Foten, foten var är foten?

Min fot den dära foten. Den är som den är. 
 
Ska börja från början. Jag tror händelserna går ihop i varandra så börjar med den första. 
 
Den 2:e feburari 2013 tappade jag en snowracer tvärsöver foten. Den stod upprätt dvs med ratten överst, eller den skidan som man styr med ratten för att vara precis. Den for rakt över min fot med sidan först, dvs den långa sidan på snowracern så den "klippte" av hela foten på bredden. Det var en snowracer av äldre modell som vi fixat upp med nya skidor åt Edwin. Han fick den i julklapp utav oss, bland annat. Kan säga att det gjorde ondare än ondast. 
 
Jag har för mig att jag var blå dagen efter. Och hade ont. Men jag resonerade som så att det gör ondare att bryta. Så inget att göra åt. Det gjorde ont rätt länge. Tillslut bara vid beröring. Tänkte inte mer på det.
 
När sommaren kom så använder man andra skor vilket reulterade att jag fick så problem med foten. Läste på internet och stämde in lite på hälsporre men var ändå inte det. Jag testade allt, stretcha, osv. Hade så otroligt svårt att gå på morgonen så M bara skrattade åt mig. Jag gruvade mig för resan med mammsen och Edwin i juni 2013 för det var värst på morgonen, för då skulle ju mamma se ;) Så det gällde att vara snabb. 
 
Minns under Gatufesten så var det även kvällstid. Då jag suttit stil ett tag. Jag insåg att det är lättare att gå på tå tills foten "vaknat". Men då började det göra ont där tvärsöver foten igen och jag kopplade inte ihop något mer som en felbelastning. Jag fick nog till slut och ringde vårdcentralen. Fick nummret till sjukgymnast då det inte var något trauma. Jag ville bara ha råd. Så ringde dit. Fick en tid. 
 
Efter en del klämande och tryckande på båda fötter visade det sig att det var hälsenan det var "fel" på. Fast det sitter under foten, dvs i fästet. Så fick stretch-övningar att göra, vilket jag redan gjorde. Och som hon trodde så var det mitt på foten en felbelastning. Fick order att köpa inlägg i skorna sådana som används vid hälsporre. Är som en prick man plockar bort så belastas det inte just där det gör ont. Plus att hon sade att foten är väldigt rörlig åt viss håll och väldigt stel åt andra. Så det är väl ännu ett tecken på att jag belastat fel en tid då detta var i september. Min teori. Jag skulle använda skor med stöd för att få "bort" rörligheten åt fel håll, ex gympaskor.
 
Jag körde sulorna. Det blev bättre men som hon sade är det sista alltid svårt att bli av med och om det inte var bättre efter en tid skulle jag komma tillbaka. Men som sagt det blev bättre men aldrig riktigt bra. Vintern kom och jag slutade köra sulorna då de lade sig fel i skon så fort jag tog ett steg.
 
Nu är det med hälen fortfarande inte riktigt bra. Ska köpa nya sulor snarast för att försöka få till det sista innan sommaren börjar och sommarskorna kommer fram igen. 
 
Men det som börja göra riktigt ont och ju mer jag tänker på det desto mer ont gör det. Det är det som är tvärsöver foten. Att klämma ihop foten tvärsöver gör sjukt ont. Vissa sittställningar, såsom vid vardagsrumsbordet, på toa etc, gör ont. När det belastas just där. Visa steg gör till och med ont.
 
Så min teori är att jag troligtvis fick en spricka utav den dära snowracern och den blev värre under sommaren då jag belastade foten fel. Så det är väl dax att ringa vårdcentralen, eller hälsocentralen som det så fint heter nu, och boka tid. Men jag vet svaret, eftersom det inte är akut kommer de inte ta in mig. Så jag får försöka tänka på det jätte mycket så det gör jätte ont, då kanske kanske. 
 
Det jag vill veta är om det är en spricka eller vad det är för fel. Bara för att veta vad som gör ont. Min mamma bröt en tå en gång i tiden och till henne så sade de att de inte gör något åt tår men om hon någon gång får ont så vet hon vad det beror på. Det är just det jag vill veta. Och så kanske kanske det finns något jag kan göra för att förhindra att det inte gör ont. 
 
Och inte nog med det så har stortån på andra foten fått mupp. Han vill knäckas konstant. Och ibland lyckas jag och ibland inte. Ibland kan jag få hjälp, men samtidigt hjälper inte knäcken. Så jag försöker sluta men då gör det ont istället. Då jag går etc kan då också kännas. Stundtals är det bra, stundtals inte.
 
Där mitt över "Mellanfotsben" på alla tår ramlade snowracern.
(Bild lånad från http://www.1177.se/Vasternorrland/Tema/Kroppen/Rorelseapparaten/Skelett-och-leder/)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0