glöggstund.

kunde inte hålla mig längre. jag öppnade glöggen, som jag nu sitter och dricker. muma ;) men tror nog att jag får köpa en saftglögg på ica imorgon, typ. vill inte dricka upp den goda så fort :) man kanske köper en till på båten. där är den 20 kr billigare. och jag menar om man ändå ska åka så kanske det är värt det..

efter glöggstunden har avnjutist ska jag ta datorn till sängen och kolla på ytterligare ett avsnitt rederiet. mitt favvo program!

blossa glögg - 10 (saffran)


två bilder.

just nu velar jag mellan två ynka bilder. egentligen är ingen av de perfekt. men fundera på om de får duga ändå.. inte lätt att ta kort på en 1-åring som vill vara överallt..

Vi håller på att ta kort till kanske bliva...

mms_img27721 (MMS)

Vi håller på att ta kort till kanske blivande julkort. men inte det lättaste med ett barn som inte vill sitta stil..


sista babysången.

och  nu var sista gången på babysången gjord. tråkigt, tycker jag. vad ska vi nu hitta på på tisdagarna?? nog med att det inte är så jätte många kvar innan dagis börja. men tomt kommer det kännas i alla fall efter babysången slutat.

och så fick vi julklappar. jag har inte öppnat vår än. edwin ska få slita upp den. men i alla fall. det var en som öppnade sin och i den låg det en söt t-shirt, en röd som det står "jag har gått på babysång", eller nått sånt.. och så fick vi ett sånghäfte med allt vi sjungit under terminerna. dock så tror jag vi inte sjungit allt, och så finns det säkert saker vi sjungit/ramsat som inte finns med.. men som sagt det mesta. så den ska vi använda flitigt. edwin, tycker jag i alla fall, är mer lämpad med ramser nu än förra terminen. kill på magen osv...

på IKEA fanns det inga röda gardiner kvar. de fick hem vecka 52. så det blir inga julgardiner iår heller. bara i köket. mycket tråkigt...

har just nu tvättstuga. hade hoppats på att tiderna efter fanns kvar men nån hade bokat. så vi får ta tvättstuga imorgon oxå. och hoppas på samma sak att ingen bokar tiderna efter. vill få bort vårt berg innan vi åker till mariehamn (~2 veckor kvar). plus så är det lite filtar som skulle behöva sig en omgång i tvättmaskinen..

fullt upp.

vad tid det tog för lillen att somna ikväll. men nu sover han nog. jag ska springa ner i tvätstugan och titta efter tid. sedan lägga mig i sängen med ett avsnitt med rederiet, om det funka vill säga..

imorgon är det sista babysången. sen efter det blir det nog IKEA och köpa lite julgardiner till vardagsrummet och edwins rum. blir helt vanliga röda. för börja så och kanske köpa nå mer efter jul när det är billigare. har gardin tll köket. och vårt sovrum behöver inga julgardiner..


birsta besöket.

det jag skulle göra i birsta. köpa prestent till kusin. jaa, det glömde jag. kom på det men var så kallt så orka inte gå tillbaka. men annars så köpte jag vantar till edwin, bruna typ lovika fast inte lovika. fodrade, virkade/stickade. sen fick edwin två pyjamaser från kaphal. har kollat på dem förr men inte funnits edwins storlek, och nu fanns det. och de fick jag ge 36 kr för. hade en 30% och så fick jag 50 kr rabatt om jag gick med och fick ett kaphal-kort. de ska tydligen sluta med med mera och köra ett eget kort. inte för jag har med mera-kort, men ändå...

och så köpte jag en kulklapp till edwin. han fick leka med den tills jag skulle betala den. och den var populär. och så köpte vi även en julklapp till kusin. men ska väl köpa nått mer. och så till de andra kusinerna. men till de andra blir det nog ett besök på barnenshus. även julklapp till edwin från barnenshus.. måste nog skriva lista på vad jag hade tänkt till alla så man slipper gå runt och kolla som en tok när man väl är där.

Så vi måste helt enkelt ut idag igen. Köpa present, vilket går fort. sen så har jag lite andra ärenden men de tror jag att vi tar nån annan dag då jag pratar julklappar. och så är det kattensdag på arken som man så klart måste besöka ;) och så behöver jag mer hostmedicin och edwin alvedon.

birsta.

idag ska vi till birsta med mamma/mormor. hon ska köpa julklappar. och jag ska väl kolla mest. kanske köpa nån. och sen ska jag köpa present till kuisn som fyller år på söndag.

nu ska jag göra mig klar och vänta på edwin ätit klart. han får macka och juice. och det går långsamt.. och så ska jag väl packa lite i skötväskan.

oljud.

vilket ljud man fick vakna till imorse. eller det gjorde så man inte kunde somna om i alla fall.. hade varit uppe en stund innan och gjort välling till edwin. klockan var strax innan åtta. och när jag kom till sängen igen. då börja de borra i nån lägenhet i närheten. lätt att somna om?? sen kom hostan på att vi kan irretera oxå. fick kliva upp och ta hostmedicin. jaa, ni förstår.

sen kom vi väl ur sängen vid nio. inte för varken jag eller edwin somna om. men det var väldigt skönt att sträcka på sig i sängen. och då såg jag en sehlins golv-bil utanför. antar att de var boven i ljuddramat..

just nu bankas det nånstans i huset. jag börjar tro att det är nån som håller på att renovera nånstans..


hammare


Vandelisering.

nämen. en liten kusin på tv´n..

trött..

hoppas den lille sover mer än 20 minuter denna gång. han behöver sova. och åt gjorde han knappt för han var trött, antar jag.. eller så var mammas mat inte så god. vi får se. blev en portion kvar till han imorgon eller nått. och så en portion till mig kvar oxå, en stor portion. och så blev det köttfärssås kvar oxå. men den slängs nog..

nu tror jag att jag ska lägga mig ner i soffan och slö titta på tv. och hoppas på att sonen sover lite mer än 20 min..

Magnetröntgen.

fick papper från magnetröntgen idag. skulle själv ringa och boka tid. sagt och gjort. dock så höll jag på att glömma det. teletiden slutar tre och det var då jag ringde ;)

vi fick i alla fall tid den 22 december klockan halv nio. men ska vara på dagvården halv åtta. antingen för förberedelser. och jag kan tänka mig att jag kommer ha en väldigt sur pojke den dagen. han ska vara fastande. så välling efter åtta på kvällen, men dock bara till två på natten. efter det är det helt stopp! men jag glömde fråga hur det är med vatten??

och så skulle jag köpa nå plåster av nått slag. emla eller nått sånt hette det. det är nån bedövning på det, om jag förstår rätt. och så ska han ha ett i varje armveck. det ska jag sätta på en timme innan. men sätter väl på det innan vi åker hemifrån. det sa hon jag pratade med.

så nu väntar vi bara på papperena på EEG. antar att det är inom samma ram som magnetröntgen. så det bör nog dimpa ner i brevlådan snart.

hosta.

jag känner mig inte pigg direkt. edwin vaknade några gåner inatt/imorse. han vaknade av sin hosta. vilket jag oxå har. inge kul alls. och hostmedicin, när kan man ge det till de små??

han har samma typ av hosta som mig. det låter som så i alla fall. och när man typ somnat så hostar varken jag eller edwin till. och om han hostar till så vaknar han och gnäller. jaa, så har det sett ut.

Smaksatt grädde.

Nämen. jag blev uttagen till att smaka arla kökets smaksattgrädde oxå. så nu väntar jag på ännu mera värdecheckar.

och om grädden så tror jag att jag ska göra en panacotta. dock så brukar jag göra vitchoklads pannacotta. men vad sägs om vitchoklad och jordgubb?? kan inte smaka fel i alla fall. eller så får jag komma på något annat att ha grädden till. tror i alla fall att detta med smaksatt grädden är en bra affärs idé.

smartson - gubbe

smartson - text

dagen imorgon.

imorgon blir det babysång. och efter det ska vi försöka göra ett nytt försök med stan. förra tisdagem blev inte så lyckad på den fronten. bestämde med min kusin innan vi for in på akuten. fick svara henne senare att det inte blev nått. och det är verkligen bevis på att allt kan hända.

så imorgon gör vi ett nytt försök. inte för jag tror jag har nå ärenden. vill kolla mest. det hade jag förra tisdagen men det fixade jag i fredags. leas presenter pratar jag om då. men kusin hade några saker hon skulle göra. jag är bara glad att få göra nått. få se om man köper nått till edwin i vanlig ordning. men inget som vi behöver, som jag är medveten om i alla fall. kanske fler strumpor, om man hitta nå billigt. och joo, färg som man färgar kläder med ska jag kanske köpa. ska färga de mantlar edwin hade på sjukhuset. blåa, typ. och så tänkte jag sedan sy fast en lapp på den ena som jag skrivit edwin på. och så har han sin snuttefilt till dagis ;) billigt och bra :P kanske ett par fleecvantar ska inhandlas oxå. ett par enfärgade. han har sina tigervantar men tycker att de inte passa så bra till den blåa mössan. vill varriera mig lite..

skriva.

Jag måste få ner vad som händer förra veckan. mer än alla bilder jag mms:ade in.. och få ännu mer dåligt samvete för jag inte skrivit ner "förlossningsberättelsen"..

och nu klämde jag edwins tumme oxå. han var i dvd-skåpet. skulle dit och stänga. såg inte hans tumme. det tog stopp. jag lättade och han börja skrika. då förstod jag.. hittade inte tutten fick ta en från sovrummet. men nu verkar allt frid och fröjd. måste gå på napp-jakt sen oxå. jag undra vart den gröna med snöre tagit vägen... och det verka som inga men på tummen i alla fall.

Mariehamn.

nu var det bokat och klart. den 12:e december åker vi till mariehamn igen. fast denna gång med sällskap. fast vi ska ha varsin hytt ändå. vi ville egentligen åka den 5:e december men då var det fullt. inte så mycket att göra åt. tänkte ju ringa förra veckan men det var lite svårt. så i lördags så bestämde vi och hade ett extra datum på fall. och det fick bli det extra datumet.. men kul ska det bli. längta. dock så missar vi lucia. men det är inte hela världen. kanske är nån lucia på båten ;) så egentligen är det bara två veckor kvar, eller snarare tre. men ändå. går nog fort.

viking line - cinderella


testpilot.

Jihoo. Jag kom med att vara testpilot för HIPPs nya barngröt. Nu inväntar jag deras värdecheckar som ska komma med posten.

smartson - gubbe

smartson - text


Så här skönt sover man efter 5 dagar på sj...

mms_img33432 (MMS)

Så här skönt sover man efter 5 dagar på sjukhus.


Nu har vi tagit bort en sån där grej i arm...

mms_img61244 (MMS)

Nu har vi tagit bort en sån där grej i armvecket och fått ett kaninplåster. Får permiss idag. Så vi hoppas att pappa börja lite senare idag så vi kan åka hem en stund.


Leker och kollar tv. Idag blev han utan dr...

mms_img53765 (MMS)

Leker och kollar tv. Idag blev han utan dropp. och syremätargrejen blev han först utan i vaket tillstånd vilket senare blev även i sovande. så den är vi oxå utan.. Tagit kissprov, vilket var en egen historia. Imorgon är det nytt blodprov och kanske hemgång.. Varit pigg men lite hängig på ögonen. Fick feber när han sov en stund men är nog borta nu med hjälp av lite alvedon. Lekt lite i lekhörnan och både gått och krypit runt på avdelningen.. Mamman upptäckte även en ny tand som spricker upp, den åttonde i raden. och den är den fjärde nere..


Jag måste säga att edwin lärde sig vinka i...

Jag måste säga att edwin lärde sig vinka igår kväll. Till en tant på iva, och endast hon.


Mammas utslagna pojke. Blir kvar tills fre...

mms_img48398 (MMS)

Mammas utslagna pojke. Blir kvar tills fredag i alla fall, om allt går som det ska. antibiotika i tre dagar för säkerhetsskull. lugnade ska trappas ner ytterligare ikväll, och tas bort imorgon. Sen kommer det bli en utredning eftersom..


Nu har vi flyttat till 44:an. och edwin ha...

mms_img66909 (MMS)

Nu har vi flyttat till 44:an. och edwin har äntligen somnat. och jag ska läsa lite info. väntar på att pappan ska ringa.


Här har vi lektajm. sovit mellan 4-7. fast...

mms_img66908 (MMS)

Här har vi lektajm. sovit mellan 4-7. fast mamman ganska avbrutet. men men smällar man får ta. Edwin är allas favorit. han charmar alla..


Nu ska mamman försöka sova. edwin sover re...

mms_img66907 (MMS)

Nu ska mamman försöka sova. edwin sover redan. hmm, lätt? med pipande grejor, halv tända lampor och massa springande folk. plus en låtande tant med en andningsmaskin. Önska mig lycka till! Edwin får för övrigt alvedon var 6:e timme. nästa gång vid två. inga fler kramper har kommit men han får lugnande och antibiotika ändå.. God natt! eller säger man god vilostund.?.


Det här roa vi oss med en måndag eftermidd...

mms_img66906 (MMS)

Det här roa vi oss med en måndag eftermiddag. Vi är inne på IVA. Edwin krampade och har befinner vi oss nu. troligtvis feberkramp..


surkart.

jag har varit en riktigt surkart idag. varför vet jag inte.  men lätt irreterad. fundera snart på att gå och lägga mig men skulle vänta tills martin kom hem igen. om det inte dröjer för länge säger jag..

idag sov vi till halv tio, kvart i tio nått. blir bara längre och längre på dagarna. men imorgon ska vi upp och gå ¨på kyrkis. så vi har gjort något i alla fall på morgondagen. det enda jag inte vet hur jag ska göra är om jag ska ta pulkan eller vagnen?? edwin älska att åka pulkan och mycket lättare att dra. men får ta handväskan eller nått annat påhittigt med att få med mig det absoluta nödvändigaste. men problemet ligger i att edwin somnar alltid när vi går hem. och vill inte ta både vagnen och pulkan, det går inte för sig. lite onödigt. men förhoppningsvis så kanske han håller sig vaken om vi tar pulkan. eftersom han sitter upp. jaa, vi får se hur jag gör. lär komma på nån snilleblixt inatt när jag sover...


Sjusovare.

vad har jag för sjusovare i familjen???

alla sover utom jag. och varit så den närmaste kvarten. men tror edwin är påväg att vakna nu. äntligen. att pappan i familjen sover det förstår jag, han kom hem sju imorse. och då måste han ändå ha slutat tidigare på jobbet. men edwin. han sover han. fick välling vid åtta och somnade om. tills nu, kvart i tio. hör hur han leker därinne nu. men inget gnäll i alla fall. fast nu blev det tyst igen...

och själv kunde jag inte somna om när jag vaknade till och kollade på klockan. och till största del beror det på martins "snarkningar" :P och ju mer han lät desto piggar blev jag. så jag klev helt enkelt upp. tänkte även att edwin vaknar snart. annars så kanske han vaknade av att jag klev upp.

nu ska jag ta upp den lille. göra nån frukost och sedan se hur det går för mamma om vi kan ta pulkan dit ner.. för nått måste vi göra innan pappan vaknar i alla fall :P

förseten så lämnade jag in en sån där lapp som var med barnenshuskatallogen. man kan vinna julklappar om man hittade alla tomtar i katalogen. och allt i edwins namn. så hoppas på att han vinner nu ;) det får vi veta den 6 december. och jag har december månad nu. och allt det beror på snön....

från storlek 86..

nu ska vi se hur detta går... ser inte tagenterna direkt. är mörkt. men tror jag hittar ändå. sitter liksom i fingrarna vart bokstäverna är...

min son har inte sovit så mycket idag. han somnade påväg till birsta. men när vi kom fram fick han vakna eftersom vi skulle in i butiken. han höll på att somna påvägen hem men han hade en mamma som terrade han. tyckte det var dumt att somna vid sibylla. sedan har han varit vaken.

var hos hans farmor. martin lade han på sängen men han for runt och busade istället. sen somnade han som en stock i bilen. martin bar han in. och han sov ostört. skötväsken fick åka pulka istället ;) fick sova en stund tills jag väckte han. var vaken och gnällig en liten stund. sen ner i sin säng. och dör ligger han än och sover för natten..

och han tycker det är riktigt roligt att åka pulka. när vi lyfte upp han för vi kom till bilen gnällde han till och ville åka mer. ska bli spännande att se vad han gör imorgon när han börja få tråkigt. om han går till pulkan eller inte. vi tänkte nog ta en sväng med pulkan till mamma imorgon. pappan i familjen ska sova och så tråkigt att vänta på att han ska vakna. så då kan vi hitta på något tills dess istället, mycket roligare ;)

förrut idag så fixade jag med edwins kläder. så jag såg vad han önskar sig för storlekar i julklapp. och kan säga att han önskar sig storlek 86. han använder 74 just nu. och av 80 så fattas det tröjor men det tänkte jag fixa själv. han har bara nån enstaka tröja i 80 men byxor har han i överflöd. men som sagt det fixar jag själv. om det inte hittas nån snygg tröja som den som vill köpa köper, så gör det inte så super mycket om den är i 80. men absolut inga byxor.. men som sagt 86 och uppåt. bättre att lägga på lager och använda senare..

nu blir det sängen för mig. edwin lär säkert vakna tidigt bara för det är lördag. och så somnade han lite tokigt ikväll.

En turkos pulka.

idag fick edwin en alldeles egen pulka. en babypulka, dock. men jag tycker att han ska ha en sån till en början. är kanske lättare med en "riktig" pulka om han somnar. men tror att jag helst inte vill att han ska göra det när vi är ute och drar. vi får se. annars så kostar inte de "vanliga" pulkerna så mycket.

så premiär åket blev från bilen och in. och det var nog roligt tyckte den unga herren. tänkte om vi inte tar vagnen till bilen så tar vi pulkan. lättare att dra en pulka än att bära han. och så får man händer fri till att bära nån påse eller något annat.

vi var även på arken bra länge och skulle köpa pumpgrejen men hon hade beställt fel storlek så på tisdag kommer troligtvis den nya :P men fiskar blev det. två stycken silverhajar och fem stycken barber, eller tetrer. kanske inte tetror men funka som såna. de är gula i alla fall... och två växter blev det oxå. lite höga växter eftersom vi mest har låga kompakta grejer i nu.

vi körde även in på coop i birsta och köpte blöjor. rekomendation om man BARA ska köpa blöjor så åk dit. i alla fall om man ska ha libero. 89 kr för en förpackning. så det blev en sån, en mjölk, och en chokladkaka till mig ;) köpte även en julklapp till edwin från martins mormor. och jag fattar fortfarande inte hur "billig" den var. ni vet en sån där ficher prise nalle/vovve. som sjunger och allmänt låter. och på handen står det hand, på foten fot osv... lea har en sån som är trasig, örat funka inte. och jag tycker att edwin oxå ska ha en. tänkte köpa en i födelsedagspresent men vi köpte en annan grej som blev en favvo för pojken. I alla fall, så kostade den 249 kr på coop i birsta. det var bara att ta den! inget att diskutera. annars kostar den överallt man kollar runt 500 kr. så halva priset. fick 300 kr att handla "nått annat för" till edwin. så nu har jag 50 kr kvar. få se om jag hittar på något för det eller om det får gå till kläder det oxå...

nu ska vi ha fisk utsläpp. sedan åka till edwins farmor som bjuder på mat. edwin ska få åka pulka till och från bilen ;)

Kyckling med mangotäcke.

vi testade åkpåsen. och den funkade. men tror att den blev lite för varm för lilleherren. fick en julkatalog idag från barnenshus. där fanns det en barnpulka, fundera starkt på att köpa en.

idag tänkte jag göra nå pastagratäng med kyckling. men den verkade så simpel. typ bara lök och en vanlig äggstandning. så jag håller på att göra kyckling med mangotäcke istället. men nu är kycklingen stek och jag väntar på resten av ingredienserna som strax kommer. hacka paprika, "koka" ihop grädde med en mango chutny och denna gång ska jag inte glömma vitlöken. och sedan ner i formen med kyckligen som är stekt med salt, svart peppar och tandoori krydda. paprikan först, sedan mango grädden. och sen in i ugnen. och när man stoppar in den i ugnen startar man med riset. och när riset är klart är kycklingen med mangotäcke klart.. Lätt va??? och muma är det..

Åkpåsen?

jag fundera på att lägga i åkpåsen i vagnen. jag har haft som en gräns vid -10 så är det dax. men nu är det -5, som förra veckan. det gick bra då med filtarna och nu har lilleman en tjockare jacka. men funderar ändå på att testa åkpåsen. tog bort alla filtar igår eftersom han skulle vara i snön vilket innebär att de blir blöt. men idag blir det inge vara i snön. inte till och från kyrkis i alla fall. kanske senare, vi får se.

återigen snö.

roa edwin i två timmar var inte så svårt. han satt för det mesta i mitt knä. i alla fall den sista timmen. nun är det hell´s kitchen-maraton på tv. eller snarare två avsnitt. men ändå. det ska ses sen ska det sovas. edwin har inte riktigt somnat än i sin säng. men får nog kolla till han i nån paus lite senare. bre på han filten, som vanligt. edwin kan inte sova med täcket. för det första sover han typ alltid med huvudet i fotändan, så att han somnar på täcket. och för det andra så blir han tokig. en gång skrek han som en tok från sitt rum. jag sprang in och då hade han hamnat under täcket med hela han. förstår att han blev galen. så nu använder han sitt täcke som kudde. och så får mamman bre på en filt när han somnat. det funka..

imorgon bilr det som sagt kyrkis och det snöar inge nu. så förhoppningsvis så gör det inte nå mer tills vi kommer hem imorgon. jag tänkte så alla trotoarer, i alla fall de vi ska gå på är färdig skottad när vi ska gå. klockan är ställd med tanke på att vi sov till halv elva idag.....

nu ska jag skynda mig innan det börja igen. tänkte förflytta mig till sängen istället. lär väl somna men det hoppas jag inte på..Inviger sin overall.

mms_img66905 (MMS)

Inviger sin overall.


sova.

somnade visst. edwin sover än. men inte så länge till. han måste vara vaken en stund innan han ska sova för natten. så åtta är det längsta han får sova. men hörde ett gnissel därifrån förrut. så tror det inte dröjer så länge innan han vakna. och att jag somna var inte rikitigt meningen. men men. fast det kanske var bra ändå. eftersom det är hell´s kitchen till tolv inatt. två avsnitt efter varandra.

imorgon blir det kyrkis. och jag hoppas att de har plogat gångvägarna tills dess. orka dra vagnen i högsnö. men inte så mycket att göra åt det. bara dra. men kommer vara så trött när man kommer hem. fast det är väldigt bra att edwin får busa av sig.


overall.

jag måste nog säga att jag gjord en dum grej. jag satte edwins ratt på hans säng. vill inte ha den på vagnen nu när det snö eller är allmänt kallt. i alla fall, vad gör edwin nu när han ska sova??? joo, leker med ratten. det hörs i alla fall att han är vaken. går inte att ta fel..

edwin fick inviga sin overall idag. inte för det var kallt men all snö.. men gjorde han nånting då? nää, satt på sin lilla rumpa på backen. inte ett enda krypsteg. gick litegrann med hjälp, det får man väl vara nöjd med i alla fall. trodde han inte skulle gå alls eftersom han hade skor på sig. men det gick nog ganska bra att gå ändå. men efter varje steg han tog desto mer snö under skorna. det blev helt enkelt platåskor :P

och så drog jag ut edwin när han var trött så långvarig ute blev vi inte. träffade E&Z&A. Z åkte pulka. insåg att edwin måste få en pulka, borde bli lättare att dra istället för vagnen. vi får se. men en pulka ska han få nån gång i alla fall. och jag trodde vi skulle ha bråk när overallen åkte på. men inte då. han satt så lugnt i mitt knä när både skor och overall kom på.

när vi kom in blev det mat för han och sedan sängen. och nu har lilleman nog somnat. för ingen ratt låter och det är sovtyst därinne.

det är ganska facinerande hur mycket snö det kan komma på en natt! inte för jag gilla snö och allt som har med det att göra. men rätt så coolt med mängden på snart ett dygn.

Snö.

huvva. jag hade tänkt att åka på drakborgen idag och både busat och knäppa kort. men edwin vaknade vid halv sju och var hungrig. han fick välling. och medan jag gjorde den så beskådade jag all snö.. det hade ganska mycket och det snöade fortfarande. så efter edwins välling så ställde jag av klockan. och tänkte om han ändå vaknar tidigt så åker vi. men annars är vi hemma. och jag hade oxå hur busstrafiken är i detta väder i baktanke. snö brukar orsaka massa förseningar osv i busstraffiken... och jag hade tänkt att martin skulle hämta oss men vi har fortfarande sommardäcken på bilen.

zasxxxxsx (av edwin)

men min son sov till halv elva imorse. så det blev verkligen inge drakborg. och det snöar fortfarande. suck. hoppas martin är känner sig mer pigg idag så han kan sätta på vinterdäcken på bilen. man kan undra hur mycket snö det hade tänkt komma idag?? det vill inte ta slut verkar det som. men läste att på kusten ska det övergå till regn, men nu när snön kommit så behåller jag nog ändå snön. annars blir det så himlans halt om det ska börja regna på detta. och så ska det hålla på till sena kvällen eller vad det stod..

och lite "roligt" då. läste om bussarna på st. och tvåan har stopp i bosvedjan. kanske tur att man inte åkte på drakborgen ändå. men ångrar ändå att det inte blir nå kort. jag som hade tänkt lite julklappar där. hoppas de kommer på nån affär i birsta eller nått framöver så man kan få ta nå kort på edwin.

det blev ett himlans liv utanför för en liten stund sen. edwin hajjad till oxå. jag gick fram till han och han sträckte upp sina små armar. och så gick vi och kolla i fönstret. och det var en traktor. fast det visste/förstod jag. och han följde traktorns plogande noga. var lite sött..

traktor


kryddor.

mitt favvo-program håller på just nu, DH. och så sitter jag och dippar dipparna som blev kvar. men upptäckte att det var två stycken som inte var så goda. eller god är de men lite för mycket för mig. sen blir det sängen för mig. måste plocka upp på edwins rum oxå. är kalabalik därinne. med tre barn som lekt runt. och när edwin skulle sova så hör vi därinneifrån hur det plinga. först tänkte jag katt, men så länge?? gick då in och se att han har en brio-skallra från när martin var liten i sängen som han leker med för fullt. såg lite roligt ut. och inte ett grin när jag tog av han den.

jag köpte en b-sås på kryddpartyt. och sen kom jag inte riktigt upp i 3100 men fick ändå julpaketet ;) så snällt. annars var det fotpaketet och det kände jag att jag inte riktigt ville ha.

föresten så kanske det blir mariehamn igen för oss. men denna gång får vi nog med oss I&F ;) ska blir roligt. nu måste vi bara bestämma ett riktigt datum och sen boka. måste ske ganska omgående, för att hinna betala och för att få nån plats. vet inte om det är högtryck nu eller hur det är. troligtvis inte.. men ser framemot det i alla fall :)

rengjorda.

nu har jag gjort ren alla leksaker, alltså martins gamla. gjort ren all duplo. kan säga att det var rätt så mycket. tydligen ett zoo, brandstation, bensinstation plus x-antal bitar till.. det tog ett tag kan jag säga. men nu är det gjort. och med att få den dära bytan under edwins säng var inte det lättaste. den är nån milimeter för stor. men jag ställde edwins säng på den. sängen står fortfarande på sina ben så tror det ska hålla..

just nu gör jag mat. sedan så tror jag att jag ska vila framför tv´n efter vi ätit. borde få vila en stund i alla fall ;)


duplo lego


vakna upp.

edwin vaknade en minut innan klockan ringde. fast om det inte vore tisdag, måndag eller torsdag. och denna vecka onsdag. så skulle jag gjort en välling och han somnat om, förhoppningsvis. men idag är det babysång som står på schemat. ska snart göra oss klara och bege oss. men jag vet inte vad jag ska ha på mig. eller det vet  jag väl. jag menar varmare jacka typ. min vinterjacka är på tok för varm. jackan jag bruka ha börja bli liite kall när det är minusgrader. fast samtidigt kanske jag ska testa med en långärmad tröja under ;) så får det nog bli. få ta av mig långärmade när vi kommer fram, så enkelt blev det idag...

nu ska jag göra oss klara. så vi kommer iväg.

låna skor.

min son vill inte riktigt få ro i sin lilla kropp  och sova. nu har det gått en 30 min sen han hamnade i sängen. men ingen sömn än. dock så gnäller han inte utan han, jaa, sparkar i väggen och andra diverse grejer. leker med dörren, jaa, saker som han bruka göra i sin säng. men inte sova dock..

och jag har inte börjat med hans leksaker än. jag har satt ihop lådorna vi ska ha på hyllan i köket.  men de har inte kommit dit än. för det måste jag ha köksbordet plus att edwin måste sova eller passas av hans pappa. måste nämligen in på hans rum och greja oxå. tänkte tömma edwins skrivbord på massa små prylar som jag tänkte ha i de dära lådorna jag köpte... men men..

få ta leksakerna imorgon. då sover han en stund efter babysången, och när han vakna kanske hans pappa oxå är vaken som då kan passa han. för imorgon innan halv sju ska det vara gjort. har nämligen kryddparty då. inte så fint att ha massa leksaker på köksbordet då.. ska direkt inte göra nå fika, det får bli det som finns i frysen. man är ändå så mätt av allt man får dippa ändå.

edwin har fått lånat två par skor idag, ett par 22:or i röd/svart och ett par 21:or i rosa/svart. och en röd tröja, ett par oranga byxor och en röd fleecedress. allt är lånat av kusin lea.. rött och orange kan jag gå med på. men rosa. fast de är inte knallrosa utan mer mörkrosa, som tur är. så de får han ha på sig ändå tills han kan gå riktigt. de får duga tills vidare..

nu blir det att lägga ner sonen i sin säng igen och ta en macka känner jag. kolla på csi och slutligen gå och lägga sig. om edwin nu sover när programmet är slut...

förvaring.

blev som sagt kyrkis idag. och påvägen hem ringde martins mormor och ville ha hjälp. hade gått en propp i lägenheten och det var mörkt i vardagsrum, sovrum, hall och vardagsrum. tror det var det i alla fall.. köket, lillrummet och toan funka lamporna på i alla fall.. så det fixade martin lätt och fort.

sedan åkte vi till IKEA och handlade lite förvaring till edwin. och oss. men såg när vi kom hem så har edwin ätit på vår förvaring så det är "ränder"/bitmärken i locket. men men, inte så mycket att göra åt.

så nu gruvar jag mig för att starta rengöring av leksaker. även duplot. men tror jag struntar i den idéen jag hade om att köra legot i diskmaskinen. det lär gå fortare, men men. börja med alla andra leksaker först tror jag.. men absolut först ska jag knäppa kort på edwins rum. men tror det är stökigt nu, efter han har lekt en stund. så alla klossar ligger nu nog över hela golvet, men men..

kanske bäst att starta! suck..

leksaker.

jag måste skriva en snabbis innan vi beger oss till kyrkis. edwin fick nya jacka i lördags. en toppen jacka. dock så är mudden vid ärmarna lite trång så man får kämpa den på. men när den sitter så sitter den ;)

i alla fall. efter vi varit på kalas igår så åkte vi till pappa. skulle kolla om legot låg där. ochd et fann vi. så nu har vi en kartong med duplolego på köksbordet. bra start på det. kan man köpa brandstation, polissatation och sånt sen. dock så kanske han är för liten med att bygga. men leka med bitarna är en hit ;)

och lego är inte det enda som ligger på bordet. har två stycken papperspåsar på bordet fulla med leksaker. hittade en kartong hos pappa, som botten lossnade på. full med babyleksaker som martin had enär han var liten plus massa band. sånadär sagoband med bok. och om man kolla på alla leksaker. jag är impad. det är endast nån enstaka grej det saknas grejer till. och typ sex stycken puzzel, sånna med knopp. och de gillar han leka med. de vi har. så nu har han fler.. och dessa puzzel fanns alla bitar till. och några brio-leksaker. som fortfarande säljs.. jaa, massa leksaker.

martin satt i förrådet hos pappa. och grejade med alla hans leksaker. som edwin kommer få när han blir äldre. han liiite för liten för vissa grejor..

nu ska jag göra oss klara så ska vi gå på kyrkis. sen när vi kommer hem kanske vi ska till IKEA och köpa nån back edwin kan ha legot i. och så ska jag göra ren alla leksaker när vi kommer hem. så lilleman kan leka. 

Edwin i sin nya jacka ;-)

mms_img48260 (MMS)

Edwin i sin nya jacka ;-)


lära-gå-sak.

när vi edwin hade vaknat och ätit igår så testade vi att gå i edwins lära-gå-grej. och han gick från sitt rum till köket. dock inte lika långt och mycket som hos E. men ändå så mycket längre än vad han har gått i den. det slutade med att sträckte sig och skulle leka med bollen på aktivitetsbordet. så vi stannade och så kröp han till framsidan och lekte.

så jag tror helt enkelt att han inte varit mogen för att använda den förrut. mer än att leka med den. så nu ska det övas ett par gånger per dag så kanske han kan gå riktigt snart. vilket jag tror ändå inte sitter så långt bort. för gå gör han stort sett varenda gång han har stått upp. i alla fall ett steg och ibland massa steg. nu har vi kommit upp i max'et 10 steg. det går framåt..

nu ska vi äta frukost. sen ska vi nog väcka pappsen. som skulle bli väckt vid elva. för då ska jag hoppa in i duschen medan han äter frukost. sen blir det birsta. ska väl packa edwins ryggsäck oxå. men det hinner jag innan vi väcker pappsen. det tar inte en timme att äta. edwin ska få sova hos sin mormor inatt, bestämmt sedan länge. även edwins kusin ska sova där. hon ska ta hand om edwin när det blir jobbigt, har hon själv sagt. hmm, jag undra jag vem som kommer bli avundsjuk närmare kvällen ;) men hon själv som valt att sova där samtidigt som edwin. det hon ser är LEK och att mata edwin och helt enkelt ta hand om han. dock inte byta blöja, det gör hon inte än i alla fall. de kommer nog ha jätte skoj. och högljutt kommer det nog oxå vara. hihi.

frukost var det ;)

ute- och innelek.

idag blev det utgång med E&Z&A. tog skorna på edwin vilket han klev ur hela tiden. de satt inge bra. får nog köpa nya.. men tror vi väntar lite eftersom han kommer snart att gå på riktigt.. tog på lilleman mokasinerna istället. så han i alla fall kunde stå upp i klätterställningen. sen fick jag lyfta han runt.

vi följde med de in sen till dem. där pojkarna lekte på. edwin tyckte det var roligt med alla leksaker. han blev trött men kom in i andra rycket när han fick tutten. E gav han lära-gå-vagnen. vilket han älskade att gå vid. han lös som en liten sol och fort gick det. efter ett par turer blev han trött. och det var då det hände. vet inte vad han skulle gö. gå ett steg eller något. men föll framstupat framåt. utan att ta emot sig. munnen tog i golvet först med en duns. det blev så klart grin. E tog upp han och så satte vi oss i soffan. då upptäckte jag massa blod. men fann inte vart de kom ifrån och sluta det ville det inte. kom en fläck på edwins body och två fläckar på min tröja. E hämtade vatten i flaska som vi fick låna för stunden. då blev det mycket bättre för den lille. antagligen svalt och skönt. vi klädde på oss och gick hem.

hann inte ens hem inna lilleman sov. kom hem där pappan i familjen städade för fullt. och det blev så fint :P edwin vaknade inte ens av damsugaren. han vaknade lagomt tills mamma och pappas mat var klar. han fick ett rån att tugga på medans. kollade hans mun vid ett senare blöjbyte. och såg att överläppen har en spricka i sig som är rätt så stor. framtänderna nere bredd. och tandköttet ovanför framtänderna fick sig en spricka oxå. och så på överläppen igen fast längre ner, mot gomen, fast inte riktigt längst ner. tur som är så var det bara ett större sår så förhoppningsvis är de andra borta imorgon redan. i alla fall det andra som han fick på läppen..

ikväll så har jag och edwin inte gjort så mycket, som vanligt. sett tv och busat på i vanlig ordning. imorgon gör vi birsta. ska handla present till kusinbarn som ska firas på söndag och en varmare jacka till edwin. ska kolla på brandworld, annars har jag sett en på lindex. i alla fall lindex i stan, så den bör finnas i birsta oxå. och så kanske vi ska på hockey. vi har fortfarande barnvakt imorgon. så vi ska passa på att gå på hockey, tror jag. och sen tror jag det  blir filmkväll.

men nu blir det sängen. hittat ett nytt spel på telefon som jag blivit beroende av. ett av de spelen som finns på telefonen när man fick den. jag kan inte ladda ner nå appar. så störande. och nu har det kommit nån ny uppdatering till telefonen oxå men med det innebär det att allt jag har på telefonen försvinner. inte på minneskortet men telefonboken, sms´n, alla appar. jaa. inte för det är nå viktigt men lite störande tycker jag bara...

det gamla vanliga.

nu sitter vi här igen. edwin leker på golvet med en gamalpresentkartong. ni vet en sånna dära man får bygga ihop själv som de har på hm vid jul. och jaa, den är kvar sen i julas. i alla fall han leker med den, den ena delen. den anadr är nog slängd. och så leker han med en hylla till våra dvd-pelare. som jag säger, leksaker som inte är leksaker är bäst, tydligen..

och han vill mer och mer gå. själv alltså. blir mer och mer säkre steg efter han stått upp. men än kan han inte resa sig upp utan stöd. tror det bara är osäkerhet. jag menar han reser sig upp från väldigt platta saker, såsom madrassen på kyrkis..

nu ska jag försöka få han att leka på sitt rum ett tag. bättre om han är därinne och leker än att fingra på tv´n och dess tillbehör. som han inte får.. men om jag känner min son rätt kommer han leka max fem minuter och sen står vi på samma ställe igen...

Hörde nått prasell i köket. gick in. fann ...

mms_img14336 (MMS)

Hörde nått prasell i köket. gick in. fann edwin äta sex stycken mackor. och han ska tugga på alla samtidigt..


skär i öronen.

något är fel på min lilla pojke. han sitter stil i soffan. och så skriker han så det skär i öronen. skrikit sen klockan sex då han vaknade. trodde han var hungrig, fick mat. men samma sak efteråt.. byte blöja, inge där. jag tror han har ont i magen, med tanke på hur lite det kommit sen i förrgår. och absolut inget igår. idag en liten klump.. få se om det blir bättre med lille herrn.

reflextjosan.

blev så vi gick ner till stan förrut. på clas ohlson köpte jag den dära reflexgrejen till vagnen och två reflexer till mig själv. mamma tyckte jag skulle köpa en reflexväst till mig men det kändes lite väl överdrivet.. på lindex hade de massa billiga kläder. köpte två par byxor åt lilleman. ett par svarta som jag kollat på sen början på sommaren. tunna är de, men man kan ha långkalsonger under så det blir varmt. dessa underbara byxor gav jag ynka 30 kr för. och köpte dem i storlek 86 så han kanske kan ha dem i sommar som kommer, med tanke på att han har 74 nu.. de andra byxorna var turkosa plys eller vad det heter. det klassiska märket de har på lindex, de med stjärnan, som brukar vara tre för två. men de gav jag 50 kr för, och köpte de i storlek 80. så 80 kr och två par byxor, helt klart godkänt ;)

fika gjorde vi oxå. och edwin har gått och blivit en mackälskare. han lysser upp när han får en macka. och nu var det skinka på :P annars hemma..

vad irreterad jag blev nu. edwin kom och tröck på tagenterna. vilket innebar att mitt stycke som jag skrev försvann. plus att allt blev stort. han zoomade in. så nu ska jag lista ut hur man zoomar ut igen..

men tror jag skrev om. att jag klev av bussen på ica. handlade. pepperkakor, bland annat. dumt av mig eftersom jag satt upp den enkla regeln att fika gör man om man är på besök eller får besök. inte själv hemma. liksom den regeln att godis är för lördagar, ingen annan dag. och jag måste säga att det funka. igår var det lite kämpigt. var tok sugen på choklad. vet att vi har godis kvar från i helgen i skafferi. men jag rörde det inte. tog ett glas saft och en macka så försvann allt sug. kände mig så duktig ;) och jag måste säga att jag fortfarande går ner i vikt. först gick jag upp de två kilona kolhydraterna gör, alltså två kilo vätska. det är säkert olika på olika personer men jag gick upp det, alla gånger vi haft "paus". men nu har jag gått ner ett av dem. mycket bra. jag tror det beror på att jag äter frukost, lunch och middag. gör mat hemma. vilket innebär rester till lunch dagen efter :P skriver matschema på vad som ska ätas till middag. en dag i veckan skriver jag inte. och det är inte alltid det blir den dagen det står. och ibland kan till och med gårdagensmat räcka till middag. men det är en otroligt bra riktlinje på vad som ska ätas...

tänkte hoppa in i duschen när edwin skulle sova "middag" men får snart besök och så sover han inte än heller, hana sitter på golvet och leker. få se om man hoppar in i duschen när han ska sova för natten eller om man går med fethår på kyrkis imorgon. få se vad som sker. tror det inte är hela världen om man kommer med fetthår men känns så mycket trevligare och för min egen skull. slipper man skämmas :P


helgen??

jag undra vad vi ska hitta på i helgen. har barnvakt eftersom vi egentligen skulle på fest men nu blir inte fallet så. vi fundera kanske gå på hockey, äta nått gott. och ha filmkväll. kanske med en pumpa, om vi hittar en sån som inte är allt för stor. men eftersom det var halloween förra helgen så är nog den idé inge lämplig längre. fundera på om man kan göra samma sak fast med en melon?? då kan man till och med äta innehållet ;)

reflex.

jag måste köpa en reflex till barnvagnen. var bäckmörkt när jag gick hem från kusin igår. och så regnade det. så på med regnskyddet, vilket innebär att vagnen blir ännu svartare. men kusin hade en sån där reflex som jag vill ha som jag fick låna. ska ta med den på söndag då vi ska fira kusinbarn i liden..


reflex till abrnvagn
kostar 99 kr på clas ohlsons


söt.

jag måste säga att jag har en allt konstig son. han somna när vi gick hem. typ tjugo i sju. tänkte jag väcker han åtta om han fortfarande sover. sagt och gjort. var omöjligt. fick bära en sovandes son till soffan. försökte gång på gång att ha han vaken men han somna om lika fort. så när jag gav upp hämta pyjamas och börja ta av han kläderna för att byta. då vakna han till. eller snarare smila mot mig när jag kolla på han. han är lite avslappnad i soffan och så fort jag kolla på han så flinar han.

nu ska han få vara vaken en stund tills det blir sängen. antingen i nån reklampaus eller efter DH är slut..

Växt.

nu har sotarn varit här. jag som hade glömt det. så vår lägenhet  ar i kaos. som den ofta är. disk osv.. och så har edwin haft roligt på morgonen och rivit ner all reklam på golvet och smulat ner det i lite mindre bitar. så ni kan tänka er hur det såg ut, men men.. nu är det gjort i alla fall..

jag tror edwins armar har växt under natten. helt plötsligt når han dit han inte nått förrut. snart får man ha tomt på köksbordet oxå. och pappas jobbplånbok är jätte kul. flyttade in den en bit så förhoppningsvis når han den inte. måste hitta en bra plats att ha den på. köksbordet känns inte så trevligt, egentligen...

senare idag ska vi till min kusin uppe på mårtensro. martin skjutsa upp oss så går vi hem sen. hemvägen blir bara nerför så känns bättre att gå hem ;) men jag har insett att vi har inga reflexer så det kan nog bli svårt att se både mig och vagnen, vilket inte är så bra. vagnen finns det några reflex-ränder på, men inte tillräckligt i min menning. det lär vara mörkt ute när vi väl ska gå. måste vara hemma till nio, då det är tv. så halv sju får jag senast gå därigrån. inte för det tar sån lång tid att gå men kanske ska stoppa nått i magen oxå. men tänkte nog gå hem vid fem-sex-tiden. hoppas på att det inte är allt för mörkt då.

har en känsla av att det kommer vara kallt ute. så får ta med mig en långärmad oxå. och fleecsetet till edwin. som just nu river ut alla hans klosar på golvet. och det här med vintertid på barn. hmm. varför måste man byta tid för?? han vaknar vid sju och vill kliva upp men hans mamma vägrar kliva upp så han får leka i sin säng med alla hans nallar. det funka det oxå :P

och påtal om edwin. tror det är väldigt nära nu innan han går riktigt. redan nu på morgon har han gjort flera försök. mer än vad han bruka. en gång blev det till och med fem steg innan han ramla, eller tappa balansen. så nu när han står upp nånstans släpper han och tar nått steg. tappar balansen eller blir osäker och kryper sedan vidare..

mat.

nu har jag äntligen fått mat i magen, inte för att jag var så jätte hungrig. så nu är det dax att plocka bort resterna och göra nån tallrik till lunch imorgon. edwin somnade tillslut i sin säng och får sova till max klockan åtta. så han kan vara uppe en stund till innan riktiga läggdaxen..

så nu ska jag plocka undan och dra filten över mig i soffan...

what to do??

är trött.. och har en teorist till son. så vad ska man hitta på??

RSS 2.0