surströmingsfesten.

surströmingsfesten igår var helt okej. martin fixade pappas dator lite snabbt. vilket felet var att kabeln inte satt i datorn :P satt inte fast riktigt i alla fall... sen fixade han spotify igen till han. och medan han gjorde det följde jag med på ica och köpte hårt tunnbröd. snacka om att man blev sugen på en sån macka. och ica såg sig likt.

sen började "gästerna" rulla in. pappa hämtade faster och co. faster fick "leka" vovve eftersom pappa bara har två säten i sin bil. varför han tog den? fråga mig inte, han har en gamal amazon som han likaväl kunde ta.. strax efter kom kusin med ett flyttsläpp. som blev urbart och släppet fick sova kvar hos pappa. och lilla vovven var med. sedan kom ytterligare en kusin. och den sista kusin kom inte. så edwin fick inte leka med charlie eftersom de inte kom. sen kom det massa folk som jag inte riktigt vet vilka de är..

det blev ett surströmingsbord, långbord. och två kortbord som inte åt surströming. och allt detta föll naturligt. vi hade en burk på vårt bord som vi så fint gav bort ;) och vi som inte åt surströming fick grillat kött, hamburgare och korv. men jag tjuvkikade på korven, och den fick vi inte äta! innehållde för mycket klohydrater. så man fick vara snabb att ta kött. fast allt räckte. en stooor byta som blev tom.

edwin fick den sista hamburgaren. kom på när jag typ ätit upp att jag skulle gå och värma mat åt han. han hade precis ätit mellis innan vi åt middag. men då fick jag den briljanta idén att han kunde få potatisgratäng och hamburgare. och så plockade jag ut några majsar från salladen. så edwin tyckte maten var god. och att dricka fick han en barnfestis. är det fest så är det. och man var riktigt sugen själv på ett glas cola...

en sak som var störande var att det var som sagt majs i salladen. och det får vi inte äta. innnehåller på tok för mycket kolhydrater. så man fick sitta och plocka ur. och det var inte lätt... Och vill ni veta en sak! dricka/läsk innehåller inte så jätte mycket kolhydrater som man tror. minns inte exakt. men tror det är runt 12g/100g. och vi kollade på en godispåse, för skojsskull, viktväktarnas 98g/100g. och den ska vara sockerfri!!!! kollade in de här naturis eller vad de heter, malacos som ska innehålla mindre socker, 78g/100g. så dricka är inte så farligt ändå. även vissa matsaker innehåller mer än dricka...

åter till "festen" det blev efterrätt. och inget vi kunde äta. men som tur var hade jag med mig hallon :P och jag antog att pappa hade grädde. och det hade han. så vi vispade ihop det lite snabbt. och hallon med grädde rekomenderar jag starkt! edwin fick smaka lite oxå, fast han hade sina majs stix..

efter maten så bestämde jag att edwin skulle sova en liten stund. sagt och gjort så sov han i vagnen, ca 30 min. alla åkte hem utanför de i min släkt. vi åkte så vi var hemma vid elva. en mycket trevlig kväll!

och jag måste nämna pappas granne. han ska inte ha djur! så enkelt är det. vovven är ute jämt och ständigt. i ett rep, eller koppel kanske det heter. och så har hunden en hundgård han kan springa in i med detta koppel/rep. och i hungården finns det en hundkoja där vovven sover om natten. inga promenader och typ inge sällskap. och skälla kan den. (fast inte lika hemskt som jakvovvarna på andra sidan vägen) och så har de dåligt samvete för de lämnar hunden ensamen så mycket. och tydligen var de jätte stolt över, en gång, att de hade gått med vovven över lägdan. stackars vovve!

och så har de nu skaffat en kisseunge. som de tror är född i påskveckan. super söt är den. orange och en hanne. den ville vara med oss hela tiden. över social. och så säger dessa grannar att den ska vara ute så den blir social, att den inte är social. och denna katt är nog mer gosig än mina siameser, som bestämmer själv när de vill gosa inget fel med det. katten i alla fall följer pappa och de när de är ute. sitter utanför marschen om man stänger in sig, och så skriker den. igår så tog vi in den. kanske lite dumt, men hjärtat smälter. kisseungen busade med vovven och sedan somnade den i kusins famn. så goo kisse. och en bra jagare! tog tre råtter medan vi var där.

men som sagt, dessa grannar ska inte ha djur. tänk er till vinter, vovven som är ute och kissen som är ute i -20 grader. huvva, hemska tanke. alltså en stund om dagen gör inget. men hela dagen/kvällen/natten det gör mycket...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0