En självklar UVI.

Strax efter ett fick jag nog och gick ner till hälsocentralen. Varje steg var en plåga. När jag betalade förklarade jag att jag  var super kissis så jag ville kissa. Hon sprang till labb och kolla så någon kunde ta emot mig, typ. Så klart skulle jag få kissa. Så jag satte mig ner och skulle försöka. Lättare sagt än gjort. Hade hållt mig så länge så det kom inte ut så mycket. suck.
 
Gav upp och satt mig utanför och väntade fortfarande lika kissnödig. Sköterskan kom och kollade. Det lät ganska övertygande då hon visade lappen för en kollega, men sade att hon skulle ha lite symptom. Så in i ett rum med massa frågor. Fick reda på att lappen vissade en självklar UVI men det behövdes symptom på den lappen hon skrev till läkaren. Så berättade de, och svarade på hennes andra frågor. Hon dunkade mig i ryggen då jag sade att jag hade ont kvällen innan. Men det gjorde väl inte super ont. På den sidan jag hade ont kvällen innan gjorde det ont i blåsan då hon dunkade. Så hon skrev öm. 
 
Tydligen 2+ på blod i urinen. Och 2+ på något annat och antar att det var de vita blodkropparna då de är det de kollar efter. Så antar att det är rätt så mycket. Eftersom det var en självklar UVI. Inget togs till odling just för den var så självklar. Om det inte var bra om sju dagar skulle jag höra av mig. 
 
Och eftersom det inte var något läkarbesök så ger sköterskan detta till läkaren som skrev receptet då hon fick tid. Så resterande del av dagen gick jag runt och väntade. Uppdaterade den dära sidan på apoteket många gånger. Halv fem var sista gången. Vi skulle iväg på ett års kalas. Så tänkte åka på ett apotek innan vi åkte hem därifrån. 
 
Och ryggen gjorde mer och mer ont. Varje steg var/är en plåga. Andas djupt är att glömma. Och väntan på det dära penicillinet. Väl inne på Kronans så berättade jag som det var. Receptet hade kommit in 16:38. Så strax efter jag kollade sista gången, suck. Så införskaffade det och hoppas nu det blir bättre. En tablett åt gången tre gånger per dag i fem dagar. Så ber innerligt det hjälper. För just nu känns det bara värre. Känner mig små febrig också, vilket inte är ett bra tecken. Men hoppas jag hinner vända detta innan det blir ännu värre.
 
Det som jag ska äta nu i fem dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0