanför toaletterna och åt. hittade en bänk där att sitta på. gick på toa gjorde jag oxå innan vi åkte..

när vi satt på bänken så kom syskona bakom oss på bussen och gick på toa. sedan gick de ut på felsida. de pratade om (till varandra) att de kom därifrån (rätt håll) men denna väg var närmare. tror att de tänkte lite fel där.. efter ett tag kom de tillbaka små fnittrande och pratade om att tur att bussen inte hann gå.. tror de kom på att de var på fel sida eller så ringde de nån av deras respektive.. lite roligt, tyckte jag att det var..

hade lunch en timme. sedan gick bussen igen. såg ett flygplan vid arlanda, var en rolig upplevelse.. gillar att åka nära stockholm. så mycket att se på ;) åkte ganska många tunlar genom stockholm, vilket inte var så roligt. tanten framför sa att en väg var kaninvägen. hon visade sitt sällskap massa hål på en gräsplätt. och inga kaniner fanns det, tråkigt. jag som hade sett framemot det. hon hade börja prata om det redan vid arlanda...

busschaffören kan nog vilken väg han ska åka. vi såg silja line båtarna, därifrån rederiet spelades in.. men vi skulle ännu längre in. åkte på en gata med massa butiker och vips så stod det fyra båtar i hamn, två viking line.. cinderlla och mariella. och så var det en lastbåt, och en skulle jag chansa på turistbåt alá kryssning de lux..

vi fick vänta i bussen på bordingcard/hyttnyckel.. satt och kollade på taxibilarna som åkte brevid oss. en invandrare tänkte sno en körning av någon annan. en från samma bolag tror jag sa till. så invandraren satt sig i bilen igen och kunden gick iväg. längre fram i taxikön.. folk börja strömma in till nya båten oxå. massa assiater, tänkte hur ska detta bli..

busschaffören kom och ropade upp namn. så fick man gå fram och hämta. vi var ganska långt fram på listan. så behövde inte vänta så länge. vi gick in i terminalen eller vad det heter.. fick vissa leg och bordingcard i tullen, eller vad det var. använde bordingcardet i nån "dörr" och kom upp en våning. innan tunneln. kön var lång så vi ställde oss i den. tänkte att det blir bara längre och längre. då började vi fundera på om vi var på rätt båt eller ej? men tänkte att det kommer väl en kontroll igen. hade sett en skylt som visade finland och pil bortått från vårt håll. men man kunde ändå inte veta.?.

kön började rulla framot. så vi gick. vi klev tydligen på något som heter early bordning. så vi satt på båten och kollde på när de städade båten. kom inte in i hytten förrän kvart över fem. och så knäppte de kort på oss när vi klev på båten, kort man kunde köpa (vilket inte blev nå bra).. medan vi väntade kollade vi taxfreens öppetider, satt utanför den. ingång/utgång var precis där oxå..  kollade även vart vår hytt var på en tavla. vi var på däck sju och skulle bo på däck tio..

kvart över fem öppnade hytterna. vi tog trapporna upp. klev in i hytten (hytt nummer 10224) och lämnade grejorna, och bytte om. gick upp på så vi kom ut på däck. vilket var på däck elva, inte så långt ;) båten skulle gå klockan sex. kollade när de la ut i hamn. fast vi stod på fel sida ;) såg gröna lund i alla fall. hade båtar efter oss oxå. och några framför oss. lite roligt att se. alla åkte på ett led.. tjugo över sex så gick vi ner till däck åtta där maten skulle serveras. väntade utanför tills vi såg busschaffören. han visade vart vi skulle sitta. bord 147-158, tror jag det var..

vi satt oss på kanten till ett sex-platsers-bord. väntade in de som hade tagit de andra fyra platserna och fråga om det var ledigt. vilket det var. de var syskona med respektive, de som satt bakom oss på bussen.. men men..

vi började med att hämta dricka. så folk såg att det var upptaget där vi satt. det blev 7-up för mig i ett vinglas ;) kom på det när vi kom till dryckesstationen att det var vinglas vi höll i.. gick och lämnade det. och ställde oss i kön till förrätterna. en vänlig själ sa till oss att ta den andra, ingen kö alls. han hade tydligen precis varit där.. så vi gick till den kön istället som var betydligt kortare.. var mest sill och fisk. men tog ägg, potatissallad, tsatsiki, mozzarelabollar, hertico verts, färsk potatis, kall kött (skinka tror jag), rökt råddjur (eller var det var), kycklingspett. och så är det säkert nått jag glömt. muma var det. speciellt tsatsikin och mozzarellabollarna ;) martin tyckte laxen som var kallrökt var muma..

efter vi ätit vår förrät blev det varmrätt. tog potatisgratäng, karre, b-sås, och den andra såsen, salladsblad, nå rotfruktpanna, kycklingfilé, mer tzatsiki och mozzarellabollar.. muma var det. tänkte ta jansonsfrestelse men det var så mycket fisk i den så jag strundade i det.. martin tog även lamm, vilket inte var likagott som när han åkte till tallin. men de beställde då från en meny, tror det är annat då..

det roliga var att personalen på båten tog tallriken av en hela tiden. så om man ville ha mer fick man ta en ny tallrik och bestik. förstår skillnaden på varmrätt tallriken och förrätt tallriken. den för varmrätten var varm. men jag tror det nog hänger mer på hygienskäl att de tar tallriken av en..

efterrätt tog vi oxå. nån citronkaka, och nånting annat som var typ samma fast inte samma ;) nått som smakade äckligt. vaniljglass och jordgubbsorbet. med kolasås och jordgubbsås.. och så tog jag hemmagjord fruktcoktail som inte var nån höjdare. fanns även ost och kex men det fick inte plats i min mage.. tänk att vi åt i en hel timme. så mätta var vi när vi lämnade viking buffén.

gick direkt till taxfreen och handla som alla andra gjorde. fullt med folk. kollade in vilken parfym jag skulle köpa. blev så det stod mellan det rosa och det gröna äpplet. tänkte att det får jag tänka på tills imorgon. gick till sprit avdelningen. vilket tog ett tag. det var där allt folk var ;) köpte koskenkorva på burk, som man dricker direkt. en alkoläsk alltså. i smaken blåbär. fanns även i lime och skulle finnas i cranberry, ingen aning om vad det är för smak.. de alla var i sex-pack. på 5,5% och 33 cl.

och hitta vad martin skulle dricka var en annan femma. det blev en 60% koskenkorva, en burk red bull. tre burkar sprite och två flaskor smultronlikör. vi tänkte spara en till vi kom hem, men jag tyckte att vi handla det som ska hem dagen efter. men men, han gör som han vill.. jag köpte även en påse dumle och pringels, som vi kunde äte på båten. jag har ju nått konstigt problem. när jag dricker alkohol måste jag äta på något oxå, annars får jag ont i en tand. konstigt är det i alla fall..

till hytten och lämna grejorna och öppnade koskenkorvan som var ljumen. vilket inte var en höjdare. men jag och martin delade på den så den försvann tillslut. martin försökte kyla ner en i handfatet men utan att lyckats. så det fick bli fem burkar hem. och en som vi drack då i hytten.. blandade även lite drink. men glas var ett annat problem. hittade inne på toan. sånna där små plastmuggar. det fick duga i alla fall ;) muma blev det smakade saft :)

gick upp en vånig ut på däck. stod och kollade på allt. gick även upp på soldäck. både där bak och där fram. riktigt mysigt. och rätt så skönt var det oxå. försökte se vågorna men gick inge vidare. måste kolla så långt bak att det blir svårt att se. man ser på alla segelbåtar runt omkring.. och så var det en som paddlade kanot. såg så liiiten ut och sakta såg det ut att gå ;) hade ett lastfartyg bakom, en siljaline bakom den. och så hade vi i alla fall en silja line framför kanske två.. så vi var inte ensam. och öppet hav verkade det som vi aldrig skulle komma till. land överallt, eller öar rättare sagt ;)

stod bra länge ute på däck. blev kissnödig så ner i hytten och kissa och passa på att ta en drink ;) gick sedan runt på båten på alla däck, eller jaa 7:an och 8:an.. där det var en massa saker.. gick tillbaka till hytten och tog en drink. gick sedan runt igen. tog lite konstiga vägar och kom visst in i knatteland fast liksom bakvägen. och ojj, vad mycket barnaktiviteter det fanns. stannade sedan inne på club7 eller vad det hette. där var det kareoke, stod en stund och kolla. gick sedan till en närligande pub och tog en drink. muma ;) och då hade det blivit mörkt ute. och jag visste inte om det var mitt huvud som snurrade eller båten. tordes inte säga något till martin, eftersom jag druckit mer än han. fast i och för sig så dricker han starkare än vad jag gör.. men martin sa först, samma sak som jag tänkte.. det var båten!

vi drack våra drinkar så gick vi in till kareoken igen och kollade tills det var slut där. var bäst musik där. i fun cluben var det just då dansband vilket inte var så uppmuntrande. när kareoken var slut. så gick vi runt. gick ut på däck igen. stötte på sex personer. som sa att vi skulle trycka på den gröna knappen. vilket jag inte tordes, som jag sa. det gjorde inte de heller.. de sa att vi skulle gå med dem. men vi gick på utsidan till fun cluben och stod där och kollade ut på havet. och nu stod vi stilla på öppet hav. riktigt mysigt var det. blåste lite lätt och var varmt i luften..

kom på att jag var kissnödig igen. så vi begav oss mot vår hytt. kom inte så långt så träffade vi på detta gäng igen. de ville att vi skulle följa med igen. men sa att jag måste på toa. när jag ändå var i hytten på toa så gjorde martin en drink till mig. och jag måste säga att mönstret på soffan var väldigt irreterande. uscha, skär sig i ögonen än. och ju mer jag fick i mig desto mer ont i huvudet fick jag av soffan ;) så vi var inte länge i hytten..

gick tillbaka till fun cluben och dess utedäck. där ropade gänget på oss. som nu bara var fyra stycken. det var fyra stycken stockholmare, två tjejer och två killar. och jag kan inte säga på dialekten att de kom därifrån, fast jag är sämst på dialekter oxå ;) vi satt oss ner vid dem och hade det roligt.. killarna sprang iväg till baren och köpte drink. vilket martin absolut inte fick betala. det gjorde en utav killarna. det tackar man för! ;)

när vi tjejer satt kvar kom det en "gubbe" på kanske 50-55 år från dalarna. han var oxå kul. killarna kom tillbaka och så satt de och drev med dalmåsen. vilket hade en 18-årig son nånstans med kompisar. han skulle "vakta" dem. en tjej undra vart är han nu då? ingen aning, fick hon till svar, i hytten kanske.. de hade tydligen suttit i hytten och drukigt. och "gubben" här blev fullast, om han var ärlig men det fick han inte säga ;) när killarna var tillbaka med dricka så kom även sonen till dalmåsen. och så började de driva med sonen.

att dessa stockholmskillar var bög och dalmåsen hade tagit den enas kille. hade hånglat osv.. och denna son trodde på det. och han kunde inte släppa det. var tyst en stund, sen kom han med "challe har du kysst en karl!" på sin dialekt. han kallade sin pappa challe, hette kjell. eller så sa han kjell men jag hörde fel.. jaa, detta utspelade sig x-antal gånger... sen kom sonen på att han skulle visa sin tatuering. en streckgubbe på foten. då kom pappan på att han skulle visa sina samanväxta tår.. då börja de prata om inavel. jaa, det spårade ur x-antal gånger..

efter nån timme kom det två tjejer, eller snarare "tanter". en kille ropade på dem, sen drog gänget. så jag och martin blev sittandes med dessa två tjejer. den ena fullare än fullast. kunde inte stänga handväskan. jag skynda mig att dricka upp drinken. och sa att jag måste sträcka på benen. och hade ont i rumpan av att sitta stil så länge.. så då drog jag och martin oxå ;)

gick runt och kollade lite varstans. och hittade rätt så bra på båten. men en störande sak var att man kunde inte ta trappen vid fun cluben till vår hytt. blev tvungen att gå till fören på båten och sen upp en trappa.. skulle gå in på discot mest för musiken och kolla in folket. det var 18-årsgräns. och vakten stoppade oss och ville kolla leg. och denna vakt var ung. typ likagamal som mig och martin. spinkig och lång.. det roliga var att jag hade handlat i taxfreen innan och behövde inte vissa leg ;) inte för de kollar leg heller. upptäckte jag senare.. måste vara 23 år för att få åka med på kryssningen om man inte har med sig målsman..

var på discot en stund. och därinne var stockholmsgänget oxå. men vi gick inte fram.. jag och martin såg hur mycket klockan var och tänkte gå och lägga oss snart. så vi gick upp på soldäck och kollade runt. stod länge och kollade på ett svart hav. såg verkligen inte ner, var verkligen svart överallt. samma färg, såg inte vad som var hav eller himmel..

gick ner från soldäck och tog en sista rundtur på båten. stötte på stockholmskillarna. som sa att de skulle in till discot efter de rökt, och att vi syndes. men jag och martin struntade i det och gick och lade oss istället. klockan var vid två.. ställde klockan till morgondagens frukost.

Tisdag

nade vid fem. och eftersom vi inte hade nå fönster i hytten så var det mörkare än mörkast. lyckats lockalisera mig till martins telefon. hade stängt av min eftersom jag inte hade nå mottagning inne i hytten, och så var vi i finsktnät. ligger då bara och söker, vilket tar ström.. martin hade flyttat sin telefon från nattduksbordet till golvet. tydligen hade radion legat och låtit för telefon sök nät. jag måste ha somnat som en stock ;)

såg att klockan bara var fem så jag lade mig ner igen och somnade om. hörde att telefons väckarklocka ringde men reagerade inte. vaknade till och tänkte "ringde den" kollade och då var klockan fem minuter efter ringning. försökte få liv i martin. som för övrigt hade ställt om klockan.. martin frågade om vi skulle strunt i frukosten, men aldrig sa jag. då går jag själv.. jag sa att han kan sova igen efter vi ätit.

vi begav oss till frukosten. båten "rullade" fortfarande. fick visa våra hyttnycklar för att komma in i frukosten, för på den står det frukost. som de sedan strök. i frukosten fanns det allt. jag tog äggröra, keso, ost, skinka, gurka, paprika, apelsinjuice, och några bitar painrich, och så klart smör. det fanns även fil, mild youghurt, och även nån med smak, bacon (fast inte långa och smala utan typ som skinka), ägg, kaviar, nån annan smörja, vattenmelon, flingor i några valörer, nötter, torkad frukt, sylt, köttbullar, prinskorv, pankaka, och diverse olika bröd, och några till juicer.. så det fanns verkligen allt! och gott var det. insåg att jag kommer nog göra mycket äggrör. och keso ska jag ta och köpa hem, det var muma. hade glömt hur gott det var.

efter frukost så gick vi tillbaka till hytten. martin lade sig ner och sov. jag sa att jag väcker han elva. jag gick upp ut på däck. tänkte se när vi lämnade mariehamn, men när jag ut så hade vi precis lämnat kajen :( stod en stund i vädret men det blåste så.. gick tillbaka till hytten och började lösa lite korsord.

väkte martin vid halv tolv. vi gick till taxfreen och handlade saker som vi skulle ha med oss hem. det blev det gröna äpplet som parfym till mig. köpte en liten elefantnalle till edwin. en liiiten dooleys till mamma som tack för hjälpen. hon ska åka på mändag så hon kan handla själv i taxfreen men en liten grej i alla fall ;) en spermashot oxå, jätte söt :) lite godis, sånna sugisar som bara finns i typ taxfreesar, en liten vit toblerone och kittekat i ett tre-pack med tre olika "smaker". jag köpte även en cola till bussen. i taxfreen fick jag en ny kryssning gratis, det tackar vi för. dock så gäller den bara i tre månader. måste ha handlat för ett visst belopp. för martin fick ingen. martin köpte present till hofling som tack för skjutsen, han ville nämligen inte ha nå pengar. han köpte även fyra stycken smultronlikörer, och en hallonlikör. och en okolsyrad vatten.. måste berätta en kul grej. martin skulle visa leg i taxfreen (inte jag som stod före). och så tog han upp mitt. killen i kassan sa att det här är nog inte du. gud så jag skrattade, martin oxå. och tjejen som stod och väntade på sina varor. hade sitt sällskap efter martin.

gick till hytten med grejorna. jag packade ihop allt ner i resväskan. och jag är fortfarande impad på hur jag lyckades få ner allt i väskan ;) vi gick ut på däck men det blåste så. så vi gick runt på båten istället. satte oss ner i ett fönster på däck 8. satt bra länge och kollade på folk och båtar. var väldigt många segelbåtar ute, även andra båtar..

ville sträcka bena lite så vi gick runt. såg att vi hade nå mynt så vi började spela på atomat, vilket avr väldigt roligt. pengarna tog slut så vi gick igen. gick till hytten och hämtade alla små pengar vi hade kvar, eller läs jag hade kvar. gick tillbaka och spelade upp allt. vilket i och för sig inte var så mycket ;) vi vann små vinster såsom 2 kr osv. en gån till coh med 50 kr. martin gjorde bort sig så vi "missade" 80 kr... men men. när pengarna var uppspelade gick vi runt. kom på att jag måste nog äta om vi inte ska äta förrän vid sex-sju tiden på kvällen.

gick till ett café. tog en pizzaslice var och delade på en dricka. det visade sig där att om man betalade med kort och under 200 kr så behövde man inte vissa leg, men annars så.. och jag hade betalat kontant överallt. därför jag inte behövde vissa leg.

vi satt och såg på clownen tjerkowski. och hjälp vad jag kände igen han. han måste ha varit på tv på den tiden jag var ung ;) lär själv ha sett han, kanske live oxå. martin kände oxå igen clownen. jag satt mest impad på hur han lyckats med allt. få publiken att skratta, ung som gammal.. och vilken improvisation. han frågade en gång bara hur lång tid han hade kvar. en tjej som jobbade där svarade.. men ändå, vilken improvisation..

kollade klart på clownshowen. gick och ställde oss ute på däck igen. kollade när vi var i stockholmsskärgård. och hjälp vad stort det är. trodde det bara var en fjutt men det är milslångt och lite till.. satt mest och kollade på alla hus runt omkring. stod på däck bra länge. såg gröna lund igen. men då ville martin gå och hämta väskan. och jag tyckte att det var bara onödigt att dra upp väskan en trappa. så vi gick ner och satte oss utanför viking buffét på däck 8. skulle kliva av på däck 7..

kollade när båten lade till i hamn. vilken tid det tog. på högtalarna sa hon att det skulle ta 15 min, tänkte att det kan inte vara möjligt. men hon hade rätt.. skulle gå ner en trappa när vi såg att tunlarna var på och folk strömade ur.. tog en annan trappa med mindre folk.. det blev massa tjaffs. en svensk tjej med meloner till bröst, och ett gäng svarta tjejer. och gud vad det tjaffsades. mest från negressernas håll.. en tant sa att de skulle åka hem till sitt land. då fick hon massa tjafs på sig. en kvinna, vysade och klappade hon på axeln, och sa att det är bra nu tjejer. så fick hon skit för det.. denna kvinna hade en dotter som senare började storböla... jaa, denna tunnel till marken igen var milslång av allt tjaffs. den svenska tjejen ringde polisen, sa att "jag kan förklara hur de ser ut de är SVARTA" mitt i deras ansikten. jaa, ni förstår.. i tullen var en negress, hon som tjaffsade mest. de andra hade gett upp. hon förklarde hur den svenska tjejen såg ut, "hon är stoora boops". på knacklig, svenska/engelska...

jaa, ett tag tänkte jag. jag kommer missa bussen. men det gjorde vi inte. busschaffören räknade in alla innan vi åkte. och så lämnade vi hamnen. tydligen var kvinnan med barnet med på våran buss. försökte lyssna hur allt börja men hon sa inget om det. hörde föresten av folk som gick i tunneln som åkt kryssning massa andra gånger att det aldrig har varit nå tjafs. så nån gång ska det vara den första. och så klart när vi är med..

somnade i bussen, så klart. men detta efter vi lämnat stockholm tätort.. sov tills skylten mot furuvik zoo. då var vi typ nära gävlebro.. i gävlebro åt jag en mos med två korvar meny på statoil.. på bussen igen. och kunde knappt gå av skavsåren jag hade. det hade inte blivit nå blåssor men ömt var det. hela lilltårna och lite till vid stortån, där sår var.. tänkte ta med mig foppisarna men tänkte att det bara var onödigt. hmm..

fredde hämtade upp oss vid navet. och då gick jag barfota. var lättare att gå då. och hjälp vilken tung väska vi fick med all packning :) hem och så spelade martin och fredde ett parti nhl. jag satt vid datorn..

efter denna match åkte vi till martin mamma och hälsade på. de kom hem från algerit samma dag som vi kom hem. jag fick te. som de själva har gjort. inte smakat än, ska göras. om jag gillar det finns det massa kvar. som det bara är att ta mer av.. jag fick även en parfym, det rosa äpplet. tur att jag inte köpte den i taxfreen utan köpte det gröna. velade mellan dessa två och nu har jag båda ;) edwin fick kläder, som det är att växa i. två par byxor och en tröja. martin fick en baylis-flaska..

åkte hem och sov.


resa sig.

jag lyckades hålla edwin vaken till tio. var inte alls så gnällig som jag trodde.. men han har nu kommit på en ovana efter tre nätter hos mamma. vakna vid tre och vill ha välling. försökte ge han vatten och tutte istället. men det gick inte :( han fick välling tillslut. hur ska man lyckats med att få bort den ovanan då?

vid halv åtta vad han vaken igen. lyckades vänta en halv timme. han var inge gnällig. fick välling igen. sen så sov han en timme till. och trött som jag var så klev vi inte upp förrän halv tio. han satt/låg och lekte i sängen.. och en gång när jag reste mig lite lätt och skulle kolla till han stod han i sin säng. och försökte få tag i hans vattenflaska som stod på tv-bänken.. han lyckades resa sig några gånger till oxå. det var rätt så roligt, tror jag.

så nu vet edwin hur man reser sig upp, med stöd. reste sig upp mot poängfotöljen oxå. nu på morgonen. så nu måste man plocka bort grejer i den höjden oxå. eller ta bort ömtåliga grejor. sedan får man säga ajaj. vilket han blir gnällig av. humör har han.. men men, avleder det lätt med någon annan grej..

snart blir det frukost för mig och gröt för edwin. sedan idag ska vi till tessan som fyller år och fika. martin ska väl fiska ikväll vilket vi inte följer med på. och vädret tror jag blir regn så jag vet inte om de kommer iväg och fiskar ens..

får se om jag hinner skriva om kryssningen vi hade innan det blir frukost/gröt..


Kryssning.

nu blev det lite bråttom här på morgonen ändå rå.. vi skulle åka taxi men han som skulle skjutsa oss hade fel på bilen. han ringde nu.. så nu försöker jag få upp martin ur sängen vilket går sådär. måste gå till bussen kvart över nio.. jag ska ta och packa det sista nu, vilket innebär toa-sakerna..

känns jätte tomt utan edwin. och fast jag klivit upp tidiagre än vad jag brukar så känner jag mig pigg. det hänger nog på att jag fått 8 timmars sömn helt samanhängande. det kallas lyx!

nu ska jag sparka martin ur sängen. bädda den, ge katterna mat, och packa det sista. Och nu hoppas vi på att vi får en trevlig kväll och en bra kryssning.


Och ett stort Grattis till Erica och Magnus till deras Alexander, Zackarias lillebror.

Konversation.

måste berätta vilken konversation lea och jag hade för någon dag sedan. tisdags var det nog...

Vi satt utanför mamma och hade just fikat klart. Jannice hade gått hem och Lea skulle sova kvar hos mamma. Lea drog runt på Edwin i hans vagn. Fram och tillbaka på gräsmattan. Han drog ur tutten. Hon stannade och stoppade in hans tutte igen, vilket upprepades x-antal gånger. Edwin är en liten docka i hennes ögon. Och han var så nöjd när kusin drog runt han. I mina ögon kanske det blev lite riskfyllt ett par gånger. Edwin tog av sig sin solhatt. och Lea vet att han ska ha den på sig. så hon stannade och satte på solhatten på Edwins huvud igen. och solhatten satt alldeles perfekt.

J: Vad duktig du är Lea! Alldeles riktigt.

L: Jaa.

J: Nu vet jag vem som kan få sitta barnvakt när moster behöver.

L: Jaa. Då ska jag vara hos mormor.

Jag och mamma, liksom jaha. och skrattade.

L: När du är i skolan.

J: Jaa.

L: Ska vi säga nu på Måndag??

och hennes kroppsspråk var liksom handen på höften. och den lite tuffa attityden. Fick förklara för Lea att jag är ledig tills efter jul. Då blev det mer jaha..

sova.

nu sover edwin, förhoppningsvis. jag ska hälla upp lite dricka i ett glas och kolla på tv´n, lutar åt men in black II. minns att jag tyckte ettan var bättre. men finns inte direkt nått annat att se på tv´n..

kanske ska rensa skötväskan lite oxå. så den inte är full med strunt när mamma ska ha edwin.

hämtade väskan förrut. och mamma har köpt all mat åt edwin. även blöjor, fast euroshoper. inga märkesblöjor här, säger hon... jaa, få se om hon ändrar sig sen ;) och så hade hon köpt smothie som är från ett år. hmm. men men. säger inte så mycket. ska säga till henne att hon ska ge den i pip-mugg och inte flaskan..

packa får jag göra imorgon. både åt oss och edwin. edwin blir det mest kläder, lite leksaker, badgrejor (badkarsbad), välling och gröt, och sov grejor inklusive sängen... för oss blir det plocka fram toagrejor, så man inte glömmer. ta fram kläder till måndagen och packa ner ett ombyte..

och så hoppas vi innerligt att det blir finväder imorgon. men men. ska köpa kattmat imorgon i alla fall. arken stängde fyra idag så vi hann inte.. även då ska jag kolla på en pip-mugg åt edwin på barnenshus våning 2. och handla till resan det vill säga dricka och godis. kanske nån korsordstidning, men risken finns att jag får ont i huvudet..

knät.

har ont på knät.. bränt/skrapat upp huden.. har ingen aning när det skedde eller hur det skedde.. kände det när vi satt i taxibilen utanför ica.. nu kom jag på! slog knät i handsfacket på taxin. satt först fram. skjutsade hem la och jannice. har bälteskudde i taxin, alla taxibilar har det. i alla fall martins bolag.. så mitt sår kommer nog från den "olyckan".. smörjde med aloe vera nu. så det kanske läker lite fortare.. ont gör det i alla fall..

??

är det någon som vet det är med etiketter?? skulle vilja ha det. tror jag. om det inte är allt för krongligt...


väder.

kanske inte blir nå wakebord och grejs på söndag. eftersom vädret ser ut att komma bli dåligt :( fast det är för tidigt att säga än. men hoppas att det ändras och regnet som ska komma kommer på lördag eller måndag istället.. hoppas hoppas hoppas.. kanske skulle fiska i vilket fall. men hur kul är det? sitta på en båt och bli myggbiten, hmm..rycka ströming skulle de göra. de låter inte roligt heller. får panik om jag får fisk.. fast jag har sagt att det inte kan bli nå senare än sist eftersom vi ska upp dagen efter. och vill gärna vara pigg på vår lilla resa ;)

vi var ju som sagt och handlade åt lille man idag. så han klarar sig medan vi är borta. hoppas mamma är hemma imorgon så kan jag gå ner med hans mat som han ska äta och hämta hennes väska på hjul som jag ska låna. om jag går ner med maten imorgon så blir det inte så mycket packning på söndag. då är det bara kläder och sängen. tänkte ta med mig blöjorna imorgon oxå, nämligen...

idag så tänkte vi att vi skulle handla mat åt kissemissarna men min käre sambo glömde pangarna hemma. så vi måste ut imrogon igen och köpa mat åt dem. är sista burken nu. så det är kris. inte för de märker nån skillnad om det är kris eller ej.. så arken ska vi på imorgon. sen så börja martin jobba klockan fem. tänkte väcka han vid ett som vanligt. så fyra timmar borde man väl hinna äta på och handla kissemat..

idag när vi var i birsta kollade vi även på födelsedagspresent åt edwin. köpte inget. men kollade. och vad han önska sig, kanske.. vi ska få 500 kr av martins mormor att handla nått för. tror det blir en såndär bil som de både kan sitta på och som man kan lära sig gå med.. vi tänkte på en bobycar oxå, men tror det bli mer nästa år eller till jul. är nog lite för liten för en sån nu.. han har ju min gamla rosa om det krisa.. så en sån bil och nånting till blir det då.. den kostade inte ens 500 kr, den vi kollade på. och då kollade vi på den med musse som är dyrare. som även låter och man trycker på diverse knappar.. det tåls att fundera på.

edwins kusin (på den sidan) fick när hon fyllde ett år två stolar och ett bord. ett sånt där litet sett.. men jag känner att det får nog inte riktigt plats.. han ska få ett tält som ska få plats därinne. från ett presntkort jag har. om nu de finns kvar. det måste handlas upp innan han fyller år. vet inte hur länge det räcker och han fick det som födelsegåva, eller vad det heter.. och sen så vill jag få plats med en bokhylla därinne oxå. hur nu det ska gå??

städas och donas ska det göras därinne. som sagt. första natten som ett-åring ska han få sova i sitt rum. och jag ojjar mig redan. hur ska man höra han när han vakna??

nää. nu ska lille man få sova. jag ska plocka leksaker och diverse andra saker som ligger över hela vardagsrumsgolvet.

stå.

edwin försöker gång på gång resa sig nu. vid skrivbordet. men han har liksom inte kommit på hur man gör med fötterna. så han blir förbannad och sur... men försöker igen..

och han sätter sig upp. när han har "krypit" runt. så sitter han helt plötsligt. och äntligen har jag sett hur han gör. han ligger liksom på sidan och häver sig upp med armen.

i förra inlägget när jag nämer att han sätter sig. vilket jag då trodde var tur. samma kväll försökte han resa sig oxå. vid vardagsrummsbordet. han kom på en fot sedan ramlade han ner. då blev det grin. var en trött edwin då.. han ramlade för han släppte taget om bordet. det gäller att komma på det oxå.


tvättstuga.

igår hade jag tvättstuga. och så funka inte torktumlarn. blev en dubbeltíd bara för att den inte funkade. bäst att få allt torrt. typ ingenstans att hänga kläder på hemma. kökstolarna som är två stycken.. så inga sängkläder blev tvättade.. men men, det får vi ta nästa gång. nu är det tvättat tills vi åker i alla fall.

ska skirva nota på vad sóm ska handlas till lille man. och vad vi ska ha för nått gott på bussen ;) sen ska jag börja skriva en packningslista, så jag inte glömmer nått. och det är både till oss och edwin. men den längsta blir till edwin. vi behöver typ inget med oss. nån extra tröja, typ..

igår skulle martin börja jobba vid fem. hans chef ringer och säger att bilen inte var färdig servad. bernes har inte rätt verktyg. kan man undra varför de inte har det, de säljer liksom bilen... så det slutade med att martin fick vara ledig igår. för han har ingen bil att köra.. bilen skulle bli klar till idag. så vi får se. på ett sätt hoppas jag inte att den är klar. för då är martin ledig. men det bästa sättet är att han får jobba. annars kommer han klaga så mycket, och det orkar jag inte.. så istället igår så såg vi på nån konstig film med tessan och alex. och drack milkshake, muma.

idag har jag ingen aning vad vi ska göra. måste nog köpa lite kattmat. så då är det likabra att handla åt edwin på en gång. det som han ska ha när vi är borta. och handla till vår resa, vilket bara är nå gott och dricka typ cola eller nått.. och så är jag sjukt sugen på godis, lösgodis, som jag så fall ska ha nu i helgen.. jaja, vi får se hur dagen slutar. martin börja klockan sju i alla fall...

sitta.

alltså jag kolla på datorn. edwin "kröp" runt. kollade till han och då satt han upp och lekte med leksakerna i "tunnan".. så kontenten av detta är att han satt sig upp själv. hur har jag ingen aning om. man jag tror nog att det mest var tur. lesakerna lockade. men i chock hamnade hans mamma i alla fall ;)


söt.

edwin var så söt i sin flytväst igår. och allt gick toppen. åkte och fiskade lite sent dock. klockan hann att bli nio. så värmde edwins välling lite extra så den kunde svalna tills han ville äta den. han somnade påvägen ut till fisken. vaknade och fick mat. och så ville han helst somna igen men det blev inte så. inte för att jag höll han vaken, men det var så mycket att kolla på tyckte han.. och så kom myggen!

nu håller mina myggbett på att ploppa fram. en på tummen, vid denns knoge.. ett stort på samma arm. på andra armen har jag tre stycken, varav ett stort. på ena benet ett stort, och på dennes fot har jag två stycken alldeles brevid varandra. på andra benet har jag två stora, och ett på foten.. i huvudet känner jag ingen, än så länge.. på axeln har jag ett, ganska stort.. och på ryggen klias det som bara den, har i alla fall två stycken.. når inte riktigt. det gäller att behärska sig och inte klia. försvinner fortare då.

fisken som blev var två gäddor och en abbore. abboren var liten så han fick flyga tillbaka..

idag var vi på stan och kollade. gick även in till stan, med mamma. kom hem med ny solkräm till edwin. den vi har är snart slut.. och så köpte jag nappar till han. han behöver nya, och inte hittat några med annat motiv än de han har. men nu fann jag äntligen, på apoteket. en med vitmantel och den andra en grönmantel.. dyra dock på apoteket, men men..

köpte även ett par till shorts till edwin. gjorde det på lindex. använde en 30%-are. har sånna kvar. men nu tror jag bara att det är en kvar. måste användas innan juli är slut.. måste kolla mer på alla rabattcheckar man har, om det är nå mer som måste handlas innan julis slut..

efter stan så bjöd mamma på mat. som jannice gjorde ;) blev korvstroganoff alá jannice, muma.. sedan gick vi ut och fikade..

nu väntar vi på att klockan ska bli lite mer så edwin får bada. kanske är dax för det snart.. och te ska jag nog ha ikväll efter hans bad.

imorgon ska vi handla åt martins mormor. om hon inte har nå andra planer.. för vi ska handla hem oxå. till edwin. är slut på hans mat i alla valörer.. måste nog handla till han på lördag oxå tills mamma ska han. nu är det bestämt att hon ska han från söndag eftermiddag (vi kanske ska åka wakebord och gumiring) tills på onsdag på dagen. vi åker ju på måndagmorgon, ska bli så skönt :) och kommer hem på tisdagkväll. och då kan edwin likaväl sova kvar hos mamma. än att hon ska gå upp till oss och lägga han,o ch stressa runt.. blir nog bäst på detta sätt. och då hinner vi klämma in lite wakebord och gummiring. inte för jag tänkte åka wakebord, kanske gummiring. få se hur det ser ut för de andra och hur vädret kommer se ut...

flytväst.

nu för första gången i mitt liv så äger jag en flytväst.. köpte en idag. eller jag fick en av min kära sambo.. är väl tänkt att vi ska iväg och fiska med en båt sen. edwin ska få låna en flytväst..

gårdagen.

igår var vi till en början bara hemma. skulle ev ut och fiska med kusin med hennes familj. vilket jag senare fick svar att de kunde inte.. jag spelade tv-spel typ halva dagen medan martin och edwin for runt. eller edwin for runt och martin gjorde nått annat..

det blev bestämt att vi skulle grilla i skönsmon. så vi åkte dit. efter vi ätit och smält maten lagomt började det droppa från himlen. så vi tog vårt pick och pack och gick in. där blev det förfest. de spelade nått drickaspel som tog hela kvällen, typ... men så jag skrattade åt de. edwin höll sig på någorlunda bra humör, tills klockan blev strax efter tio. hans välling-och sovtid.. han fick lite kex och krockar. och vatten.. vid elva somnade han i min famn. en däckad bäbis blev det..

vi for hem halv tolv. edwin vaknade så klart när vi kom i trapphuset. höll sig vaken till bilbarnstolen där han somnade när bilen startades.. vaknade när vi kom hem. då fick han välling i sin säng sen sov han.. han vaknade vid halv sju imorse, i vanlig ordning, och fick välling. somnade om. han vaknade vid sju. men i hopp om att han ska somna om så stoppar man bara in tutten och går därifrån. och ligger på sin plats i sängen och försöker vakna till medan man ligger och lyssnar på hans prat i sin säng.. men inte den här gången! han somnade om. jag vaknade till vid halv elva och fick en chock, ojj han somande visst! kvart i elva vaknade edwin. goo och glad. och inge speciellt på prathumör.

vi klev upp. lekte en stund medan jag satt vid datorn. fick hämta han en gång i vårt sovrum då han hade hittat sin leksaksförvaring. det är jätte kul med nya saker, säger han. men jag ville inte att han skulle väcka sin pappa så fick ta han därifrån. han fick gröt. sedan så våldsgästade vi sängen. vilket innebär att hans pappa vaknar. jag tycker att kvart i tolv är en lagom tid eftersom han är ledig. i alla fall där är vi nu.

jag gjorde vatten åt gnällspiken. och lämnade han därinne med sin pappa.. det låter som han är trött, han beter sig som han är trött. men han kan omöjligt vara trött.. pappan kliver nog snart upp och då får edwin leka i vardagsrummet igen. då får vi se om han är trött eller inte. om han är trött så gnäller han istället för att leka..

men jag tror hans gnäll beror på värmen. inte för att det är extra varmt idag, än så länge. men han är alldeles kletig på grund av värmen.. och jag svettas oxå. så vatten gäller för den lille.. kanske blir ett bad idag. men jag är inge sugen på att bada i hav eller sjö. jag vill bada i pool. vad kräsen jag har blivit känner jag på den fronten.. vi får se vad dagen erbjuder!

evengemang.

idag har folk grejat ihop en träff från mitt gymnasium jag gick. det är blandat med folk men mest från min klass och parallelklassen. nått evengamang på facebook. det började med en träff för parallelklassen men dåligt intresse så blev det för alla som är i sundsvall.. de som jag umgicks med på gymnasietiden ska dit. jag ska inte dit. dels för jag inte fått nån inbjudan. inte för det är hela världen.. den stora orsaken är, Vad ska jag göra där??? skulle vara kul att se vissa. men det finns folk som jag inte vill träffa, som man är lite besviken på. eller något annat passande ord. och så har folk utvecklas, även jag, och för vissa tycker jag till det sämre. fast det kan väl bero på att man inte träffar de så har det blivit sämre fast egentligen har blivit bättre...

om det blivit så att mans kulle dit så skulle min följeslagare få följa med. alltså edwin ;) och det är nog ingen hit att ta med sig han på något sådant konstigt ställe. massa nya folka som kommer att dricka massa olämpligt. inte för att jag undviker att ta med han på fester..

nää. för vår del blir det nog träffa mamma/mormor ute och fika. skulle bli finväder framemot kvällen. och sedan blir det väl tv som vanligt. kanske lite tv-spel efter edwin somnat oxå. fastnat i en sån period nu :P

balkong.

idag har det inte hänt mycket. martin kommit på att han vill ha en ny bil. men det "roliga" i denna berättelse är att det fortfarande inte är en kombi. till och med en bil med mindre bagage.. jag påpekade vagnen då? då kom det från hans sida att vi får skaffa en mindre.. men helst av allt vill jag kunna få plats med den vi har eftersom det kommer bli en jätte bra vintervagn. men än så länge är ett bilköp bara fantasier. så inget att hänga upp sig på.

imorgon kanske vi ska grilla med mamma. ska bli muma. och på lördag kanske vi ska fiska eller nått med kusin och hennes familj. inget bestämt än.. få se hur denna helg blir. sen på måndag är det en vecka kvar tills vi åker. jag längtar såå. fast resan kommer ta slut fort eftersom den bara är en natt, men men.. måste komma på ett sätt att roa mig på bussen oxå, utan att man får ont i huvudet. hmm..

mina kissemissar bor numera på balkongen. de tycker denna värme är kanon, även på balkongen. som blir som ett växthus. kanske inte morrisen som söker sovställen inne. men hon tycker det är skönt att kunna gå ut på balkongen som hon vill. och så gillar hon vattenskålen inne i sovrummet. förstår inte varför vatten nånananstans är mycket godare än vid matskålarna??

nu ska min lilla son få sova och jag ska spela lite tv-spel. och dricka te..


semester.

när martin kom hem igår så berättade han att det blev två veckor semester. hans chef ville det. annars hade martin bara tagit en vecka.. jag tycker att han åtminstonde skulle ta två.

så vad ska man hitta på i dessa veckor då? första veckan, måndagmorgon åker vi på kryssning. han och jag. ska bli roligt och mysigt. vi kommer hem redan på tisdagkväll.. sen då. vad ska vi hitta på? sola och bada hoppas jag på. och så vill jag så gärna åka på nån djurpark, som varje sommar. men det lär inte martin vilja :( skansen och grönalund vore något, men det får nog bli när edwin är större. även när han är större, typ fem kanske, då ska vi ner till göteborg och gå på liseberg och universeum. och så klart borås djurpark...

men men, vad göra detta år? lär bli hemma och slö. fast det är väl bra det oxå..

skor.

jag har hittat världens snyggast skor till de små.

världens snyggast skor till de små.är de inte snygg så säg?? finns här.

mellis.

lite roligt. gav edwin mellis. men glömde ta fram den ur frysen igår. så tog fram den imorse.. så jag kan säga att melissen fortfarande var frusen när han skulle äta den. så det blev lite glass istället. han blåste ut ett frysmoln ur munen. såg så sött ut.. men han tyckte nog att det var gott ändå. och lite roligt men den nya konsistensen.. på ett sätt var det bra att den var frusen. edwin som är så varm av sig. bli lite "nedkyld".. och så är det tur att den tina snabbt. bara att hacka och röra om. blev väl fortfarande lite "isklumpar" i den.

ikväll ska jag verkligen komma ihåg att ta fram mellis tills imorgon.

Gatufesten 2010 - Lördag

uscha. vad trött jag är. blev helt slut när jag kom från stan.
 
mamma blev ledig idag. något strul nånstans så det gjorde så hon blev ledig :) så vi drog in på stan. jag ville kolla på mc-showen. och skulle köpa present.. först kollade vi på en barnkarneval som vi hänkade på. sedan dansade de limbo. en pojke vann en röd cykel. lite roligt då. vi hörde han pratade i telefon senare. "en cykel. helt gratis". lite sött.. sedan körde de limbo för vuxna, ville inte delta. och ingen aning vad denna förälder vann. det var ett kuvert i alla fall. säkert presentkort på galleria in..

efter detta gick vi och köpte present. och gick runt. mamma blev hungrig så det slutade i dalton tältet, igen ;) åt en vegetariskpaj igen. muma. och denna gång fick jag en majskolv :P edwin fick mellis. väntade in en kompis till mamma. som vi sedan gick och kollade på mc-showen med. rätt så roligt var det. maffigt. vi stod en bit ifrån och alldeles lagomt till storbildstv´n. man kände i hela kroppen när de gasade på. och så luktade det muma. muma i en viss del, om det blir för mycket luktar det bläää...

hörde senare att man inte kunde stå där de var för man blev döv, typ. ont i öronen.. men edwin sov på han. lite roligt att både gert fylking och robert wells var med. men jag trodde det inte var han i början. han var så skäggig, solbrillor. mamma hörde han prata, och hörde då stockholmska som dialekt. så hon var stensäker. jag fick ge mig..

efter showen som inte varade så länge gick vi neröver och kollade. och precis då kom hd-arna i kortage förbi där vi var. edwin vaknade. tog upp han så han fick se alla. vilket var lyckat.. gick sedan in på himlabadettorget och kollade in alla hojjar. och edwin kunde inte släppa de med ögonen. märks att det är en pojke :P

gick tillbaka till daltontältet lagomt till ständutt blakk skulle börja spela. edwin vägrade vara i vagnen. grinade och gnällde. inte för jag hörde han men man såg på han. han var trött. fick ingen ro i vagnen. han skulle vara uppe och dansa. vi gick innan de spelat klart. just för att edwin blev allt mer grinig. fast de spelade bara en till låt. sedan var det slut. och jag måste säga att "grabbarna" i bandet var slitna. det syndes. men de fick med sig publiken ändå, som vanligt. alltså jag diggar de. hur de får med sig alla. och mellansnacket de har anpassar de efter publiken. prata med den och skämta. en vakt fick sig x-antal skämt om sitt yrke, tex...

vi for hem. fick vänta på bussen i en halv timme.. den går bara en gång i timmen på helger. dumt.. edwin vägrade somna. när vi kom hem så var det en glad pojke. kunde leka en stund. innan det var dax för hans mat. sedan blev det sängen, vilket han fortfarande ligger i. sovit en timme typ. blir en stund till i alla fall..

Gatufesten 2010 - Fredag

idag ville lille man kliva upp halv nio. så sagt och gjort så gjorde vi det.. vi gjorde våra vanliga morgonsyslor. plus att jag packade för ännu en dag nere på gatufesten. vi gick hemifrån kvart -tjugo över tio. skulle träffa mamma vid ica halv elva.. gick in på ica och köpte dricka som jag skulle ha påvägen..

gick in till stan. stannade på ur&penn. mammas klocka har återigen gått sönder. men nu fick hon en ny, efter mycket om och men.. gjorde ett stopp på hm så hon fick köpa en kjol. sedan gick vi ner till starke man. köpte glass på vägen. mamma började må illa av den gasande solen. så vi gick upp på storgatan igen.. gick runt lite och satt oss på en parkbänk i skuggan, utanför sköna under.. satt en bra stund och kollade på folk. edwin fick mellis..

sedan hörde jag trummorna. så vi gick dit och kollade. dax för lunch. blev dalton tillslut. tredja dagen jag äter där. denna gång fick det bli en bakad potatis.. ständutt blakk började spela fyra så vi satt kvar tills dess. bad de värma välling. kom tillbaka efter en lååång stund. och flaskan var kokhet.. måste svalka den, tänkte vi.. men hur?? mamma kom på den briljanta idéen. fontänen i vängåvan. så vi gick dit och svalde vällingen :P gick tillbaka till dalton. och de hade ännu inte börja spela. tog en ståplats. inte alls så långt ifrån men ändå en bit.. satt på edwin hörselkopporna.

lyssnade på dem. och öset, dvs de fick med sig publiken alldeles på slutet. tycker de är så bra. och mellansnacket gör det hela mycket bättre. han är bra på improvisation. efter de spelat sina 60 min. så gick vi en omväg till bussen. förbi ett remställe :P har remmar kvar sedan onsdag men men. kan inte låta bli..

troligtvis går jag och edwin in imorgon oxå. få se om vi lyckas få med oss någon eller om vi går själva.. vi vill helst inte sitta hemma och uggla. martin måste få sova. slutar sju imorgonbitti. likaså på söndagmorgon.. skulle vilja se motorcykelshowen. i värsta fall går jag in till den och åker hem sen. vi får väl se hur det blir.. kanske en langos innan hemgång ;)

säng.

nää, nu blir det sängen. fast klockan bara slagit strax efter tio.. allt detta beror nog på att edwin fick lägga sig tidigare idag. plus så klev jag upp klcokan nio imorse = trött... snacka om man blivit van att kliva upp halv tio-tio. en halv timme tycker man ite gör så mycket.. kunde nog ligga och dra mig till dess oxå. men eftersom vi skulle gå in till stan och jag skulle packa diverse saker. så klev jag upp.. och edwin vakna så klart när mamman kliver ur sängen, med världens smailj. jag som tänkte att det vore skönt med en morgon för sig själv. men men. roligare med sällskap, tydligen ;)

Imorgon är det stan som gäller igen.. ingen aning när jag kommer att komma hem. lär nog bli som idag, vid tre. få se om man drar med sig martin nånstans då.. mat ska vi äta i alla fall. och det vill jag verkligen inte tillverka i denna värme. konstigt det dära. tar en långstund innan man är hungrig. blir hungrig men inte sugen på nån mat. blir typ bara äcklad.. men men.. vi funderade idag på marco polo, åkte dit och var världens kö. så vi gick. åt nån ananstans. som det var årsedan jag var... men marco polo ska vi nog till nån dag som denna. en varmdag. tänkte äta en sallad där. har inte gjort det där nån gång. och de verkar ha bra sådana, och berg kommer de ut med, om man äter där..

nää, sängen var det..

åhh, just det. börjat flagna lite lätt på ryggen. inte mycket. men tillräckligt för att jag ska störa mig. suck.. smörja, smörja, smörja... har för övrigt använd solskydd varje dag nu. och de senast dagarna har jag haft edwins 30'a i ansiktet. tänkte eftersom jag svettas och kan då bränna mig..

God Natt!

Gatufesten 2010 - Torsdag

om jag inte får träningsvärk i armarna efter denna gatufest, så vet inte jag.. man får jobba med vagnen i stort sett hela tiden. inte för jag klagar. men man får känna på att armarna finns de oxå. kan nog tänka mig att ryggen i sin tur blir sådär äckligt spänd igen..

och värst är det inne på tivolit. där alla refuger är. det är upp på dem, samtidigt vejja för folk som vägrar flytta på sig. så lust att köra på de!!! sedan alla kablar inne på tivolit. de finns ännu mer än refugerna. det finns bara ett ställe som det är nån grej de lagt kabeln i så man går i liiiiten uppför, som sedan går ner igen..

men det är inte bara i tivolit som det är jobb med vagnen. när det är folk. folk som springer överallt. fast på ett sätt gillar jag det.. jag är inte rädd för folkmassor, jag gillar det. gillar folk i rörelse.. kan sitta och kolla i evigheter...

idag så väntade jag på kusin med familj skulle komma. satt så snällt på en parkbänk mellan kebabcity och ica esplanad. bakom bajamajorna.. jag coh edwin satt och kollade på allt folk som gick förbi. och så började de trumma (detta inslag är från dagen innan). ni skulle sett edwins ögon. de blev stora som tefat. och lycklig blev han.. vi lär nog stötta på dessa imorgon oxå. då ska han få se på nära håll. då blir det nog en glad och lycklig bäbis igen :P

F i detta sällskap ville se EMD. så vi andra hade inget val. hon fick som hon ville. tur att de inte höll på så länge. men jag trodde inget annat heller eftersom det var via birsta city de spelade.. edwin somnade i vagnen med hörlurar på. lite roligt efter deras spelning så gick de förbi alldeles där vi stod. två vakter gick med deras sida. inte för att det var så jätte mycke folk efter dem. inte just då.. men allt folk kom efter dem.. blev slut framför scen och allt folk formade en kö. som blev mils lååång... vi gick. men gick en omväg för att slippa kön med barnvagnarna..

måste säga oxå. att idag åt jag en vegetarisk paj. helt klart godkänt. till utseende såg det ut som en felixpaj. men inte till smaken kan jag säga.. skulle få en majskolv med. stod det i menyn. men fick ingen.. men kusin ville inte ha sin så jag fick hennes.. imorgon blir det något annat. ska äta lunch. lär väl bli i något tält antar jag. så ingen frukost igen för fröken blom..

men frågan är om jag hinner ge edwin gröt innan vi går eller inte..  det hänger på när han kommer äta sin välling.. ska vara vid ica imorgon halv elva. så måste väl gå hemifrån kvart över tio. för att vara säker att jag är där då.. så ställa klockan på nio. så kanske dax att hoppa i sängen snart då. ska bara äta upp jordgubbarna, som jag köpte för 15 kr.. muma.


hahaha.

detta får en att skratta. hahaha..

för övrigt. hur kan man inte då ta bort bilen om man får välja..

och för det andra kan de inte se mellan tummen och pekfingret denna gång. det är ju ändå gatufest..

de gör nog samma sak imorgon....

Gatufesten 2010 - Onsdag + lite annat

idag var det gatufestdax. efter två stycken innedagar med tvätt så var det bara UT som gällde.. tänkte att vi skulle gå hemifrån vid ett men klockan hann att bli kvart-tjugo över ett innan vi begav oss, jag och edwin.. men jag hade ingen bråtska. tänkte kola lite på allsången på strora scen. men strunt samma om jag missade den..

svängde in på ica påvägen. edwin skulle ha något till mellis senare och jag något att dricka. men jag trodde att det skulle vara varmare ut än vad det var. men det var ändå varmt. inte för jag klagar... köpte mitt trocader, två för 15 kr. men kom på att de är ju varma. så fick ta en kall cola oxå. hade med mig en liten kylväska under vagnen. så i med det jag handlade i den, utom den kalla colan då..

vi gick in till stan. edwin somnade med min hjälp efter lite mer än halvavägen. tyckte att det skulle vara bra att få han att somna en stund i alla fall.. när jag kom in på stan blev det name it. gick förbi och såg att de hade 70%. så det blev fyra stycken tröjor åt edwin i storlek 74. han har typ inga långärmade i den storleken. men nu blev det några i alla fall. bodys har han fullt med, men tycker det är kul att ha tröjor oxå åt lille man. därinne på name it vaknade prinsen, så klart..

jagbehövde bedövninssalva till mina fötter, som jag glömde smörja med hemma. så det blev ett besök på apoteket. men insåg när jag kom in. så var jag mycket närmare lekplaneten. hade "lovat" edwin en ny leksak på vagnen. för de som satt där lossnar hela tiden. och risk för borttappning.. köpte typ en kedja i plast, alla länkar är olika färger och lite olika former på det själva runda. man får he i hop kedjan själv.. först så undvek jag de rosa och lila. men insåg att kedjan blir längre med de på. så det är rosa i den, men men.. satte fast den i vagnen. och trädde fast edwins nycklar i den, plus så ströp jag giraffen och grodan.. en helt klart prisvärd "leksak"..

blev in på apoteket och köpte bedövningssalva, plåster och en ny becure. eftersom den salvan kommer snart att höjas i pris.. påvägen ut hittade jag en bänk att bedöva och plåstra om mina fötter. inga sår än, men bäst att undvika.. kom på att kanske bäst att ge edwin mellis. så han fick sitta i sin vagn medan jag matade han. han satt så lungt och kollade på alla människor som gick förbi..

när vi kom ut igen så var klockan närmare halv fyra. och den tiden hade jag bestämt med martin. så gick till daltons tälten. men ingen martin. ringde han, men mobilsvar. hatar när det är så.. vid kvart i fyra så ringde martin upp. han var fortfarande hemma. han undrade hur han skulle hitta mig. jag förklarade att jag satt mig vid "parken" på esplanad. mellan ica och kebabcity... han kom vid fyra.. vi gick och köpte varsin nacotallrik. edwin fick ett rån.. sedan gick vi runt en sväng. martin gjorde upptäckten att det inte är nå bangijump iår. gick till tivolit. edwin fick dra i snöre. vann en nalle. som senare oxå fick strypas för att få ligga kvar i vagnen..

påväg från tivolit kom jag på att det var likabra att ge edwin mat. vi gick in på åhlens fiket. jag och martin tog en fika och edwin fick mat.. tänkte att det är likabra att fika oxå. annars klagar de väl på en om man komemr och be dem att värma och sätter sig och matar han utan att beställa nått...

efter fikat så gick martin till bilen. jag och edwin följde med. men gick tillbaka till stan. så till bilen och vände. satt mig i vängåvan och väntade på martins mamma. som vi skulle gå med resten av kvällen. hon hade med sig en "tant". det visade sig vara martins faster. som har varit världens suraste, som jag upplevt. satt vid fontänen till invigningen började. vi alla gick dit och kollade. edwin somande med hörselkopor på. träffade nån som vi då beslöt att gå och köpa langos med.. åt langos. köpte remar. försökte få tag i mamma. som jag senare fick tag i. tänkte åka samma buss som hon. hade en minut på mig.. men jag hann ;) vi satt och prata så jag missade plinga. så fick kliva av en busshållplats senare. inte för att det är hela världen..

Imorgon är det dax för gatufesten igen. men då med kusin. och hennes familj som vi ska äta lunch med. och åka karusell, eller hur det var. sen vet jag inte om vi fortsätter gå eller hur det blir. men det återstår tills imorgon att se ;)

och på fredag är det oxå gatufesten på dagen men då med mamma. ska försöka gå på lördagen oxå, vill se mc-koncerten på dagen..

Måste nämna oxå att edwin har kommit på det dära med att skrika. ajj, mina öron säger jag bara.. jag längtar inte tills den dagen han inser att trapphuset är jätte kul att skrika i. eftersom det ekar.. fast det ekar inte likamycket på vår våning, tycker jag. eftersom vi bor längst ner.. men det är min uppfattning..

Även så i söndags så gjorde han ett 10-månaders tecken. att slå saker ihop. ha en i varje hand och klappa ihop dem. det var första gången. har inte sett det något mer. än så länge..

även i söndags så gjorde edwin ett jätte bajskalas. hade bajs ända i håret. det kom på tröjan och när jag skulle ta bort den så drog jag hela ryggen och håret. fast jag var försiktig. även på min tröja kom det.. tog bort allt med våtserveter. sa att han egentligen behövde bada. sagt och gjort. edwin fick bada ute i farmors diskho. där han bland annat skalar potatis. och det vattnet som används är uppvärmt av solen, tror jag.. när han var klar och påklädd så sprang jag in till faster och handtvättade kläderna så det inte skulle bli nån fläck..

lite roligt. så här i efterhand. sedan blev edwin kallad skitunge. och då med en mening ;)

blåmärke.

på min rygg känns det som onda finnar eller blåmärken. efter massagen igår. beror inte på brännan. som inte är så röd, men lite.. mina muskler är ömma.. men skönt var det. så klaga gör jag inte. om ni nu skulle tro det.

edwin tog sig förbi mitt hinder. hade ställt en stol mellan köket och vardagsrummet. men han flyttade på stolen och tog sig förbi.. han förstod inte innebörden varför den var där. min goa lilla prins. funderar nästan på att skaffa en grind som man kan ha där. han kan ta sig till köket den andra vägen men då hinner man stoppa han innan han kommit in..

idag slutade det med att jag tog upp kissarnas skålar. så de förföljer mig mitt minsta lilla steg.. ställde en vattenskål i sovrummet så det har de i alla fall. maten får de tillbaka efter edwin lagt sig. vilket det nu snart är dax för..

kissarna måste vänja sig med att maten är borta under dagarna. inte hela dagarna men medan edwin är på sitt kryptåg. funderar på att rensa bänken så de får hoppa upp och äta. men de är jag rädd för att de vänjer sig att vara där. vilket ger dubbla budskap för dem, som inte är så bra..

måste säga att edwin tog sin första kattbajs idag. skulle sopa upp kattmat i köket. vilket han får syn på sopskyffeln med diverse grejer på. och tar en kattbajs.. huvva. martin skrattade medan han sa ajjajj. sedan skyndade han sig ut genom dörren :P så det var bara att ta av han den och tvätta händerna.

nä. nu måste jag ta hand om gnällig pojk. som verkar fastnat nånstans. om han är trött och fastnar så gnäller han. om han är pigg så klurar han ut hur man gör..


badet.

bad idag. gick alldeles toppen..
 
edwin sov bara typ 15-30 min i vagnen. inte alls länge. så efter lite mat här hemma så slocknade han i sin säng.. få se hur långe han sover eller om man får väcka han vid senast åtta...

edwins reaktion när vi gick ner i vattnet. var liksom ingen reaktion. mer liksom det har har jag gjort förr.. men han gillat :) vi började med att gå och bada i den stora basängen. med att han hängde på min höft. mamma tog över så busade jag med lea.. mamma klev upp med edwin och satt sig i lillpoolen istället.. jag och lea badade och badade.. efter en stund löste jag av mamma i lillpoolen.. lea hämtade en båt som edwin fick sitta i. jag höll i han. men efter ett tag så lyckades han ändå trilla i vattnet. så en kallsup till han. hans första. kom ett litet gnäll sen var det bra.. då fick han vattenkanan han lekte med innan båten. så var han nöjd..

vi klev upp och åt lunch. tonfisksallad. inte alls så tokigt som jag trodde det skulle vara. och till det åt vi painrich med skinkost. muma ;) det var då edwin fick sova i sin vagn. en stund. jag hade lovat lea att vi skulle bada i stora poolen efter vi hade ätit. så sagt och gjort..plask och plask.. klev upp när jag såg att edwin var vaken. han fick sin mellis.. sedan hoppade vi ner i storpoolen igen.. badade och badade..

sist men inte minst. så hämtade jag edwin igen och satt oss i lillpoolen. riktigt mysigt. massa små tjejer var runt omkring oss och pratade med oss. lite roligt. edwin charamde de. sen skulle alla tjejer härma vad lea gjorde. mot edwin då. så det blev ett himlans liv, med bu mjau vovv.. och så vidare...

måste säga att parasollet var bättre än förväntat. tänkte att det ger väl bara skugga. men även att det var svallare i den skuggan. oftast brukar konstgjorda skuggor vara varma. men inte av denna. denna produkt är helt klart prisvärt.. ganska så stor skugga blev det oxå... men till nästa gång ska jag ta en egen filt till parasollet. blev tvungen att flytta filten mot slutet. så han kan börja sitta på min filt nästa gång och när solen flyttar sig och man måste flytta filten så tar man den andra filten. värsta smarta :P

och färg hade man fått oxå. trodde det inte skulle bli en sån skillnad som det är. värsta linjerna på ryggen. fast jag går typ aldrig i linne. bara badlinnet jag har. så det gör inget.. kul att få färg, älskar det :P

joo, badblöjorna var perfekta oxå. edwin badade i badblöja, t-shirt och solhatt.. lite svårt dock att se vad som var fram och bak på blöjorna. men fann ett sätt..

nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på tv. tror det inte är nått där ikväll men men.. kanske lite tv-spel. råkade klara så nu sitter jag inte fast längre. dock fick jag bara en bronsstjärna, men kan gå tillbaka sen och göra om sedan om jag vill... mat kanske man ska äta först...

imorgon skulle vi ha tvättstuga hela dagen. men jag känner att vi ska bada imorgon oxå. det ryktas om att detta väder ska vara imorgon oxå. så ska byta tvättstuga tills på måndag. och försöka få hela dagen så istället.. för på söndag ska vi bort. och imorgon bad.. kanske blir bad på söndag oxå. fast då i en sjö :P vi får se vad vädret säger, och badtemperaturen...

massage.

fick massage idag. var skönt. men ont gjorde det. speciellt i övredelen av ryggen. kunde inte vrida mig av smärta heller. så fick ligga stil och verkligen koncentrera mig på att ligga stil och försöka ta bort det onda med tanke. men det gick sådär.. blev ju bättre efter ett tag. och mot höfterna gjorde oxå ont. men det beror väl bland annat på att jag ligger på höfterna och sover.. känner nu i axlarna när jag sitter vid datorn. man kanske ska gå och se på tv istället. så kroppen får vila.

edwin somande på sista bussen hem. han somnade sittande. lade ner till liggläge. men då vakna han så klart och gnäller. fick nappen så somnade han.. han sover än.....

RSS 2.0