Ögoninflamation?

edwin är snorig och hostig. vilket är typ tredje dagen idag. hörs att det är tjock i halsen när han andas. inte varje andetag men vissa, speciellt då en hostning behövs. och de två senaste kvällarna har han haft gränsen på feber 37,8 & 37,7. så han har fått alvedon när han ska sova bara för att få sova riktigt. och även hostmedicin till kvällen.

hostan kanske har blivit bättre, om jag tänker efter. man han hostar ändå. snoret är väl kvar men kanske inte lika mycket som igår men det är ändå där. och allt dregel som kommer när man är förkyld är väl inte i samma mängd som igår, än så länge.

men nu har hans öga börjat kleta igen. tror jag fått torka fyra-fem gånger nu. och då har de sista gångerna kommit ganska impå varandra. dvs att det ökar bara.

och så allmänt tillståndet försämrats en aning. han har buset och grejat på, som vanligt, men tapat tålamodet fortare. och nu tålar han inte ens ett nej utan att bli ledsen. fast samtidigt är han nog trött oxå. men han vill inte sova middag på hemmaplan. det går inte. i bilen och på dagis är de enda ställena han sover middag på.

så så är det ställt för lilleman just nu. sjuk helt enkelt. fast febern inte säger det just nu, så lär det hamna som de andra kvällarna. sådär yttepytte lite. och jag ger han alvedon för sånt lite då jag har "order" om att göra det. för vi vill inte ha någon feberkramp. dock så tror jag att det inte går att påverka en sådan, om en sådan tänker komma. de går nog inte att förhindra. speciellt inte med enbart alvedon/ipren. är vad jag tror i alla fall. men jag gör mitt bästa i alla fall med alvedon/ipren. om nu lilleman får feber.

men den stora frågan är om jag ska släpa med mig lilleman på vårdcentralen imorgon när jag ska dit eller om han får stanna hemma. då tiden är bokat till mig. och om de kommer göra något åt lilleman så är det en läkare i sådanafall som måste kolla på han. och jag har ju som sagt bara tid med en sköterska. men känns som jag avvaktar med hans öga. då det inte är så farligt än. sen vet jag med mig från förra gången att torka, torka, torka. det är det första de säger i visst antal dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0