Dag 120.

Veckans tema är Jobb. 
 
120. Jobbar du för att leva, eller lever du för att jobba?
 
Jag jobbar så jag kan leva. Göra roliga saker tillsammans med familjen. Och spara till sådana saker som kostar lite mer, såsom semster eller just den saken som jag velat ha så länge, etc. Nu är jag rätt bra på att spara, eller ibland i alla fall. Då det är jag som köper saker åt Edwin, så kan man väl kanske se vissa saker som slösa men han måste ha kläder, skor, jacka, osv. Och om någon leksak slinker med ibland gör väl inget? Dock var det rätt längesedan då hans rum är i kaos (igen) så inge mer inköp utav mig. Kanske något som man sparar till födelsedag eller jul. Dock har jag tänkt att han ska få välja en sak för han slutat med nappen och en sak för han slutat med blöjan på heltid. Men frågan är när det ska göras.
 
Så på frågan är jag en som jobbar för att leva. Fast då men är inne i ett "jobbruch" så känns det mer som att man lever för att jobba. För jag kan inte tacka nej. Men samtidigt ger det kluring som man kan leva för sedan då det är lugnt igen. 
 
 Bild lånad från http://www.brobygrafiska.se/?page_id=2483

Dag 119.

Temat är Jobb
 
119. Hur många jobb har du haft?
 
Haha. Har aldrig varit anställd. Haft ett sommarjobb på två veckor. Ett annat sommarjobb som jag gjorde vissa saker åt men fick aldrig betalt.
 
Och nu timvikar jag inom förskolan. Och det trivs jag så bra med så där blir jag nog kvar ett tag.
 
 

Dag 118.

Veckans tema är Jobb.
 
118. Skulle du kunna åka till Norge och rensa fisk hela dagarna under en säsong bara för att det är bra betalt?
 
Det skulle jag inte klara av att göra. Dels vara borta från familjen. Och även om det vore för en massa år sedan så hade jag även en familj, dvs min mamma och pappa. 
 
Och sedan tycker jag att det är så äckligt. Äter inte ens fisk och jag tror det inte skulle bli bättre utav att jobba med att rensa fisk. 
 
Men om man tänker som så ett annat jobb som ger bra betalt. Så skulle jag ändå inte flytta från, inte ens till annan ort. Är lite för hemkär för det ;)

Sötsaft/Fusksaft.

Jag kokade sötsaft för någon dag sedan. Så skönt att ha flera flaskor i kylen. Edwin har sin egna fun light, så detta är bara till oss andra i familljen. Dock är det fusksaft då man bara kokar socker med vatten och när det svalnat en aning tillsätter man ett extrakt. Så sötsaft/fusksaft ;) Jag bruka tillsätta mer vatten i kastrullen än vad det står. Detta är av smak smultron och sist hade vi jordgubbe och jordgubbe var ändå godare. 
 
 

Dag 117.

Veckans tema är Framtiden. 
 
117. 5 saker du tror kommer vara annorlunda om 50 år
 
Har redan varit in och snuddat på den frågeställning men en sak som jag tror kommer vara annorlunda är att det kommer vara mer teknikprylar till diverse saker. Varför inte en elektrisk stekspade som vänder våran mat i stekpannan? Eller kanske en slev som rör sig själv? osv.
 
Såsom mobiltelefonerna, kommer vara annorlunda. Om de nu går att göra annorlunda ;) 
 
Och våran beslysning som vi har hemma kommer då också att vara olik den vi har nu. Då glödlamporna redan nu håller på att utplånas, och dess efterföljare som energisparlampan innehåller kvivksilver. Och LED (som är det bästa, enligt mig) ger ett kallt sken. Så jag tror om 50år kommer det finnas ett annat alternativ som är det bästa. 
 
Och vad gäller små bäbisar så kommer det komma fler produkter som man inte kommer klara sig utan. Såsom på Edwins bäbistid fanns det inget bäbisnest men nu finns det oändligt många, och det är väl en pryl de flesta inte skulle klara sig utan, till exempel.
 
Och "lättheten" att få ett jobb tror jag kommer vara ännu svårare än vad det är nu. För det första så kommer det bli ett måste att gå på högskola/universitet, för att få sig en bra utbildning. Och eftersom teknikprylarna kommer öka så kommer de flesta jobb minska, bli elektronik, osv. Så jobben minskar och krävs högre utbildning för de få som finns. Sedan tror jag också att det kommer bli obligatoriskt att gå förskoleklass, dvs börja som 6 åring i skolan.

Dag 116.

Temat är Framtiden. 
 
116. Hiss & Diss - Framtiden
 
Jag ser bara hiss'ar med framtiden. Att det alltid kan bli bättre, fast i och för sig kan det ibland inte bli bättre men då är man på topp. 
 
Framtiden ska man inget veta om vad som kommer ske. Hur kul skulle det då vara? Men vissa saker kan man "boka" såsom den dagen ska det jobbas, och den dagen ska det göras det. Men den dära "stora" framtiden, hur det kommer vara om 20/10/5 år? det är ingen som kan svara på. Tycker det är lite spännande.

Dag 115.

Veckans tema är Framtiden.
 
115. Länka en blogg / person du hoppas få följa i många år till
 
Nu är vi där vid länka, igen. Men en person jag önskar att följa många/alla år till som inte har något att länka till är min underbara älskade son. 
 
Edwin
 

Dag 114.

Temat är Framtiden
 
114. Om du grävde ner en tidskapsel idag, vad skulle du lägga i den?
 
I en tidskapsel skulle jag lägga en blueray-skiva för jag tror att den tekniken kommer gå framåt ytterligare, och redan nu har de utplånat (och det rätt så fort) hd-skivan som fanns för ett tag sedan. 
 
Sedan skulle jag lägga i en mobiltelefon för den kommer också utvecklas ytterligare. 
 
Och sist och inte minst skulle jag lägga ner något konstigt. Någon kökspryl som är väldigt smart men som man inte kan lista ut vad den är till. såsom kapsylöppnaren eller någon konservöppnare.
 
Bild lånad från http://www.dryckesglas.se/epages/dryckesglas_se.sf/?Locale=sv_SE&ObjectPath=/Shops/dryckesglas.se/Products/OP01&ViewAction=ViewProductViaPortal

Låga värden.

Pojken med kort stubin, det har jag det, fast det har ofta haft en naturlig förklaring. Han varit låg. Igår gick det massvis med dextro. Och känsla av att det kommer bli så idag också då han blir arg så lätt. Men hoppas jag har fel och det är fina och stabila värden idag. 
 
Bild lånad från www.mathem.se

Tvättar.

Jag fortsätter att tvätta idag och kommer inte att bli klar denna gång heller. Vi hade/har så mycket tvätt, plus så vill jag tvätta alla vinterkläder oh även andra jackor, osv. Så det är en hel del. Sedan såg jag ett par julgardiner liggandes på ett ställe också som jag visst hade glömt att tvätta när julen dansades ut. Så får se om de åker med nu, eller om det blir senare någon gång ;)
 
Eftersom torkskåpet är fullt och en maskin fick inte plats så tvättar jag nu två maskiner med jackor. Och eftersom jag ligger ett torkskåp bak så bli även nästa maskin något annat. Funderar på att ta några handdukar, eller något som ska in i torktumlaren. Kanske, kanske, får se vad jag hittar på. 
 
En bild som jag gjort i paint för en herrans massa år sedan.
 
 

Dag 113.

Veckans tema är Framtiden. 
 
113. Ju äldre man blir desto bättre blir livet, eller?
 
Man uppskattar livet mer ju äldre man blir tills man kommer till den gräns, dvs "gamling". Och man blir en gamling beroende på vart man är i livet, hur många krämpor man har osv. Morfar är där nu liksom M´s mormor, att de inte "orkar", att deras krämpor inte är värt att "laga" enligt dem själva, osv, osv. 
 
Sen kan jag väl inte påstå att livet blir bättre med åldern. Ju äldre man är desto större problem har man. Nu tänker man mer att när man var liten så hade man inga problem, då var problemen mer vad för lekar som skulle lekas, osv. Men samtidigt är det väl ändå bättre att vara "stor" bestämma själv, få egna barn, osv. 
 
Så livet kanske är bäst där i mitten om man får bli frisk och utan alvarliga bekymmer. 
 
 Bild lånad från http://www.balorina.se/citat/713-livet-mats-inte-i-antal-andetag.html

Förskolan ringde.

Idag då jag gjorde mig och Edwin klar för att gå till förskolan ringer de och frågar om vi hade tänkt komma idag?. Ja, svarade jag då. Och fick då reda på att ett barn hade spytt ner hela avdelningen och att de bara var två personal så de hann inte sanera mer än att torka. Men de skulle ha golvvård idag så det skulle lösas sig ändå. 
 
Jag fick göra som jag vill, om vi ville gå dit eller inte. De skulle vara ute mestadels av dagen, och vi kunde om vi ville bara gå dit och leka ute också. Jag svarade att om vi inte kommer så kommer vi imorgon. 
 
Jag hade bokat tvättstuga så kändes inte så lustigt att gå dit och leka max 30min för att gå hem igen. Så Edwin fick stanna hemma, medan jag sprang upp och ner ur tvättstugan. Vid ett tog vi bussen till stan för att fika och kolla läget en snabbis. Edwin fick leka av sig vid "lekparken" vid navet. Han hängde och klängde som en apa och ramlade x antal gånger. Men gick bra alla gånger, och tur var väl det. Han börjar bli lite för tuff för de och håller inget tillbaka längre, så det börja bli lite farligt. 
 
När vi kom hem igen så fortsätta tvättande som pappan i familjen hade fortsätt på, så skönt att det var ledigt hela dagen. Fast det blev inga kläder tvättade, hur vi nu lyckades med det. Men tvättade sängkläder, och massa sådant som legat och tryckt. 
 
Grillat till middag i våran nya grill. Kyckling fick det bli. 
 
Men åter till förskolan. Vi bestämde som så att han får vara hemma hela veckan. Kanske gå på torsdag. Ska ringa och kolla läget, imorgon. Men känns som han får vara hemma. Och ha påsklov, osv. För magsjuka vill vi inte ha. 

Dag 112.

Temat är Framtiden.
 
112. Hur tror du samhället ser ut om 20 år?
 
Om 20 år kommer det vara mer teknik och mer datoriserat. Då utvecklingen går framåt åt sådana saker. Men samtidigt kan man hoppas på att om 20 år finns mer jobb än nu, men samtidigt med denna utveckling så ser det inte lovande ut. Fast jobben hänger väl mer på hur ekonomin ser ut än hur tekniken är, fast samtidigt hänger det också ihop.
 
Sen så tror jag inte att det kommer vara så super stor skillnad, egentligen. Fast om man tänker så skiljer det lite mer än 20 år på mig och Edwin. Och våra uppväxter skiljer sig en anning. Jag hade ingen Ipod att spela på, fick mitt första tv-spel då jag var typ nio-tio år. Han kommer få en mobil då han börjar i skolan, och jag hade min första då jag gick i nian. Fast att han får en sådan beror på helt andra saker. Sen är det mer saker som skiljer sig, men det är som sagt mer teknikprylar nu motför då. Vilket troligtvi kommer bli om 20 år också.
 
 Bild lånad från http://oxtorgetshc.se/vi-bygger-for-framtiden-pa-soderhamnsfjarden

Fint väder.

Massa sol idag. Så skönt. Varit ute och lekt hela dagen. Tanken slog mig att vi skulle gå ut efter vi ätit också, men känner att det skippar vi. Vi är inne och latar oss istället.

Dag 111.

Veckans tema är framtiden.
 
111. Har du några planer för framtiden?
 
Jag har olika spår i framtiden och beroende på vad det är för dag så som sagt massa olika. Bland annat funderar jag på att utbilda mig till förskolepedagog, skulle vara skoj. Och samtidigt skulle det vara kul att arbeta med diabetes hos barn. Så jaa, jag vet inte alls. Funderar i alla fall på att ringa kommun om de har någon speciallista med specifika kunskaper som man kan skriva upp sig på. För Edwins diabetes kan jag, och kan grunden. Då alla barn är olika och reagerar olika på samma sak. men skulle så gärna vilja lära mig mer. 
 
Sen vill jag bo lite större än denna trea som vi bor i nu. Är väl snarare att vi har för mycket saker och som jag är har jag svårt att slänga saker. Men som jag sagt förrut, ska ta ett rum i sänder. 
 
 Bild lånad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_motorv%C3%A4gar_i_Nederl%C3%A4nderna

Dag 110.

Veckans tema är Påsken.
 
110. 5 bloggare du tycker förtjänar varsitt påskägg
 
Tycker alla förtjänar ett påskägg. För glädje ska man sprida, då kan de negativa som finns ändras till positivitet. Förhoppningsvis. Annars finns det många som förtjänar ett varsit ägg. 
 
 Bild lånad från http://www.mireille.nu/im-produkter/

Dag 109.

Temat är Påsken.
 
109. Hiss & Diss - Påsken
 
Hiss: Få träffa nära och kära. Bli bjuden på middag. Äta god mat. Påskgodis. Ägg!
 
Diss: Man inte får något påskägg längre, utan får köpa sitt egna ;)
 
 Bild lånad från http://www.dagnelidkliniken.se/nyheter/2013/glad-pask/

Dag 108.

Veckans tema är Påsken.
 
108. Länka till en påskdekoration som skulle passa bra hemma hos dig
 
Tuppen på denna bild under är något som jag skulle kunna ha här hemma. 
 
 Bild lånad från http://www.styleroom.se/inspiration/p%C3%A5sk
 

Dag 107.

Temat är Påsken.
 
107. Om du fick välja, hur skulle du fira påsken?
 
Med god påskmiddag. Nu ska vi få en påskmiddag både på fredag och söndag. Men det är inte det klassika, på söndagen kan jag inte säga vad vi får. Men fredagen vet jag. Edwin får påskägg, två på fredag, av oss på lördagen, och troligtvis ett på söndagen. Ingen aning. Och inget godis, ska väl vara ett kinderägg i ett på fredag och ett stort kinderägg från oss på lördag. Det får bli lördagens godis, ett jätte kinderägg. 100g är det, ett vanligt är på 20g. Jag har räknat ut att det är 50g kolhydrater så 1E, så det blir bra.
 
 Bild lånad från http://www.studioaktiverum.se/blogg/?p=3467

Dag 106.

Temat denna vecka är Påsken.
 
106. Brukar du påskpyssla?
 
Detta år har jag/vi påskpysslat. Köpte äggformade "frigolit" ägg på panduro. Som vi målade. Edwin hade fart i brallan och målade massvis men när han hade gjort fem stycken orkade han inget mer, så jag fick då också måla fem ägg. Efter att få torkat ett dygn, de var torr en korttid efter men då hade vi inte tid att limma då vi skulle iväg. Vi använde limpistolen, jag limmade och Edwin vissade vart sakerna skulle sitta på hans ägg. Bokstäverna fick han sätta dit själv då de inte är limpistolad. 
 
Vi hade en trevlig stund, eller snarare två, och kreativiteten flödade bland oss. 
 
 

Dag 105.

Temat är Påsken.
 
105. Visa en bild på det påskigaste du äger
 
 Äger inte så mycket påskpynt. då vi inte brukar fira påsken såsom julen. Vi firar den med att bli bortbjudna på mat ;) och påskägg till Edwin. Och påskgodis till mig ;) Men det finaste vi äger är denna fina påsktupp som Edwin gjorde förra året på förskolan. 
 
 

Dag 104.

Veckans tema är Påsken.
 
104. Vad vill du ha i ditt påskägg?
 
I mitt påskägg vill jag ha en resa till Gekås. Jag vill så gärna dit, så det ska väl gå at lösa på ett eller annat sätt. Har någon lösning i skallen men vet inte om det funkar i praktiken. Vi får väl se. 
 
 Bild lånad från http://www.skaraborgsresor.se/index.php/resa/36/ullared-och-gekas

Dag 103.

Veckans tema är Bloggvärlden.
 
103. 5 tips för en bättre blogg
 
Ska jag ge tips för en bättre blogg som inte alls är så "kunnig" ;)
 
Med mycket bilder, och det försöker jag med. ibland lyckas jag och ibland inte. 
 
Luftig text, inte trycka ihop allt. Det försöker jag då också med. 
 
"Många" inlägg. Jag ser hellre flera uppdateringar än en som en enda stor info. Hellre mer små. Men sen kan jag väl tycka att vissa går in i varandra och då är det helt okej att trycka ihop det.
 
Kanske inte så mycket, "Idag har jag gjort...." Blir alldeles för dagbok'igt. För vissa funkar det och inte för vissa. Man får känna sig för. 
 
Försök till att skriva ett hyfsat språk.
 
http://www.barndesign.se/se/art/underlagg-moln-vit.php

Dag 102.

Temat är Bloggvärlden.
 
102. Hiss & Diss - Bloggvärlden
 
Hiss kan vara att det är "skoj" att läsa hur andra gör på dagarna, lösa sina "problem" etc. 
 
Den största dissen enligt mig är att det kan komma påhopp liksom att text kan misstolkas. 

Dag 101.

Temat är Bloggvärlden.
 
101. Länka en blogg som är olik din men som du gillar
 
De flesta jag läser är lik på ett eller annat sätt. Dagboks-form de flesta utav dem men en som ändå är olik min fast det må vara dagboks-form är ändå (håll i er) Kissie. Ja, jag läser hennes blogg och jag må tycka den är bra. Dock läste jag inte den i början då hon var mer provocerande osv. Nu är det mer eller mindre en vanlig tjej med för mycket pengar ;) *skratt* Inget illa menat, kan ta upp "viktiga" ämnen och aktuella ämnen.
 
Nu kom jag på en till som jag läser som är helt olik min. Det är Ebba. Och den läser jag väl som de flesta inte allt, men det jag definitvit läser är alla kungabilder från världen över. 

Dag 100.

Veckans tema är Bloggvärlden.
Även dag 100 :)
 
100. Om du fick ändra en sak med bloggvärlden, vad skulle det vara?
 
Att alla ska vara lite snällare med varandra. Inte för jag råkat ut för något men vet att det är väldigt lätt. Och speciellt att misstolka text. 
 
Troll har jag råkat ut för i ett forum. Visste inte vad det var innan men efter det vet jag och är då mer på min vakt speciellt i sådana tillfälle och speciellt i den gruppen då det lär vara fler. Kanske fler som samma människa gjort. Och hitta på denna historia och sedan är allt en stor fet lögn. Känns så konstigt. Och allt var så bra skrivet så man kan hoppas på att människan kommer ut med en bok, för då skulle den läsas. Fast ska väl vara trygga med att det inte var en sanning med det som skrevs att det inte var något barn som var så sjuk, osv. Men som sagt helt sjukt, är fortfarande stum och ändå var det ca tre månader sen det kom fram att det var ett troll.
 
 Bild lånad från http://chroniclesofharriet.com/tag/troll/

Dag 99.

Temat är Bloggvärlden.
 
099. Har du skaffat någon ny vänskap tack vare att du bloggar?
 
Inte på min blogg kan jag väl påstå. Den är väl mer död än levande ;) i alla fall stundtals. Som just nu går det trögt...

Dag 98.

Temat är Bloggvärlden
 
098. Borde det finnas en åldersgräns för att blogga?
 
Skulle säga det beror på vad man ska skriva om. Så fort man kan skriva kan man väl få en blogg, men kanske mer som en dagbok. För det är väl det en blogg är, dagbok på internet. Ska ha i tanke att alla kan läsa, men samtidigt kan man som förälder låsa bloggen. Det kommer öva barnets skrivförståelse, vilket är positivt. 
 
Men jag vet inte om jag skulle kasta ut Edwin i denna värld så fort. Och sen tror jag inte han kommer ha detta intresse, det kommer vara massa bus.
 
 I lördags då vi väntade på bussen i kylan.

Dag 97.

Veckans tema är Bloggvärlden.
 
097. Varför läser du bloggar?
 
Man kan få massa tips. Dels recept, och matinspiration men även andra tips såsom produkter. Och sedan någons händelse kan ge en tips på hur man själv skulle kunna lösa om man hamnar i samma sits. Liksom olika berättelser är väl också roligt att läsa. 
 
Visa dagar är allt roligt att läsa, vissa andra dagar sollar jag bort desto mer.

Dag 96.

Veckans tema är Våren.
 
096. 5 våriga plagg du tycker är snygga
 
Jadu, är då inte så klädintresserad. Men kan tycka att väst är snyggt på våren. 
 
Bild lånad från http://www.hm.com/se/product/23789?article=23789-A
 
Sen har jag nog väldigt svårt att få fram fyra stycken till. haha. 

Schema.

Nu har jag fått mina dagar att jobba. Det blev nio stycken, utsprida på hela maj-månad. Så skoj det ska bli. Fått lite "tips" på saker jag kan göra. Är en ny personal så man har lite att bevisa ;) sedan så påpekar de flesta att vikarierna bara pratar och inte leker med barnen. Så det ska jag göra. Nog med att jag gjorde det sist. Blev "attakerad" av barn som ville leka, så självklart. Tycker det är lättare inomhus då man kan spela med dem, eller något. Utomhus leker de så bra själv med diverse lekar. Så ska bli skoj. Roligt att det är utspritt också så hinner man få massvis med energi mellan gångerna :P Sedan kan jag tänka mig att det kan bli fler dagar också, de bruka kunna föröka sig lite.
 
På ett sätt är det skönt att jag inte har kunnat jobbat något förrän nu. Jag har sluppit den värsta delen av året. Vintern, och alla dess kläder. Så klart är det skoj att jobba då också men eftersom jag är en sommarmänniska så gillar jag denna tid bättre. Och nu kommer man få lapa massvis med sol också. Och jag som blir brun fort. Behövdes inte många dagar i solen förra året. 
 
Jag längtar. Nu är det första passet på tisdag. Och sedan i Maj. Men kan säkert ramla in något mellan där också. Jag håller mina tummar och tår.

Dag 95.

Temat är Våren.
 
095. Hiss & Diss - Våren
 
Hiss men våren är att då är sommaren snart på intågande :)
 
Varmt och skönt är det också. Och kan vara ute mer. 
 
Diss är början på våren då all snö smälter och det bara blir slask av alltihopa och man önskade att man ägde ett par gummistövlar att ha på fötterna så man slapp att bli dygnsur om fötterna.

Dag 94.

Temat är Våren.
 
094. Tipsa om något bra som du använder dig av på våren
 
Fleecejacka och gympaskor. Och när den riktig värmen kommer börjar jag använda solskydd, dock så bränner jag mig typ aldrig så en faktor på 8 räcker hela sommaren för mig, om den spenderas i Sverige. 
 
När det är lite varmare räcker det med en huvtröja och väst (för att komma åt fickorna) Och när jag lessnar på västen så är det bara huvtröjan som gäller. 
 
 Bild lånad från http://www.almedahls.com/produkter/vard-service/fleece/fleecejacka-dam/

Avvaktar.

Ingen direkt hit att ringa hälsocentralen. Fick till svar att avvakta, om det var samma problem idag skulle jag ringa imorgon igen. Och seriöst jag orkar inte. Jag avvaktar till efter helgen istället. Ska jobba på tisdag så på måndagen då.

Dag 93.

Veckans tema är Våren.
 
093. Om du bara får välja ett vårtecken, vilket känns mest vårigt?
 
Lukten av hundbajs, eller dofter överlag. haha. För mig betyder det vår. Då smälter snön och marken blir varm. Och lukterna kommer fram, och hundbajsdoften kommer först utav alla dofter.
 
 Bild lånad från http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/tuffare-tag-mot-hundbajs-i-vellinge/

Volvo V70 T4.

Det råkade bli ett bil köp idag. Nämde till min andra hälft om att det är bilvecka på volvo, med super avslutning till helgen med lotterier osv. Det var under en sådan helg bilen vi har nu köptes, så från en dag till en annan. 
 
Han sade att han inte skulle köpa, bara koll. Fick mig ett samtal efter han provkört två bilar, då de inte hade exakt denna bil. Motorn i en bil, som han fick testa, och karrosen fick han testa med en annan. Han lät rätt övertygad redan då men skulle avvakta. 
 
Jag ringer upp lite senare och berättade något och frågade om han hade fattat ett beslut. Och efter lite frågor så insåg jag att vi inte kommer "förlora" så mycket på en ny bil. Så klart kommer den tappa rätt rejält i början, det gör de alltid. Men eftersom vår nuvarande bil nu snart är två år försvinner nybilsgarantin och den nya var det även gratis service i tre år. Skatten var billigare motför nu, försäkring nästintill densamma. Ska dra mindre, osv, osv. Jag tyckte det övervägde till köp. 
 
Så fick det bli. Inte för jag avgör, om ni tror det. Så klart kan jag påverka men beslutet fattar inte jag. Så om två veckor kommer den nya pärlan. En svart volvo V70 T4. Kommer kännas konstigt att åka i en neutralfärg men man vänjer sig nog. 
 
Edwins reaktion på det hela "Jag kommer sakna vår bil". Men nu hinner han säga ett adjö innan, och så tror jag att det kommer bli så mycket bättre med en ny. 
 
Vår nya bil.V

Ringa igen.

Får ringa hälsocentralen imorgon igen. Sköterskan sade mig "om det inte är bra om en vecka får du ringa" Och här är vi nu. Okej, det är bättre. Den ständiga känslan att vara kissnödig är borta liksom smärtan över blåsan då man inte kissar, och att jag slipper gå och skvätta och ändå vara kissnödig.
 
Det som är kvar är att det fortfarande kan göra ont då jag kissar, kanske lite mer illande, fast jag vet inte. Och den smärtan borde inte vara där efter att ha ätit en pencillinkur. Okej, det känns mer som en begynnade UVI om jag skulle ringa in nu med enbart det så skulle det sägas "drick mer och äterkom". Men jag tycker att de inte kan säga så eftersom jag precis ätit en kur, som sagt. Så jag hoppas de tar in mig. För det är något som inte är som det ska. För smärtan i sidan är enorm.
 
Smärta, smärta, smärta. Stundtals bättre. dvs då jag vaknar. En dov smärta då för att eskalera mer mot kvällen. Vid middagstid börja smärtan komma mer, sen ökar det. Konstigt nog kan jag sova, men för jag försöker koppla bort det. Och till slut orkar jag inte mer så då somnar jag.
 
Så något som är galet. Funderat på njursten, som jag aldrig har haft. Men det stämmer inte riktigt. Det kom i samband med UVI´n, när jag fick gå så länge för att inte få kissa den torsdagen. Det var då det började på riktigt. Hade känning innan, men inte som nu. Så det får hälsocentralen reda ut. Kan inte gå såhär, speciellt inte då jag ska jobba på tisdag. Vilket innebär ännu mer påfrestning. Sedan kan väl inte jag riktigt ta det lugnt, har jag insett, sprungit runt på Birsta idag. Och medan jag ändå gjorde mat så kokade jag saft och gjorde ren glasflaskor, etc. Så stilla funkar inte, är väl då smärtan kommer också. Så i rörelse så jag slipper tänka efter....

Dag 92.

Temat är Våren.
 
092. Brukar du vårstäda?
 
Det kan jag väl inte påstå att jag gör. Väl alltid skönt när våren kommer och att när det är städat och fint. Men vårstäda kan jag då inte påstå att jag gör. 
 
När jag bodde med pappa vårstädade/sommarstädade vi marshen. eller vi, snarare jag som sopade järnet därinne. Men då var det varmt ute så försommaren skedde det.
 
http://www.gotland.net/sv/att-gora/konstnarlig-stadning-pa-faro
 

Beställt.

Nu har jag skickat iväg order för lite saker.
 
Diabetesväska med plats för lite allt möjligt. Dock valde jag en med skönhetsfel men en tråd eller an felsydd lapp stör jag mig inte på. Dragkejan och andra funktionssaker skulle vara som på den "riktiga"
 
 Bilder lånad från http://diabeticdesigned.se/butik/diabetesfodral-diabetic-designed/limegront-diabetesfodral-aviva-nano/
 
Och så köpte jag det jag var ute efter. Kylfodral. Och det två stycken. Sjukt smart sak. Behöver endast vatten för att kyla och det håller sig kallt i ett dygn. Perfekt till sommaren, både bad och andra saker då insulin ska med. Och sommarens ev resor. Turkiet blir det definitift.
 
Bild lånad från http://diabeticdesigned.se/butik/kylfodral/kylfodral-for-insulin-2-pennor/
 
Köpte även lite slytande socker. Funderar på att ta med det istället för Glukagon-sprutan då vi ska utomlands i sommar. Läste någonstans att en familj gjorde så då de aldrig behövt använda sprutan. Och om man har koll på läget så ska man inte behöva anväda den heller. Och så mycket smidigare att ta med flytande socker istället för stora läskiga sprutan. Får se vad teamet säger. 
 
Bild lånad från http://diabeticdesigned.se/butik/flytande-socker/flytande-socker/
 
Och så två olika druvsocker beställde jag åt Edwin. Den ena påsen, coolmix finns bara på denna sida. 
 
http://diabeticdesigned.se/butik/singelpackat-i-pase/coolmix/
 
http://diabeticdesigned.se/butik/singelpackat-i-pase/fruktmix/
 
 
Sedan på en annan sida fick jag beställa en skyddspåse, eller snarare två. Och det eftersom Edwin har pennor med elektronik i sig. Ett korttidsminne, kommer ihåg den senaste insulindosen. Han har en NovoPen Echo.
 
 Bild lånad från http://www.romalore.com/artikel/duo/duo-skyddspase/

Blommor.

Edwin plockade blommor på förskolan då vi skulle gå hem. Så vi satte de fint i en liten vas, läs snapsglas. Pojken själv tror att de ska vara fina tills han fyller år. (det är i augusti)
 
 
maskROSOR.

Dag 91.

Temat är Våren.
 
091. Planterar du något på våren?
 
På den tiden jag bodde med pappa planterade vi "massvis" i april. Massa solrosor, och andra slags blommor, och det sista året gjorde även jag pumpor. Solrosorna satte vi senare när det var varmt efter vedbodväggen. Som var i solen och solrosorna växte sig stora och fina. De andra blommorna fick planteras efter husetsvägg i en stor blomlåda. 
 
Men nu förtiden planteras inget. Direkt inget intresse men om man bodde i hur eller kanske med en uteplats så kanske man skulle ha planterat en viss del bara för det är fint. Men så är inte fallet nu. 
 
 Bild lånad från http://www.symbolica.se/?page_id=99

RSS 2.0