Edwin vakna av det lilla fyrverkeriet. och...

dsc00029 (MMS)

Edwin vakna av det lilla fyrverkeriet. och sitter nu och kolla in allt..


Blivande pianospelare, kanske ;-) Super ku...

dsc00028 (MMS)

Blivande pianospelare, kanske ;-) Super kul verkar det vara i alla fall..


Två stycken grodor har nån hittat..

dsc00025 (MMS)

Två stycken grodor har nån hittat..


väntar.

nu väntar vi...

kusins sambo sa att de skulle åka tidigt när jag pratade med han igår. jag frågade vad är tidigt för dem, jag är ändå vaken från nio.. han sa att de skulle försöka vara upp till brudsjön tolv, vilket inebär att man måste åka elva.. och de har inte ringt än.. inte för att vi var klar elva heller, snarare kvart över elva. men men..

men kusin sa igår att när de säger tidigt så kommer de oftast fram vid två. så det var den baktanken jag hade imorse. så jag stressade inte i onödan. nån gång har de chockat alla och kommit tidigt, alltså tiden de sagt typ.. men kände på mig att det inte skulle vara en sån dag.. hon fyller ändå år idag så stressa lär hon inte göra. och ibland är hon omöjlig att väcka oxå, vet inte om det är bättre nu men förr var det så i alla fall....

men trode verkligen inte att det skulle bli så mycket packning. men det blev det visst. ser ut som jag ska bo där i vecka, som vanligt... en ryggsäck och en barnenshus-påse (vilket är större än den svanliga ica-påsen).. måste ta med skor och jacka till mig oxå, det som är i barnenshus-påsen liksom overallen till edwin. och så vet jag inte hur kallt det kommer bli så har med mig två par vantar till han, en till mössa, halsduk och även tjocksockar. men tjocksockarna tror jag inte att han behöver om han ska overallen.. men bättre att ha med sig än inte. och så höll jag på att glöma att stoppa ner hörselskydden. men nu är de ner packad :P kan bli rätt höga smällar av fyverkeriet. vilket de inte ha gjort än. pratade med pappa igår och de har inte laddat nått rör än. det blir väl dagens göra efter jobbet hans.. de har gjort de så många gånger så de vet hur man gör, och så har nog den andra killen som rår om allt en plan. pappa är typ bara sociallt stöd, fast när de skjuter är han oxå med. allt ska flyta på i ett visst tempo och då måste man nästan vara två...

pappa ringde när vi satt och åt. trodde först det var kusin som ringde och sa att nu åker vi. och vi var inte påklädd och hade precis börjat vår frukost/lunch-stund.. men i alla fall, han sa att jag fick inte plats med vagnen om jag skulle åka med hans tjej imorgon. och hans bil kunde vi inte ta. antingen för han är så lat och orkar inte ta bort gallret och vika upp sätena.. för hon skulle oxå ha en vagn och det fick bara plats en vagn.. jag sa att jag måste ha med mig vagnen hem.. så efter jag pratat med pappa väkte jag martin och fråga om han kunde hämta mig om det krisade. och det kunde han väl, om han kunde köra. men jag sa att han ändå ska jobba så han måste kunna köra imorgon. nog med att han börjar vid nio på kvällen... pappa hörde av sig igen. och sa att allt hade löst sig. tjejen där behövde inte vara barnvakt. så vagnen fick plats.. vi skulle bestämma tid när vi skulle åka ikväll, hon börjar tydligen att jobba vid tio imorgon...

så nu sitter vi här. eller jag här och edwin på sitt favoritställe, hallen... han gnäller lite så jag tror han börjar bli trött.. så jag vet inte hur jag ska göra. lägga ner han i vagnen som igår tror jag blir det bästa. han går runt i gåstolen i endast blöja. söt ungen.. ska väl ta och klä på han och lägga ner han i vagnen så han somnar.. för man kan inte lita på att de kommer snart och så kommer de vid två. vid den tiden är så fall edwin jätte trött och ännu mera grinig..

men först ska jag betala goboken som precis kom. och när jag ändå är inne på internetbanken, överföra ljuspengarna..

"snabb" dusch.

tog en "snabb" dusch. jag förstår verkligen inte. jag kan INTE duscha snabbt. idag tog det 40 min. oftast tar det en timme. men det hänger nog på att man plaska runt i dusch vattnet oxå, och när man är less så duschar man.. vill alltid lyxa till det med det. måste få ett slut på det. vill lära mig duscha fort, och fort som jag vill uppnå är i alla fall 10 min kanske..

jag minns på sjukhuset (bb) vågade man inte duscha länge. för det var kanske nån som ville in på toa, så man skyndade på. men det roliga är att det fanns hur många toaletter där som helst. fyra personer delade på en toa, eller snarare två rum.. plus så fanns det nån toa till. så om man var kissis så hittade man en toa om "min" var upptagen. men kruxet var det oxå då man kissade i potta. den stod nämligen på en speciell toa, alltså "min" toa.. men men, det löste sig alltid..

jag minns oxå, att den helgen jag var typ själv på avdelningen. inte ens då tog jag en långsam dusch.. jag tänkte "tänk om personalen kommer in med nyckeln" och jag tror att de inte skulle göra det. de skulle nog knacka först.. och det mest störande på toaletterna där var lampan. när man ducha så hann den släckas. så då fick man dra upp draperi och dansa lite för sensorn så lampan skulle tändas ;)

allt har en lösning.

har man försökt hela kvällen med att få tag i sin kusin, som för övrigt fyller år imorgon. gav upp och smsade den äldsta av dem och sa att jag gav upp osv.. men ca en kvart senare ringer faster. och fråga om vi kommer upp. jag svarade med att jag försöker få tag i kusin. hon sa då testa hennes sambo. hade inte hans nummer men fick det. och deras hemnummer.. ´

sedan hade faster och pappa en plan! ;) kusin med sambo ska stanna i brudsjön. så faster skulle ta i spjälsängen och så skulle jag få sova i ett rum där uppe i skogen. och på lördag ska pappas nya pingla (eller vad man säger, aldrig träffat hon) till stan om det krisade (vara barnvekt eller vad det var).. annars om inte hon behövde åka in till stan skulle pappa skjutsa in mig..

men nu ska jag inte lägga min i deras plan. men vad har denna "brud" för bil? får vagnen plats? faster sa att annars får hon ta pappas bil, vilket hon säkert kan.. men då måste de bygga om bilen. den är ju lättlastbil förtillfället. men deras problem. och jag kommer in till stan på lördag, det har pappa lovat :P

om man inte kan åka med mellan kusin hem redan imorgon. om hon nu ska dit, men det tror jag väl? jaja, vi får se hur det blir.. sängplats har jag i alla fall. så nu måste man packa ner kläder till den lille, och mig själv.. men mig behövs det nått knappt. mest till den lille. skor har jag nog problem med. men får ta med mig foppisarna som jag kan gå runt med där. inte på majbrasan dock. blir nog lite blött och kallt med dem ;)

nu ska jag försöka få tag i martin, och berätta mina planer. hoppas han inte blir sur men han ska ändå festa och ha kul så då kan vi likaväl åka till brudsjön, gå på brasan, se fyrverkerierna (som jag längtat), fira kusin med mera.. sedan är mina planer sängen. edwin somnade på filten efter han åt. ska väl lyfta in han till sin säng, vilket han säkert kommer vakna till..

imorgon blir det packa när jag vaknar. skulle behöva duscha. undra om man kan göra det nu? vi bor ju ändå längst ner så ingen störs nedanför oss i alla fall.. undra hur många blöjor det behövs? och välling. edwin får en kost på välling det dygnet vi ska vara borta. lättast så. och han lider inte för det. men ska ta med majskrokar och smörgåsrån.. jaja. pakning imorgon..

Någon som upptäckt spegeln idag..

dsc00024 (MMS)

Någon som upptäckt spegeln idag..


shopingen.

shopingen på birsta blev följande:

  • halkmatta till badbaljan. med förhoppning att den kan användas när det är dax för badkaret. men känsla av att man får köpa en ny då..
  • skydd till selen i barnvagnen. dock så var det från en något babyskydd. jag testade och de var inte så fruktansvärt stora. det kommer behövas i sommar när det är mindre kläder på den lille. vilket selen kan ligga och skava..
  • en jätte mjuk nalle. en kanin med låånga öron. blev popis på en gång. det roliga är att kaninen är halva edwin, ungefär. ser liet roligt ut..
  • en filt. först så köpte jag den vita på hm, som jag egentligen inte ville ha. men det var den enda som passade någorlunda. efteråt gick vi på name it och där hade de en pojkig och precis, ungefär som jag ville ha. så det var bara att lämna tillbaka den på hm..
  • lite saker från öb. där vi bland annat fick ketchup gratis, från heinz ekologisk även. och vi fick även ett två-pack pringels i paprika smak.. det är roligt med öb ibland. speciellt när de ger bort massa saker ;)

sen så var vi massa andra affärer men inget köp..


birsta idag.

idag blir det birsta med kusin anna och charlie :)

hon ska hämta upp mig med hennes bil, vid elva. och det är rätt svårt att föreställa sig att två stycken barnvagnar får plats i den. men det går, sist i alla fall.. man kan väl tacka lite att hon har en sån liten vagn med tre hjul och väldigt slimad.. så barna sitter bak i varsin bilstol, såg så himla roligt ut sist :P

väl i birsta ska jag fortsätta min jakt på en filt till barnvagnen. en väldigt mjuk nalle till edwin. och såna där grejer till selet i barnvagnen. och så ska jag kolla vad dinglisbollen kostar på barnens hus. jag tror vi börjar med barnenshus och går sedan in i birsta city. vi får nog se hur det blir med allt..

även att det troligtvis inte blir nå grillning på fredag. då kunde jag och edwin likaväl åka till brudsjön och se fyrverkerierna, och äta tårta osv.. men en känsla av att det inte kommer gå att lösa på något sätt så vi blir nog hemma. men ingen barnvakt behövs till han i alla fall. vi ska tacka nej, eller snarare säga att det inte behövs.. jag är inge sugen på att dricka i alla fall, så då kan jag och edwin vara med till en början. för att sedan gå hem och göra något annat...

mobilbloggandet.

jag visste inte att de hade bytt nummer till attmobilblogga. därför det inte gått :P men nu kan jag igen. hoppas jag.. mycket bättre nu till och med. nu kan man blogga med bara text om man känner för det. och inget "kodord" behövs.. och så kostar det som vanlig sms/mms taxa. fast det vet jag inte om det gjorde förrut heller. minns inte..

Vår "nya" vägg.

dsc00021 (MMS)

Vår "nya" vägg.


sången.

nu när jag flyttat ner modemet ett steg ner vet edwin inte riktigt vad han ska hitta på för bus. just nu sitter han i hallen och filosoferar. går till akvariet ibland och kolla om modemet flyttat tillbaka, vilket det inte har.. nästa steg i allt detta är att mäta och gå ner till mamma. ska ta lite tyger av henne så man kan sätta upp vid skrivbordet och där i hallen. det han inte ser vill han inte åt..

idag har vi varit på babysång och sjungit. det är en låt "så gå sola upp, och så gå sola ner, och dess emellan ska vi danse" den älskar edwin. och nog de andra barnen oxå. då är det fart och fläkt.. den låten har vi på skiva oxå, så vi har bakgrundsmusik :P men när solen går upp, lyfter man upp bäbisen. och tvärtom när solen går ner. sedan snurar vi ett varv i danssteg, typ. man gör som man vill.. sedan är det lite mer text och då går vi runt i ringen och sjunger..

sedan är det massa andra låtar men det är lite svårt att se på han vad han gillar. om man nu kommer ihåg att sjunga allt hemma så får man se uppskattningen. edwin vill helst kolla på alla andra mammor och barn. men man är där för att lära sig oxå :P efter termin två kommer vi få alla låtar vi sjungt i ett häfte. kommer bli spännande ;)

försäljare.

nu ringde de och fråga samma sak igen. men jag sa nej. sa att det blev dyrare. max 50 kr sa han.. som vanligt kommer man på saker efteråt som man skulle sagt. liksom hur hade han tänkte då? får jag ringa 50 samtal i månaden, enbart då till telia. om jag ska samma summa som vanigt. så alltså 100 smatal i månaden, då blir det 50 kr dyrar. för öppningsavgiften var dyrare 99 öre per samtal. men det var det enda som var dyrare.. men jag fick en ny telefon, det var hans argument.. blir irretarad på försäljare..

phone house.

jag vet inte hur jag ska göra?? ovanligt...

men i alla fall phone house ringde mig. först när jag var på stan men sa att jag inte hade tid... sedan ringde han upp vid fem-sex igen. mitt abonomang löper snart ut, alltså bindningstiden.. och om jag binder mig igen, eller snarare byter abonomang till ett billigare. telia vänner har jag nu men han vill att jag ska byta till telia max 25. vilket innebär lägre kostnader plus 5000 fria sms per månad. vad de kostar sen sa han inte, inte för jag smsar så mycket :P såg att öppningsavgiften blir dyrare men lägre månadsavgift. och ringer fortfarande gratis till alla inom telia vilket inebär nästan alla i min krets..

kruxet är att jag måste skaffa en ny mobil. alltså de gör det abonomanget med mig om jag går med på att ta en ny mobil som jag oxå betalar varje månad. han frågade vad jag hade för mobil. en z610i sa jag. ojj, den är gamal sa han.. hmm, jaa :P men repfri och funka perfekt.... sen fråga han om jag inte vill ha en bättre kamera osv osv... jag sa jaa. och så sa en mobil, som fanns i rosa med blommor.. för jag sa att det är rosa färgen på min mobil som jag vill ha, finns ingen annan med den färgen. än så länge... men det var ändå fel färg, enligt mig. han tycker säkert rosa som rosa... och så skulle jag få ett minneskort med på "köpet".

om jag tar alltihopa så kommer det kosta mig 149 kr månaden plus det jag ringer för.. sa att jag skulle prata med min sambo, som om jag inte hade ett liv :P men han kan tänka i sånna fall. och martin sa att det kommer bli dyrare. vilket är rätt. om min räkning nu ligger på 500 kr på tre månder (allt som allt) så kommer detta vara 450 kr i fasta avgifter och sedan det jag ringer för på tre månder. hmm, vilket blir dyrare... och så var mobilen inget super heller. den var snygg men ändå fel för mig...

så jag kommer nog tacka nej när han ringer imorgon. känns som det kommer bli dyrare, vilket är mycket dyrare med min inkomst.. vill kunna leva var tredje månad oxå, inte bara betala mobilräkningen. så jag hoppas att inte kommer vara påflugen när han ringer.

det roliga var att han trodde att jag självklart skulle ha det hära. så han sa nu ska jag läsa lite kontrolluppgifter och spela in samtalet (det blir liksom min underskrift eller vad man säger).. jag bara, neejj.. 149 kr i månaden är dyrt för mig.. men då börjar han påstå att det blir dyrare i längden.. och att min mobil snart kommer börja krångla... jag kanske skulle då säga att jag tappade den i stengolvet på bvc men ingen skada skedd :P

bara för jag börja prata om att den håller och så. så kommer den säkert börja bugga imorgon.. och en sak till är att jag gillar inte att köpa telefoner och andra grejer med att betala en summa i månaden. här ska det vara kontant :P köpte min telefon jag har nu kontant. det var innan jag hade abonemang. och killen ville då att jag skulle ta abonemang men jag sa blankt nej! köper den kontant och tar abonemanget sen.. vilket jag gjorde.. och även så köpte jag telefonen på det året jag inte hade nån inkomst överhuvudtaget.. den som spar han har! :P blev lite små mynt och diverse vallörer..

imorgon blir det nej i alla fall. få se vad han kommer ha för argument. men nu kom jag på att när min bindningstid går ut så kan jag väl byta till ett nytt??? då kan man väl byta till telia max 25, eller finns det nån finstiltext som säger att man inte får det?

stan.

efter bvc tänkte jag "jaha, vad ska jag göra nu?" skulle vara i stan 90 min senare. men 90 min tar det inte att gå till stan inte ens om man kryper fram.. så jag ringde martin och fråga om vi skulle till birsta och shopa present till martins syster, vilket vi gjorde. innan vi for till stan igen stannade vi i mc-driven. ville ha nån lunch av något slag. så det blev macchikenjunior, martin tog en chess och så delade vi på en jordgubbsmilkshak. martin som är galen i milkshakarna.. och macdonalds hamburgare dissar jag totalt. de smakar papper, så enkelt är det...

han skjutsade mig till skatteverket. där vi trasslade ut vagnen. och så gick jag till mamma mias babyshop, där vi mötte upp kusin med edwins tremänning.. kollade runt där. sedan avgick färden till fots mot stan.. där jag skulle kolla på en filt till edwin som han kan ha i barnvagnen. de han har kommer bli för varm i sommar. och en filt måste han ha när han ska sova.. ville ha en typ som edwin hade på 45:an. vilket han använder här hemma. vill ha en filt på varje ställe istället för att flytta runt. och så vill jag ha en blå pojkigsak.. den enda jag fann var vit :( . så måste kolla i birsta nästa gång. tror det finns fler där som inte är vita eller rosa, vilket det var det enda jag hittade...

sen tänkte jag kollade efter såna där grejer man sätter på selen i barnvagnen, vilket jag inte heller hittade. även ett fall för birsta.. men dinglisbollen fann jag. men vill kolla vad den kostar i kära birsta.. så jag måste ut till birsta och shopa. kolla på filt till vagnen, kolla på såna dära skydd till selet, kolla på regnskydd till nu sittvagnen (vad är det för skillnad på regnskydd till sittvagn och regnskydd till liggvagn??), kolla vad dinglisbollen kostar, och så slutligen kolla efter en mycket mjuk nalle till edwin... så Birsta here I come! nån dag framöver...

vi gick även till peekaboo. och mitt presentkort på toodler gäller även där :) då blev det en glad mari. men känns som jag måste handla typ nu och inte vänta så mycket mer.. de bytte nämligen namn från det ena till det andra. och det på grund av att de gick ur toodler-kedjan.  men som sagt presentkorten, bonuskorten osv gäller fortfarande..

även på stan träffade jag en sköterska som vi hade på 45:an. en av den trevliga sorten. fast alla var trevliga bortsett från ett fåtal. en som sa grejor lite väl klumpigt, ville bara väl. och tanten som oxå bara ville väl, som även hade edwin som en av sina favoriter.. men i alla fall sköterskan kände inte igen edwin. hon tyckte det var tur att hon kände igen föräldrarna i alla fall :P (inte för att martin var med på stan).. frågade vad han hette, vilket hon hade glömt. och att han måste vara gamal nu. och jag sa åtta månader.. edwin bara skrattade åt henne när hon pratade med han. men det roliga är att han brukar inte göra så mot främande folk. kan han verkligen känna igen rösten efter så länge???

bvc.

idag har vi varit på bvc. och den lille väger nu 9200 gram och har en hatt på 45 cm. vilket är precis på normalkurvan. men längden ligger under, vilket jag förstod. och den var på 69 cm. inte konstigt att han har storlek 68 :P vi räknade ut lite lätt att edwin kommer ligga lite över den "normala" kurvan som stor..

jag fick den nya bvc-sköterskan. mycket bättre i mitt tycke. henne går det att fråga saker och behöver inte stressa ihjäl sig.. men jag kände att jag kommit fel dag på bvc. snacka om att det var massa invandrare där. där jag kände mig lite fel placerad. hon innan mig behövde tydligen tolk, så de fick sitta inne på hennes kontor. och efter mog var det oxå en invandrare. och inne hos åsa och läkaren var det vaccinationsdax och de två jag hann att se var invandrare. inte fel på dem men jag kände mig lite fel placerad.. men men..

fick vänta i bvc-vänthall. sedan kom den nya och hämtade mig. 10-15 min för sent. med detta pga att det behövdes en tolk innan, antar jag... fick sätta mig i "soffan". edwin fick ett rån. och det var tydligen jätte bra att han får äta såna. de innehåller tydligen gluten. så han får vänja sig. även så utvecklas motoriken och massa annat sånt..

sedan kom massa info om mat och lite annat. jag var inte på tandträffen så jag fick lite sån info oxå. och en tandborste :P när första tanden kommer ska man borsta. det visste jag. men man ska ha tandkräm med flour på en gång. motsvarande edwins lillfingernagel. frågade om man skulle ha barntandkräm (jag vet, dum fråga) vilket var bra, de är mildare. hon "rekomenderade" bamse.. sen fick jag massa brochyrer och diverse grejer. hon gick igenom lite säkerhet oxå..

men i alla fall. hon ville veta hur edwin äter på dagarna. så jag rablade upp allt.. och tydligen så äter han för lite. eller för lite mål.. vilket jag anade.. och gröt är tydligen ingen mat, det är snarare mellanmål.. men jag ökar grötportionerna eftersom han växer. och jag blir mätt på gröt så jag tror han oxå blir det. annars skulle han nog bli grinig. vilket han inte blir.. men edwins lunch (grötmål) tyckte hon att jag ska byta till puré. burk som färdiglagad, hade ingen betydlese.. och så mellan lunch och middag ska jag ge han ett mellanmål, typ smörgåskex frukt osv.. och så kvällsmålet han äter, ska antingen vara gröt eller välling.. typ det enda jag skulle ha kvar var frukosten som består av välling...

Och jag har ingen aning om hur jag ska göra. Om jag göra som bvc-sköterskan sa eller om jag ska köra på som vanligt?? han är direkt inge hungrig av sig.. och tydligen ska det gå typ 2 timmar mellan målen när de är så här liten. och när han åt endast skulle det gå tre timmar mellanmålen.. väldigt svårt att veta. men varför det bara ska gå två är att de kan bli så hungrig att när de väl får mat så tar de inte maten som serveras.. har aldrig hänt edwin. han har alltid ätit. fast det kan gå från 0-100 på ingenting men äta gör han.. så jag har verkligen ingen aning på hur jag ska göra???? imorgon kör vi på som vanligt i alla fall..

sedan började vi prata sommar. jag frågade om de ska solskyddsfaktor. för de skulle de tydligen inte ha för sju år sedan i alla fall, inte första sommaren, för att utveckla sitt egna solskydd.. men de ska heltäckande kläder och inte vistas i solen. onödigt att smörja på kemikalier.. men i ansiktet som inet finns kläder till kunde man smörja in.. men som min kusin sa, hon menar på "kemikalier". alla hudkrämer som man smörjer in med då.. så jag tror nog det är lungt att smörja in. kanske inte behöver överdriva eftersom de inte ska vara i solen. mer än nödvändigt.. men långärmat på sommaren, kommer inte gå ihop i denna familj. för edwin svettas som jag vet inte vad. så han måste nog ha kortärmat så då får man väl smörja in armarna oxå. det hänger väl lite på vad det är för väder. regning kan det nog bli långärmat.. men måste komma ihåg att solen tar sig in i skuggorna oxå. den tar sig liksom runt. och den tar sig även in genom fönster.. pappa brukar nämligen bli brun på en arm. och det när han kör bil, det tar lite längre tid men brunare blir han på den armen..

pratade lite vaccination oxå. och mellan den andra och tredje tillfället ska det gå minst sex månader. hon kollade upp när edwin skulle bli kallad och det den 8 augusti. så runt där kommer han få sitt tredje vaccin.. även så nämde hon när de börjar dagis och alla dess sjukdommar. tydligen räknar man att de blir sjuk 13 gånger på ett år. så vi fick förvänta oss att vara hemma var 14:e dag ungefär. sen så är alla barn olika men detta kunde vi förvänta oss, typ... varför de blir sjuka så är för att deras immunsystem inte fått arbetat på det sättet och så har det inget "sparat" så att säga.. men men.

sedan när jag kom ut från henne kom jag på d-droppar. inte för att det är slut men kommer ta nån gång. och jag ska inte dit förrän i augusti. känner mig dum att springa dit bara för att hämta dessa droppar. så jag bad att få en. från den andra bvc-sköterskan. och hon är som hon alltid är. "jag som har dåligt på dem, X har oxå. men hon är uppbokad". jag bara "jag vet därför jag gick hit in"... så jag fick tillslut d-dropparna.

jaja. bvc-besöket var givande i alla fall. fast mest ville jag veta edwins läng och vikt som vi tog sist :P

måste nämna även att vi var på bvc i torsdags. och det mest givande där var i alla fall att barn upp till sju år ska ha grönt spänne på cykelhjälmen. sitta bakvänt i bilen så länge det går, helst till fyra års ålder. och ha babyskyddet så länge som det kan användas, det som tydligen är säkrast.. och så ska man inte köpa begagnat. för det räcker med att krocka i 20 km/timmen så spricker frigoliten, och så kan det bli gamalt både plast, frigolit med mera... sen om man monterar bilstol nummer 2 fel så är den väldigt osäker.. så jag har det jag ska filura på. med fridas gamla stol. ingen bruksanvisning kvar. men jag kan nog filura på den ett tag till, edwin kommer nog sitta i sitt babyskydd typ hela sommaren. om han inte nu börja tok växa på längden...

Vårmässan.

vi var iväg på vårmässan idag. edwin sov typ i fem minuter i bilen. sedan när vi kom in i nordichallen fick han sitta i vagnen. jag var smart nog att sätta fast grodan i vagnen. med hjälp av mjukdelens handtag :P vi råkade nämligen tappa snuttefilten en gång. en snäll tjej sa till oss så den hamnade under vagnen..

jag köpte inge strumpor. fanns bara på ett ställe i år och de verkade inte vara så bra, enligt mig. bra på mitt sätt dvs... så jag köpte fyra stycken teer istället för hundra kronor. det blev viol-lakrits, prinsess, midnattsdröm och hallon/grädde. allt i svart te. fanns rött och grönt oxå men jag gillar svart.. inte för jag testat de andra sorterna på rätt sätt än. har nog inte tordas...

och var med i x-antal tävlingar. och fick dagens tidning av dagbladet.. såg simon&tomas. och hjälp vad lång de var jämfört med på tv.. tänkte vad är det här för folkklunga. och så var det en efetrbliven som vägrade flytta på sig. när vi kom förbi såg jag vem som stod med ryggen till, simon.. man märkte rätt fort när de var i farten. var alltid mycket folk runt omkring dem... sa till martin, ska vi visa ett kort på våran nya tapet :P tror tredje gången vi såg simon såg vi tomas oxå. han stod och pratade om dem, simon hit och simon dit... var rätt kul att höra, det lilla jag hörde...

och världens längsta kö var det till langosen oxå, suck... men vi köpte remmar istället. martin fick välja två sorter och jag två. sedan gick vi till bilen.. måste säga att nya E4:an kommer bli rätt så snyggt med bron och allt, men tycker synd om de som måste sälja sin hus för de kan inte bo kvar. är nog inge kul.. viasat hoppade på oss oxå, två gånger till och med. den ena killen ville inget, typ. eftersom vi bor i lägenhet. den andra killen frågade om vi hade balkong och frågade om vi hade den i söder. martin sa öster, själv har jag ingen aning.. men parabol på balkongen får man ändå inte ha. så inget för oss..

när vi stod i telias monter kom det en tant och farbror med deras son (vilket var i 40-års åldern) de såg ut som riktigta bondtölpar.. men men, de på tele2 hade lurat dem. de hade sagt att de och telia hade ett avtal. men de har de inte. så de typ sprang tillbaka till tele2. ingen aning hur det gick. men om man täckt upp sig på ett abonomang så har man väl täckt upp det.??. går väl inte bara att bryta så där. fast samtidigt blev de lurade. men jag tror nog snarare att de förstod fel, men men inte mitt problem...

även miljöpartiet sprang på oss. frågade om vi ville ha nej, tack till reklam skylt. men jag sa att jag vill läsa reklam. då frågade han om jag inte ville läsa den på mejlen. men det känns som näää.. martin sa att han inte kollar sin mejl, vilket han inte gör.. jag var beredd på att han skulle börja prata miljö. och miljöpartiet och martin går inte ihop.. inte för att jag gillar dem heller men jag är inte lika extrem som martin.. om nu martin hade sett att han var därifrån skulle nog han ha en annan ton till han.. och inför dennes syn tog jag en folder från alliansen :P vilket denne kille/gubbe sa. "vill du ha för att sedan skräpa ner med?" jaa, nått sånt sa han. var lite roligt...

de har gjort om för i år oxå. militärerna som brukar vara ute var inne iår. och där de brukar hålla till var massa bilar. det var väl utställarnas parkeringar, antar jag... och så var allt uppdelat i grupper. inredning, mat, skönhet&hälsa osv...

när vi gick ut tog vi biljetter så vi går in gratis imorgon. om vi har lust att gå igen.. om vi nu går igen ska jag köpa mer teer. satt ochj kollade igenom listan nu. och dessa teer finns bara på marknader i mellan sverige och på internet.. där ett te kostar 29 kr och porto 39 kr.. så man kanske ska köpa upp sig :P

när vi åkte därifrån så somnade edwin i bilen som en klubbad säl. vi for till texas :P och åt pizza. han sov i ca 30 min innan nån personal tappade massa brickor i golvet och han vaknade. men somnade snart in igen.. sedan sov han igenom ica besöket men vaknade när vi kom hem. så han sov väl kanske 45 min, lite osammanhängaden.. så jag kommer få en trött kille snart. vilket börja redan nu bli trött.. gnäller och kollar på tv´n. lite svårt att tyda vad han vill då.. ska ta in en filt till vardagsrummet som han kan ligga och kolla på tv på och leka då. för nu börjar körslaget snart.

babel.

nu har jag städat min beskärda del. det jag har kvar är att bädda sängen vilket jag gör när jag går härifrån...

men martin däremot har det mesta av hasn del kvar.. plocka bort hans kläder som ligger och skräpar överallt, det gör inte jag. sedan ska han damsuga. och sen så är det nå mer martingrejer på golven.... medan jag dammat så har han suttit i vardagsrummet och putsat tv´n typ... nä, men lite har han gjort men det går i snigelfart. och så har han gjort saker som inte syns, som jag tycker man kan göra sen. för nu städar vi!

så nu får jag vänta och vänta.. vi ska hinna på affären oxå, vilket jag tjatat om i två timmar.. måste handla till ljuspartyt. måste ha nå fika. fikabröd har jag nån sort i frysen. men funderar på att köpa den goda kladdkakan, mums.. sen så kommer kaffet inte att räcka. och så mat ska vi göra. eller jag göra..

men men. mina händer torkar snart ut. ändå smörjar dem typ hela tiden.. förstår inte, fast i och för sig här det två gånger per år de brukar torka ut och det är mot vintern och mot våren... när luften byter karaktär.. kommer aldrig glömma när vi låg inne på 45:an. hur mina händer såg ut då. använde handsprit, vilket man skulle göra. för att få peta på edwin, ungefär... men det torkade ut mina händer. hade stora "fläkar" på händderna där ny hud kom fram. speciellt på insidan handen (handflatan). uscha, skämdes... så jag slutade att använda handsprit, bara nån gång när jag kände mig skitig :P och den nya sorten som kom in luktade ren hembränt, typ.. så den använde jag absolut inte, tog den gamla vid edwins säng. han hade en egen som hängde på hans säng. vilket alla barn hade. och så fanns det inne på toaletterna, i köket, på rumen. jaa, överallt kunde du hitta en handsprit..

även inne på rummen fanns det en handsprit fast det inte var en handsprit utan man använde den till olika ytor. så efter varje gång man använt skötbordet skulle man torka det med den dära flaskan. så nästa kunde använda det.. fast vi behövde inte vara så noga när vi blev själva på rummet. men jag hade alltid i åtanke "att snart kommer det nån" vilket bara stressade mig egentligen.. jag minns oxå, att en dag fick jag städnoja. så jag tog den dära handspriten och gjorde ren fotöljen. den var väldigt skitig med bröstmjölk och lite annat. satt i den och ammade nämligen.. och vårt handfat såg inte heller så mumsigt ut. så jag som sagt tog den dära flaskan och gjorde rent typ hela vår del av rummet. och skötbordet på den andra sidan.. och den dagen fick vi dygnspermission! och skulle ta med oss alla grejor hem. Tänk att det är nån mening med allt!!! så då blev vårt rum städat X 2...

nu äntligen börjar martin damsuga. och arwen kom springandes och öppnade garderoben vilket hon hoppade in i. min fega lilla katt :P måsta skvallra på katterna. de har nämligen aldrig brytt sig i vagnen. det var bara när vi köpte den. men då var man snabb med vattensprutan så lärde de sig snabbt. jag brukar ha en kudde i men sedan en veckas tid så har jag inte det längre. men imorse. om de inte hade sprungit iväg hade jag inte sett dem. suffleten var uppdragen. och där låg de.. ice tvekade så han fick hjälp på traven ner.. så de visste nog att de inte få vara där..

flaskan.

nu vaknade min lilla prins :P det är så roligt. när han vaknar så börjar han att prata och så direkt. det finns inget att ligga och dra sig :)

snart ska vi iväg på nå info på bvc. så det är väl dax att klä på oss och ge den lille lite mat. det är skönt att han äntligen har lärt sig att hålla i flaskan. fast ibland får man hjälpa han in i den positionen :P och på slutet får man oxå hjälpa han.

jag vet inte hur man gör med vällingen. om man går direkt till åtta månaders eller om man succesivt går till den. jag provade igår kväll och han slukade den som vanligt.

sitta.

idag satt edwin. alldeles själv. dels på babysången. och dels nu i sängen.. här i sängen satt han rätt länge ändå. han satt och lekte :P medan jag hjälpte att parera han lite. fast jag lät han tippa några gånger. jag menar han landar ändå mjukt när vi sitter i sängen...

just nu. sitter han brevid mig och har sin arm i mitt knä :P mammas sötnos ;) och han är väldigt intresserad av vad jag gör med tagentbordet. det låter ju lite..

Tävling - Hjärtatmitt

tävling med hjärtamitt
Jag tävlar hos ANNASARA.NET om en gosig snuttekudde från Hjärtat Mitt!
Självklart ska du ockå vara med och tävla, klicka här!


När sittvagn??

jag börjar bli lite bättre i halsen i alla fall. det är ju bra. värst är det på morgonen.. men iag hade jag värsta locket i örat, hoppas verkligen inte att jag får öroninflamation. det orkar jag bara inte med...

vi är klar i vardagsrummet. blev så snyggt :) nu har vi börjat flytta tillbaka möblerna oxå. ska ringa efter fredde sedan igen så han ska komma och hjälpa martin att hänga upp hyllorna. men vi har fortfarande ingen plugg, hur nu martin hade tänkt. ska inte bege mig in i hans huvud..

jag ska ta och damma bokhyllorna och sånt. det gör inte martin. det som existerar i hans huvud är soffan och tv-bänken :P men men, fördelade syslor så löser sig allt..

idag var jag med mamma i birsta. köpte två svarta dukar jag ska ha i vardagsrummet. och så köpte jag en body och en tröj-jacka till edwin. han fick använda tröj-jackan på en gång. mamma tycker att vi ska göra vagnen sittvagn nu. för edwin vill sitta hela tiden. utom när han sover. ni skulle sett han i bussen. min goprins.. första gången han fick sitta i bussen och kolla på alla. vilka ögon han hade hela bussresorna :P

men åter till sittvagnsdilemat. jag tycker han är för liten för sittvagn. han kan inte sitta själv än. men med stöd. fast i vagnen sitter han utan stöd läääänge. fast jag har ett stöd men det vill han inte använda... men det känns som det är för stor påfrestning för ryggen att ta den som sittvagn. min kusin hade läst att barnen ska kunna sitta i tio minuter utan stöd. då ska de klara av att sitta i sittvagn... jag har värsta dilemat. Hur ska man göra???

Nu väntar jag på att martin ska komma hem så vi får lite mat. jag är sugen på hämtkina, vilket han är och köper :P och nu precis kom han hem :) = MAT!!

snart så.

nu börjar det likna nått i vardagsrummet. nu är det bara fondväggen kvar :P där har vi fått upp tre våder än då länge... och vid det hörnet ser det gråa lilla ut. och härifrån sovrummet ser det blått ut.. men det är grått :P fått in bokhyllorn ahar vi fått oxå. fast de ska dammas innan allt är klart. men blev tvugna att flytta efter möblerna lite..

min hals är inge bra. och hosta har man fått oxå.. och allt slippdam på det förbättrar inte saken. de håller nämligen på att slipa där de kvarvarande våder ska sitta..

nu ska jag göra välling till edwin och saft till mig. om jag nu lyckas med tanke på att köket är okuperat med ett tapetserarbord...

idag.

antingen börjar jag bli förkyld eller så är det pollen som kommer smygandes.??. men troligtvis en förkyldning.. eftersom min hals är rödare än rödast. och den klias. och den ena näsan är täppt. rinner lite när den känner för det.. jag hoppas verkligen inte att det blir värre med näsan.. halsen kan inte bli så mycket värre, tappa rösten är det enda. och det vill jag inte heller....

idag for vi till birsta och handlade kattmat och pellets. och så handlade vi på ica maxi. köpte 8 månaders välling, sisådär 30 liter. har en påse 6 månaders kvar.. tänk att edwin blir 8 månader på måndag. tänk vad tiden går fort...

efter handlandet for vi hem. och grillade :P muma. kom precis på nu att grillen fortfarnade står ute. om ingen tagit den bara.. men vi ställde den precis vid vår balkong. så den bör vara kvar... sedan var vi till galtström och kollade läget. och hjälp vad mycket vatten. speciellt på vårt gäddställe.. sist men inte minst var vi till hofling och kollade på film. men edwin blev trött och grining så martin fick skjutsa hem oss. så när han kom tillbaka skulle de se på en till film..

imorgon blir det tapetsering. fast inte för min ich edwins del. vi håller oss till sovrummet som vanligt.. jag ska väl till mamma och hjälpa henne oxå med examensarbetet. edwin får väl följa med dit. vill inte lämna han hemma när de ska tapetsera. vill verkligen att det blir klart imorgon..

nu ska jag snyta mig och sova. kolla på ett päron till farsa som går på sexan. men lär väl somna :P

idag??

undra vad man ska hitta på idag då??

vill helst inte sitta inne. och det mesta beror på att vi har en sån liiiten yta att vara på.. och nu börjar edwin ta sig fram i gåstolen. nog med att det är ett ben han skjuter sig fram med men han har hittat på massa hyss sedan igår.. och jag vill absolut inte att han ska gå in i vardagsrummet bland allt slipdam.. ut till hallen går han jämnt. kollar kissarna. imorse stod han och rök i mitt bh band som hängde ner från vagnen. det var jätte kul, tyckte han :P busungen.

men mitt skavsår har jag fortfarande kvar. men foppa tofflorna funkade rätt så bra. har lagt ett par extra strumpor under vagnen. om man skulle bli lite för mycket blöt om fötterna. men igår klarade jag mig från det.. men man vet aldrig. kan ju börja tokregna, då blir man blöt...

och edwin skulle verkligen behöva en ny mössa. är något less på den gamla. men ogillar att gå på stan eller birsta själv. så tråkigt... martin sa att vi kunde göra det när han slutar men då är klockan närmare fyra innan han kommer hem. så det var inte heller kul. så det får vi ta imorgon om jag inte köpt nån mössa innan det.. för vi vaknar ändå vid nio i detta hem. och oavsett om martin vill vakna då eller inte så komme rhan att vakna. finns direkt inte nått annat ställe att vara på i detta hem. endast i vårt sovrum..

tog en liten gullig bild på siameserna förrut. de låg i edwins babygym och solade inne på edwins rum. såg så himla sött ut :P jag har verkligen ingen aning om vart de sov inatt. försökte kolla imorse när vi vakna men jag fann de inte. utan de kom sträckandes när de hörde att de fick mat.. vaknade av de vid sex imorse. arwen skulle få upp en garderobsdörr vilket inte gick så bra eftersom det provisoriska datanbordet stod framför.. slutade med att jag gick och hämtade vattensprutan. men den verkar inte funka. men själva effekten av att katten sluta var kvar i alla fall. behöver bara visa vattensprutan så sticker de.. de har lärt sig vad det är för nått och det är ju bra..

Tävling.

Tävling - ludemyraJag är med och tävlar om en av dessa artiklar från Pingpongbarnkläder.se 
Hos 
Angenf.blogg.se! var med och tävla du med, klicka här 
Ni har chans att vinna en av dessa grejjer.
Lycka till!
Cola Zero.

jag blev bara tvungen att köpa cola zeros extrakt nere på ica. fast jag lyckades inte lika bra som mamma att göra den, dock.. men men.. får försöka bättre nästa gång..

nu håller de på med vardagsrummet igen. och allt blir dammigt. vilket jag i och för sig redan visste men men.. kissekatterna är så hel spänn. isolde och ice ligger på överkastet som ligger på golvet brevid mig. där de har översikt mot vardagsrummet men är ändå trygga. speciellt med matte vid sina sidor. arwen och morrisen är spårlösta borta. troligtvis inne på edwins rum bakom soffan. konstigt det dära. med gemensama fiender så struntar de i varandra. det jag menar är att det är arwen och morrisen som minst går ihop. arwen morrar åt morrisen. men när vi typ dammsugar så kan de ligga relativt nära varandra och ändå inte bli ramaskri.. tycker det är lite lustigt...

måste nämna mitt skavsår. det ran smojs ur det imorse. trevligt va?? så jag lånade mammas foppa tofflor. vilket jag gått i idag. det funka. blev inte så kallt heller :P var som sagt på promenad med cindy till universitetet och hon lånade en bok. edwin ville sitta vid hunddagiset, hörde nån hund skälla.. vilket han fick göra. men mössan!! ramlar ner HELA tiden för ögonen. vet inte hur jag ska lösa det problemet.??. jag tog en säkerhetsnål på vägen hem. men då kom edwin på att man kan dra i mössan, suck.. så det slutade med att jag tog av han mössan och så fick han ligga ner i vagnen. vilket inte var så populärt. han gnällde inte, men men.. påvägen hem gick vi förbi ica. och vid planen började det regna ganska mycket. så pass mycket för regnskydd. så det kom på vagnen och edwin somnade. blev nog ganska mysigt där inne :P

sovandet.

vi har sovit bra inatt. jag i alla fall. edwin tror jag oxå... men han måste hamna i nån växperiod, så som han sov igår.. i och för sig klev vi upp klockana sju, vilket vi inte brukar göra i vanliga fall. då brukar vi sova en stund till :P

men först så somnade edwin påväg till babysången. nog med att det kanske blev 30-40 min sovande. sedan så somnade han vid tolv och vaknade två.. var vaken i två timmar, sen så sov han ytterligare två timmar.. medan jag duschade igår somnade han oxå så då fick han sova i typ 40 min... sedan var vi vaken en stund men edwin var lite trött så jag lade han i sin säng och han somnade nog vid tio. vaknade halv sju imorse och ville ha mat. då lade jag han i sängen med mig och där sov vi till tio över nio...

just nu ligger edwin på golvet och snurrar runt. han vill inte ligga på fårfällen. han rullar bort från den hela  tiden. och på golvet är det nog lättare att snurra runt. dels så snurrar han runt och dels så rullar han runt.. tror han vill ha sin gröt snart. vilket han ska få..

sedan i dag ska vi väl följa med cindy till skolan där hon ska låna en bok. så vi får nån promenad.. men frågan är om man kan ta foppatofflorna, med strumpor i?? skavsåret på ena foten ser inte så muma ut :( det är ju ändå + 10 grader... så det kan nog gå....

sen vet jag inte hur martin mår. ringde när vi vaknade. och väckte han visst :P han hade ont i huvudet. jag påstår vätskebrist, eftersom han inte fick i sig så mycket vätska igår... men tänkte ringa sen igen.

nu gröten till edwin...

Muma.

jag måste säga att mamma har en god dricka. en light till och med, eller vad det heter... det är sodastreams egna cola zero. den smakar inte ett dugg sötningsmedel, och det är den smaken jag inte kan med sötningsmedelsmaken alltså... så den ska jag införskaffa liksom tropiska frukter eller vad den heter som oxå finns nere på ica som är det braiga märket, det gameldaxa mitt favvo märke...
cola zero sodastreams egna. muma..


Onsdagen.

jag och edwin har flytt hemmet.. martin ligger nämligen magsjuk hemma. eller så är det matförgiftning.. men jag tar det säkra före det osäkra. jag känner mig inge dålig och edwin är lika pigg som vanligt.. martin blev liksom pang boom dålig oxå, det som är så konstigt.. men måste säga att jag aldrig sett han så dålig!!

så vi har en lägenhet i kaos. ovanligt va?? edwins rum är massa grejor i, så som hyllor och tavlor. och 40 tums tv´n.. i vårt sovrum är edwins alla leksaker och diverse grejer.. i vardagsrummet är alla möbler ut efter väggen mot köket utflyttat. så i ingången står en billybokhylla. som man vet inte vilken sida av bokhyllan man ska gå eftersom den står precis mitt i... och i hallen är alla tapeter och diverse grejor... i köket står endast en golvhögtalare, än så länge... där kommer senare ett tapetbord upp. när de väl fortsätter....

vi får väl se hur martin mår imorgon. men när jag var hem med lite hälsofil, mjölk, coka cola, piroger och sån där dryck som är bra för magen. så lät han bättre både i telefon och IRL.. han satt till och med vid datorn :P

jaa. jag fick sova till fem imorse. halv sex fick jag nog av martins stönande, som sa "tyck synd om mig jag mår dåligt". kvart över sex så gick jag upp och hämtade mp4:an, ville inte lyssna på martins spyande, huvva.. och klockan sju hade jag ännu inte somna om. så då klev jag upp och gav edwin mat. gjorde frukost till mig och var allmänt sur.. 

i allmän ordning på en onsdag så klädde vi på oss och gick till babysången vid tio i nio. kom dit. dörren var låst. jag ringde på. och så var visst den uppflyttat en timme. som jag totalt hade glömt bort.. suck.. tänkte vad ska jag göra nu? tog min telefon och ringde syster. så vi våldsgästade henne sisådär 30-40 min. innan vi gick iväg igen. men tur var väl det att hon ville ta emot oss. så hann edwin få lite mat.. annars skulle jag bara hinna hem och vända.. men måste säga att det går mycket fortare att gå nu motför när all snö fanns. tio minuter snabbare, till och med...

efter babysången gick jag haltande hem. hatar verkligen skavsår... kom hem fyllde på välling i skötväskeburken. fyllde även på blöjor. byte skor. och tog sedan bussen bort till skönsmon. och på bussen mot skönsmon klev min kusin max på. och hjälp vad han har blivit tonåring!! hos farmor var även kusin annan med hennes lilla charlie. vilket jag visste. vi var hos de igår och hälsade på.. åkte bussen till stan. och bussens dörrar ville inte stänga sig så bussen var nog ganska försenad. tror han skulle byta buss när han väl kom fram.. var på ica i stan och handlade lite åt martin. köpte även den nya marabou till mig. men den ska jag nog spara tills helgen. men den är i alla fall med passionsfrukt och chili... bussen hem var det den roliga busschaffören och han är alltid lika roligt att åka med. jag som förstår mig på han tycker det är roligt. hemma på gården träffade jag lotta och elvis som jag pratade med en stund..

hem en snabbis och lämna varorna och jag kan säga att jag har nog aldrig packat så fort som jag gjorde.. packade både till mig och edwin. men höll på att glömma det viktigaste BLÖJOR. så det fick bli en separat påse...

så nu befinner vi oss hos mamma. där vi ska sova i natt. jag ska passa på att duscha och edwin ska få bada snart.. hoppas verkligen att martin är bättre imorgon. dels för vi vill nog sova hemma. räcker med en natt borta. dels för att han ska bättre och sist men inte minst jag vill inte att "renoveringen" ska stå still..

Ett litet inlägg

Kanske dax att börja blogga igen. har verkligen inte haft någon lust.. men känner att man mår nog lite bättre av att få skriva av sig.. har en ganska stor känsla av min blogg just nu endast består i massa tävlingar och bilder på Edwin. och det vill jag verkligen inte att det ska vara..

Men just nu har jag inte tid att göra ett inlägg. det är min tv-dag idag :P imorgon kanske vi har tid.. jag och edwin har för övrigt bosätt oss i sovrummet.. vi håller på att göra om i vardagsrummet. det kommer bli så snyggt :P bilder kommer senare..


Tävling.

Lundmyr of Sweden - Tävling

Jag deltar i en tävling hos Blendshes.blogg.se i samarbete med Pingpongbarnkläder.se.
Tävla du också! Klicka här!
Tävling - Babybjörn

babybjörn - tävling


Jag tävlar om ett matset från Babybjörn
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!


Edwin ville...

098a8ef4d3a68dd1411933bd6e994d55.png

Edwin ville sitta påväg till affären. så vi fick pallra med filten..


Tävling - namnnappentävling med namnnappen hos stoltmammatillmira.
”Jag är med och tävlar hos Stoltmammatillmira om ett valfritt paket namnnappar från Namnnappen.se.
Var med och tävla HÄR du med!”
G

05db807c793629f649809795f313eb99.png

Jag har sagt det förr och säger det igen. han är lite knäpp vår son :-P Men så söt.


RSS 2.0