2:e besöket.

mamma kom vid tio över tre för att passa edwin medan jag var borta. vill helst inte dra ut han när han mår som han mår, alltså förkyld. edwin hade en temp på 37,8 så han fick alvedon innan jag drog iväg ner på vårdcentralen.

och den här gången var det grusat lite garnna men fick ändå gå försiktigt men med en liten högre hastighet än imorse. testade den gången jag bruka gå. och den funkade inte nu heller. men testade då att trycka på kanppen på utsidan. och då funkade det ;) att jag inte testade det imorse.

fick betala mellanskillnaden, alltså 70 kr. vänta en stund. och så kom I, som ville följa med vilket hon fick ;) fick vänta en stund över tiden. men var redan beredd på det då hon sa imorse att det var ett par akuttider innan mig.
fick lägga mig ner på britsen och läkaren drog bort plåstret så han såg såret. tog på sig sina handskar och pillade. tröck och klämde. han sa att det kommer/kan göra ont. men kände direkt inget. lite grana. men är så spänt. gjorde väl mest ont just närmast såret.

han sa att eftersom det redan är infekterat så behöver inte vara så noga med sterila saker. och skrev ut lite penicillin till mig. som man tydligen kan få diarré utav. han sa det två gånger till mig. och om det skedde mer än 3-4 gånger per dag skulle jag äta massa fil och yoghurt. är väl för att det ska stoppa lite granna antar jag. är ju massvis med goda bakterier i just fil.

sen så ska jag tillbaka för omläggning av såret om en vecka hos distriktsköterskan. så tänkte väl ringa på tisdagen och boka tid. och så är jag rädd för jag kommer få gå hos henne tills såret läkt bort.

sen pratade läkaren om att vi vet inte riktigt vad det är för något så peniciliin kanske inte biter på det. men det skulle vi då märka i framtiden. då vårdcentralen har koll på såret och jag har koll på att penicillinet äts, typ. så vi får väl se.

sen min knöl under oroar jag mig mest för. tror det är den som gör så det inte läker som det ska. men som sagt då kommer det märkas lite senare. nu tar vi en sak i taget. penicillin i tio dagar tre gånger om dagen. blir idag endast två då jag tar första så pass sent. sen så sa hon på apoteket att den ska helst tas på fastande mage. antingen en timme innan måltid eller två timmar efteråt. men om jag glömde det så gjorde det inte så mycket. bäst effekt gavs det på fastande.

den jag egentligen skulle ha fanns inte. så fick något annat. som var samma sak. som alltid på apoteket. även hon sa det dära om diarré. så känns super lovande. kanske man tappar några kilon på denna kur :P liksom en bonus. vi får väl se. kanske inte ens får den biverkning. hon pratade oxå om fil osv. sen fanns det tabletter som man kunde ta. som man då skulle börja ta på en gång. men det struntade jag i. får hiva i mig fil istället. det kostade liksom 192 kr detta penicillin. dyrt är vad det är. men behövligt. kanske därför det är dyrt. för folk kan inte vara utan det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0