Rygg ont.

kollar på en rolig film på femman, Norbit. och har sjukt ont i ryggen. tiggde åt mig massage. men jag gav upp. gjorde så sjukt ont. lite bättre kanske det blev men inte bra. är typ som nackspärr men längre ner i ryggen. är väl resultatet när man burit ett kinkit barn, dock så satte jag mig på golvet med han. och så badade vi, då måste man oxå bära om man går på djupt vatten. men han var duktig och kunde släppa min hand och poa på själv. men kanske en stor anledning till det är väl att C var med och lekte han med. så roligt att se pojkarna nu. börja bli mer leka tillsammans. ena skvätte vatten i fontänen så skrattade den andra och gjorde samma sak. och samma saker skulle de göra, om de såg varandra. plocka vinbär (både svarta, röda och vita) farmor har även krusbärsbuske som vi besökte ;) de lekte tillsammans själva i lekstugan, utan någon vuxen. de hade nog jätte roligt i den. och nästa år kan nog T vara med och busa oxå.. roligt med släkt i samma ålder.

Pill.

nu orka jag inte pilla mer med detta som heter bilder. bångstyrda är vad de är.. vill inte vara på de platser jag vill! fick till en men inte bildtexten under. tänkte "sak samma" efter x antal försök.. tog tag  i nästa bild. så sket sig alltihopa och var bara att börja om. så nu orka jag inte pilla nå mer för tillfället. men som sagt inlägg är klara men pill med bilder kvar, som tydligen tar evigheter att få till...

Händelselös.

inget vettigt på tv. inte för det bruka vara det men bruka kunna vara program som man kan se på. men inte ikväll.. så tror jag tar mig själv och går och sover. i alla fall slår på tv´n i sovrummet. kanske öppnar en bok och läser några rader, om huvudet tillåter. blev lite bättre med det, men börja bli ganska säker på att det är spänningshuvudvärk jag har haft. och då främst från axlar/nacke..

även imorgon är det en dag inget händer. ska väl pallra oss ut en stund i alla fall. och i helgen kommer vi kanske plocka ihop en till saftmaja med svartvinbär. bären ser riktigt bra ut nu. och blev inte så mycket saft som vi trodde. om inte sex flaskor är mycket ;) men går som smör i solsken. redan druckit upp en, dock en liten flaska. och halva en stor..

nää. hoppa ner i sängen var det. men först fylla på kattmat i burken så man slipper göra det imorgon det första man gör...

Huvudvärk.

mitt huvud värker. vet dock inte vad det är för typ av huvudvärk. lite vätska, spänning, något annat, eller helt enkelt en vanlig.. fick kliva upp imorse och ta en alvedon. men tyvärr lutar det åt spänningshuvudvärk. edwin bruka sparka/slå till på axlar/rygg och det gör så fruktansvärt ont ett bra tag efter. men men. vet att det snart kommer gå över om det är spänningshuvudvärk. ge det nån dag eller två. när kroppen vant sig så bruka det gå över till nästa gång...

så idag ska jag ta det lugnt. vilket är lite svårt med en liten krabbat som lätt blir undersimmulerad, och har en egen vilja av stål. denna kamp om att inte ha nappen dag-tid bruka ibland slå lite hårt på han. det är väl nu han kommit på det. fast jag kört det i ett år nu. är väl nu hans napp behov är starkt. han har till och med börjat suga på händerna. och det sker oftast omedvetet, tror jag. så då är frågan om jag ska börja ge han nappen mer?? hitils har vi kört nappen när man sover. och när han stoppar in sina händer i munen så är man där och drar ut dem och påminner han om att man inte får suga på händerna.. få se om det funka i längden. känns om han får använda nappen mer så kommer det bli otroligt svårt för han att sluta den dagen han ska sluta med den..

Dåd.

denna människa som gjort detta mot sitt hemland. läste/hörde att han kommer få max 21 år fängelse. och vad stoppar han då att göra det igen?? han kommer då vara en ålder på typ 52 år.. detta dåd tog han nio år att planera. då får man mycket tid i finkan att fundera ut nästa, om han får maxstraff. dock så kan han inte förbereda såsom han gjorde nu med special aminution osv.. men ändå, jag tror han kommer göra det igen när han väl kommer ut.

det jag inte förstår heller. en frisk person som gör detta. frisk och frisk kan man definera som man vill. men störst möjligt är att han inte kommer få vård eftersom han har planerat det i nio år. det som är skillnad till ett fängelsestraff och vård, typ..

men ändå. helt sjuk hur man ens kan komma på tanken. men han har fått det han har viljat med dessa dåd, offentlighet. och tydligen vill han veta hur många som dött osv. jaa, han har nog nån skruv lös. men är ändå smart på nått sätt. förstå mig rätt.

satt alldeles nyss och läste en artikel på st där en människa åkt samma båt som denna. de hade tydligen skämtat om att han inte var polis denna man osv. och så hade de rätt, fast de inte vetat om det då utan senare.. man förstod verligen paniken denna grupp fick sig. instängd på en liten toa i tre timmar..

tycker det är även konstigt att de kallar det terrordåd. vilket det går under. han var ändå norsk och gjorde det mot sitt hemland. det får jag liksom inte ihop..

Svartvinbärssaft.

nu är det bara 3 kg socker som fattas. svartvinbärena är laddade i saftmajan. som sagt socker och vatten kvar. men onödigt att tillsätta vattnet om vi inte har sockret hemma än. M skulle köpa med sig på vägen hem. sen ska allt kokas i en timme. sen svalna innan man kan ösa ur till flaskor. dock så måste jag leta rätt på flaskor, helst i glas...

och så hinner man kanske göra en sats saft till innan säsongen på svartvinbären är borta. eller alla andra hunnit plockat bort de. kanske var i det tidigaste laget. mycket kart. men man fick sålla. alltså plocka de bären som var stora och svarta. blev en full saftmaja i alla fall ;)

Packar och grejar.

håller på att packa lite lätt. grovpackning som jag döpt det. och så finpackningen imorgon. M´s grovpackning är klar. den går fortast. sen är det vad jag ska ha på mig?? har verkligen ingen aning. och kommer nog ha sjukt mycket skor med mig. gympaskorna ska med, inte conversen för de vet jag att jag får skavsår av, men de andra. önskat att jag hade gått in conversen så hade det varit pice och cake men nu är de inte ingådda så får dras med de andra. eller törs man riskera?? hmm, de är ju sjukt mycket snyggare än de andra skorna. svarta ballerina ska med i alla fall, speciellt om jag packar ner nå tunnika. ska åka i foppisarna som jag sedan lämar i bilen, så de är med i alla fall. och så tycker jag det är otroligt skönt att åka bil utan skor. får ta ballerina i handen och lägga de framför fötterna. eller där man ska ha fötterna. mina fötter är lite var som helst när vi åker långt. men har ändå bilbätet på mig så ingen kan klaga :P tycker det är sjukt obekvämt att åka normalt i en bil.

sen vad ska man ha med sig mer?? åker i ett par "kortbyxor" ska ha med mig de andra svarta oxå. sen fundera jag på ett par i en annan färg. och så leggings om jag ska ha nån tunnika med.. min packning kommer man tro att jag ska vara borta i veckor ;) men hellre för mycket än för lite ;) dock så ska allt få plats i bilen. där kruxet ligger..

edwin kommer nog oxå ha för mycket kläder med sig. men han skitar i alla fall ner sig, eller kan i alla fall. måste komma ihåg att ta lite tvättpulver med mig. om nån fläck uppstår. och så tre par skor åt han. åker i sandlar och gympakorna med. och på fall han blöter ner sandlaerna så är foppisarna med, som han kan ha på fall.

som sagt. jag säger det. mycket saker som ska med. räcker som sagt inte med en väska var, kanske två till edwin då jag har med mig välling, gröt osv. och sen är det vagnen, edwins säng plus kudde och täcke till han. och så matstolen. sen är det skötväska och en påse med leksaker oxå. jaja. det går nog.

nu ska jag tvätta upp lite haklappar, och tvätta/skrubba edwins matstol.. och så grovpacka lite mer. leta reda på lite mer kattmatskålar. jaa, listan kan göras lång. så vad gör jag här???


Tvättar.

tvättar och städar är det vad vi gör idag. jag funderade ett tag om vi skulle åka och kolla in nya biltema men tror vi skippar den idéen idag. blir nog en hemma dag med massa plock och greja.. måste dock åka på affären och handla. bland annat mjölk om jag ska kunna göra stuvade makaroner.

och nu sist jag var ner i tvättsugan såg jag att tiden som någon hade bokat var borta nu. så fundera på om jag ska köra i båda tvättstugorna, 16-19. och börja tre i den jag inte använder eftersom den står tom. inte för jag har så många maskiner kvar. men bra om man får bort. kan man passa på att bädda rent oxå. har gjort det i edwins säng. våran kvar. vilket jag tänkte ta med mig nu. plus handdukar och förhoppningsvis den sista med kläder. dock är det många huvtröjor för M så tror det inte kommer torka så snabbt. skulle ha börjat i den ändan istället, men men..

hungrig börja jag bli oxå. kanske ska se till så det blir en tidig middag och kanske nått slags kvällsfika, typ räkmacka eller nått ;)


Första meningen.

måste skriva att edwin sa sin första mening igår bestående av två ord. vilket de "ska" kunna på två års kollen. då ska de kunna säga en menning bestående av två-tre ord. det är vad jag har läst i alla fall..

saken han sa när pappan lyfte upp han på skötbordet för att byta blöja var "titta där" fast med hans ord. duktiga kille.

kommer lite nya ord varje dag. lea älskar han att säga, och kallar även S för det. men försökt trägla att det är just S och inte lea. lite svårt. titta använder han sig ofta av.


Bilbingon.

ingen vinst på bilbingon. men en mysig/trevlig kväll. edwin härjade runt i framsätet. testade alla knappar och rattar. lekte med bältet. jaa, allt hittade han på min buse. men så klart man måste utforska ;) gav han leksaker men det dög inte. de gav han nämligen tillbaka :P

han somnade när han fick sin napp och snuttefiltar. hade med mig kaninen. vi lade till han, eller snarare M, så han låg bättre. och bredde på han en filt. men efter pausen så vaknade liten igen. ville sitta så fick hjälpa han. och då somnade han sittande. men vaknade när M försökte lägga ner han. så han fick lite vatten och kaka. sen härjade han runt igen. fast lite lugnare. såg några ungdomar utanför bilen som han så klart försökte impa på, men det gick inge vidare..

så nu är vi hemma. edwin har förhoppningsvis somnat i sin säng. jag ska fixa ihop ett paket. och sedan gå och lägga mig. imorgon ska jag hänka på min syster till hennes plastbror med familj. har varit hos dem förrut då deras älsta är likagamal som edwin och även hon prematurfödd. on nu har de fått en till liten :) ska bli mysigt och roligt.

Är sövande med alla siffror. och härjande ...

mms_img72027 (MMS)

Är sövande med alla siffror. och härjande i framsätet. måste trycka och dra i allt ;-)


Spelar bilbingo. och hoppas på storvinsten...

mms_img72019 (MMS)

Spelar bilbingo. och hoppas på storvinsten :-)


Badet.

gick super att bada igår. en kallsup fick det bli. men då till en början rädd edwin. men efter en liten stund ville han ner och leka igen. han skulle ha alla leksaker i poolen. ställde de på land så han stod upp och lekte med de via kanten. och jag satte först brevid han på kanten. men satte mig senare i poolen med ett ben på varje sida av edwin. så när han ville gå så fick jag ta han i handen. vilket jag håller på att lära han. han kan liksom snubbla till.

vi tog en glass var. fikade lite melon och kakor. sen blev edwin trött så fick vagga han en stund i vagnen så somnade han. sen var det dax att packa ihop och gå hem. men en helt braig dag blev det..

nu ska jag göra mig klar för att gå på stan och kolla lite på gatufesten. edwin är nästintill klar. ett par skor, keps och en t-shirt på han så är han klar. desto mer grejor fattas på mig. plus så ska jag fixa liten vatten till herren. är varmt idag oxå..

SOL.

snart blir det att gå till syster (mamma). då ska vi troligtvis gå och bada. fast blir nog bara jag och barna som badar. men först ska jag göra oss klara och packa diverse grejor..

älskar detta väder. med sol!!!!

sol


Edwin är lite små trött efter att spendera...

mms_img72015 (MMS)

Edwin är lite små trött efter att spenderat ett par timmar på stan. men ska försöka hålla oss vakna en stund till.


Hm...

Jag måste fråga vad jag lyckats med nu då???

texten är enorm och fet. och det är inte fetbubbla. hur lyckas jag få tillbaka allt. jag som skrivit värsta inlägget och så ser det så här ut!! blir jag arg :(


Pottan.

potträningen går sisådär. minst en gång per dag går lilleman utan blöja. en liten stund. och oftast på förmiddagen. har inte hänt något mer att han kissat på pottan. han använder pottan som en stol. sitter på den och kollar på tv´n. tokiga unge ;)Super 8.

måste bara säga att jag och martin åkte på bio igår. jag fick nån impuls grej. så fixade barnvakt. edwins farmor kom hit så då kunde edwin gå och lägga sig om han blev trött. fick visa henne vart alla grejor var osv. men allt hade gått bra i alla fall. senare kom även H. U var busig och skjutsade hit han efter han stängt jobbet.

och kan säga att det var typ två årsedan. kanske mer 1 ½ år sedan jag var på bio, eller vi.. och det var omgjort. säkert längesedan de har gjort som det ser ut nu. men smart i alla fall att ha kiosk och biljett i samma. dock så hade vi reserverat biljetter så vi fick stå i två köer i alla fall. men hade tid på oss så ingen bråtska. snarare något att göra ;)

filmen vi såg var i alla fall Super 8. var en bra film. dock så var det inte stephen king som hade gjort den. som min käre mor sa, måste hört/läst fel. var stephen spielberg (eller hur det stavas) som hade regisserat. men sak samma så var det en bra film. hoppade till ett par gånger kan jag säga. berode väl mest på ljudeffekterna, antar jag. fast skulle nog hoppa till hemma oxå fast inte på samma sätt. och så tyckte jag det var lite högt ljud, men beror väl på att man är van att ha lågt på tv´n hemma ;)

RSS 2.0